Gazete Vatan Logo
Galatasaray Aslan evinde Gençlerbirliği'ni farklı geçti!

Aslan evinde Gençlerbirliği'ni farklı geçti!

Süper Lig'in 11. haftası açılış maçında evinde Gençlerbirliği'ni ağırlayan Galatasaray, 5-1'lik rahat skorla galibiyet hasretini sona erdirdi.

Aslan evinde Gençlerbirliği'ni farklı geçti!

LİDER G.Saray 2 haftalık galibiyet hasretine G.Birliği karşısında son verdi: 5-1. F.Bahçe ve Trabzon karşısında tam 5 puan bırakan sarı-kırmızılılar için evinde oynayacağı 90 dakika hayati önem taşıyordu.

FEGHOULI ve Ndiaye’siz maçta Tudor yine sürpriz bir değişikliğe gitmiş ve 3-5-2 sistemiyle takımını sahaya sürmüştü. Kazanan daima haklıdır ve G.Saray aslında çok da zorlanmadan 3 puana ulaştı. Ama özellikle ilk devrede, 7 haftada tabir-i caizse rakiplerine sahayı dar eden, sürekli ilerde oynamaya çalışan, pres yapan görüntüsünden uzaktı. Maicon-Serdar-Denayer üçlüsü sürekli kendi aralarında top çevirip, Eren-Gomis ikilisine uzun top denedi. Bunun da taraftara dönüşü temposu düşük, az ama öz pozisyonlu bir maç oldu.

SAHNE BELHANDA’NIN

7. dakikada Rodrigues sol çizgiden içeri yerden kesti. Ortada topla buluşan Gomis, en sağa harika bir pas bıraktı. İyi bindiren Mariano’da düzgün bir vuruşla topu direk dibinden ağlara yolladı: 1-0. 29’da soldan Belhanda’nın ortasına Maicon kafayı vurdu, direk gole izin vermedi. 43’te yine aynı noktadan Belhanda frikiği kullandı. Maicon bu sefer affetmedi: 2-0.

Haberin Devamı

İKİNCİ yarıya da golle başlayan Aslan, rakibinin gardını tamamen düşürüp farkı açtı. 46’da Eren ile başlayan atakta Belhanda topla buluşup Gomis’e harika bir pas attı. Gomis de üzerine düşeni yaptı: 3-0. 50’de Eren soldan içeri girip yerden çevirdi. Bomboş topla buluşan Tolga durumu 4-0 yaptı. 81’de Claro’nun elle kestiği pozisyonda kazanılan penaltıyı Gomis ağlara yolladı. 84’te ise Scekic, G.Birliği’nin tek golünü attı.

MAÇTAN NOTLAR

Türk Telekom Stadyum’da maçı 35 bin 201 taraftar izledi

Galatasaray ile Gençlerbirli arasında Türk Telekom Stadyumu’nda oynanan karşılaştığı 35 bin 201 biletli seyirci izledi.

Süper Lig’in 11. haftasında Galatasaray, evinde mücadele ettiği Gençlerbirliği’ni 5-1 mağlup etti. Sarı-kırmızılıların farklı kazandığı karşılaşmayı toplam 35 bin 201 biletli seyirci takip etti. Maçın başından itibaren susmayan sarı-kırmızılı taraftarlar, 90 dakika boyunca takımlarını destekledi. Ligde 9. haftada Fenerbahçe derbisinde yaşanan olaylardan dolayı 16 bin taraftarların maça girmesi bloklanmıştı. Bu taraftarları bir kısmı bu maç için kombineleri devretti.

Haberin Devamı

Taraftarlar ayrıca Hakkari'nin Şemdinli ve Diyarbakır'ın Kayapınar ilçelerindeki terör saldırılarında şehit düşen asker ve güvenlik görevlileri için teröre lanet sloganları attı.

Maicon, gollerine devam ediyor

Galatasaray’ın Brezilyalı Defans oyuncusu Maicon, Gençlerbirliği’ne attığı gol ile ligdeki gol sayısını 4’e yükseltti.

Galatasaray, Süper Lig’in 11. haftasında evinde mücadele ettiği Gençlerbirliği’ni 5-1 mağlup etti. Karşılaşmada sarı-kırmızılıların ikinci golünü Brezilyalı defans oyuncusu Maicon kaydetti. Müsabakanın 42. dakikasında Belhanda’nın sol kanattan kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde topla buluşan Maicon, düzgün bir kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı filelerle buluştu. Brezilyalı futbolcu, bu golle ligdeki gol sayısını 4’e yükseltti. 29 yaşındaki futbolcu, daha öncede Osmanlıspor’a 1, Kardemir Karabükspor’a ağlarına da 2 gol göndermişti.

Haberin Devamı

Belhanda’dan 2 asist

Galatasaray’ın Gençlerbirliği’ni 4-0 mağlup ettiği maçta sarı-kırmızılıların Faslı futbolcusu Belhanda, 2 asist yaptı. Yıldız futbolcu, ligdeki asist sayısını da 5’e çıkardı.

Galatasaray’ın yıldız futbolcusu Younes Belhanda, ligde Fenerbahçe maçında kırmızı kart gördüğü için Trabzonspor deplasmanda takımını yalnız bırakmıştı. Süper Lig’in 11. haftasında Türk Telekom Stadyumu’nda oynanan Gençlerbirliği maçında Teknik Direktör Igor Tudor, Belhanda’ya ilk 11’de şans verdi. 27 yaşındaki futbolcu, kırmızılı-siyahlılara karşı alınan 4-0’lık galibiyette 2 asist yaptı. Faslı futbolcu, bu maçla birlikte ligdeki asist sayısını 5’e yükseltti.

***

Süper Lig'in 11. haftasında Gençlerbirliği'ni ağırlayan Galatasaray'ın başlangıç kadrosundaki değişiklikler dikkati çekti.
Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, ligde son oynanan ve 2-1 kaybedilen Trabzonspor müsabakasının ilk 11'ine göre 4 değişiklikle Gençlerbirliği maçında başarı aradı.
Trabzonspor maçında kırmızı kart görerek cezalı duruma düşen Sofiane Feghouli ve Papa Alioune Ndiaye'nin yanı sıra Selçuk İnan ile Martin Linnes, Gençlerbirliği müsabakasının ilk 11'inde yer alamadı. Selçuk ve Linnes, karşılaşmaya yedekler arasında başladı.
Igor Tudor, bu 4 oyuncunun yerine Serdar Aziz, Garry Rodrigues, Younes Belhanda ve Eren Derdiyok'u başlangıç kadrosunda tercih etti.
İlk kez çift forvetle sahada
Galatasaray, Gençlerbirliği karşısında iki golcüsünü birden sahaya sürerek, bu sezon ilk kez çift forvetle bir maça başladı.
Sarı-kırmızılı ekibin Gençlerbirliği müsabakası 11'inde hem Bafetimbi Gomis hem de Eren Derdiyok birlikte yer aldı.
Gomis, geride kalan 10 maçın tamamında olduğu gibi yine ilk 11'de yerini alırken, Eren Derdiyok ise ligde ilk kez başlangıç kadrosuna girmeyi başardı. Bu sezon süre almakta zorlanan Eren, geride kalan 10 maçın 7'sinde yedeklerden gelerek sahaya çıkmış ve sadece 75 dakika oyunda kalmıştı.
Sahadaki düzen değişti
Teknik direktör Igor Tudor, sarı-kırmızılı takımın saha içi düzeninde değişiklikler yaptı.
Hırvat teknik adam, 3-4-1-2 dizilişiyle takımını sahaya sürdü. Savunmayı Maicon, Serdar Aziz, Denayer üçlüsünden oluşturan Tudor, orta sahada Mariano, Fernando, Tolga Ciğerci ve Rodrigues'i görevlendirdi. Forvet arkasında Belhanda forma giyerken, ileri ikili Eren Derdiyok ve Gomis'ten oluştu.
Belhanda cezasını doldurdu
Süper Lig'in 9. haftasındaki Fenerbahçe derbisinde kırmızı kart gören Younes Belhanda, cezasını doldurarak formasına tekrar kavuştu.
Kırmızı kart cezası nedeniyle Trabzonspor müsabakasında oynayamayan Belhanda, Gençlerbirliği önünde takımdaki yerini aldı.
Öte yandan, Hakkari ve Diyarbakır'da şehit olan asker ve güvenlik görevlileri anısına müsabaka öncesi bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Haberin Devamı