Gazete Vatan Logo
Galatasaray Aslan evinde geriden gelerek kazandı!

Aslan evinde geriden gelerek kazandı!

Süper Lig'in 25. haftasında Galatasaray evinde Konyaspor'u geriden gelerek 2-1 mağlup etti.

Aslan evinde geriden gelerek kazandı!

HAFTAYA oynanacak F.Bahçe derbisi öncesi son maç. Hem kazanıp puan farkını korumak hem de moralli olarak Kadıköy’e gitmesi için G.Saray’ın mutlaka ama mutlaka kazanması gereken bir maç. Keza Konya için de durum farksız. Artık kümede kalmak için son şansları. Birinin şampiyonluk için birininse hayatta kalmak için mücadelesiydi.. Kazanan ise geriye düşen, penaltı kaçıran sarı-kırmızılılardı: 2-1.
MAÇ golle başladı. 2’de Serdar’ın faülü sonrası kazanılan serbest vuruşta G.Saray’ın bu sezon yaşadığı yan top zaafının kısa bir özetini izledik. Maicon önünden geçen topa hamle yapmadı, Muslera çıkmadı, Serdar rakibinin gerisinde kaldı ve Moka topu ağlara yolladı: 1-0. Bu golün ardından G.Saray rakip yarı sahaya kamp kurdu ancak pozisyon bulmakta aynı derecede başarılı olamadı. Bu arada Konyalı oyuncular da buldukları her fırsatta oyunu soğutup yerde uzun süreler geçirdiğini de belirmekte fayda var.
KADERİ DEĞİŞTİRDİ
20’DE Nagatomo’nun ceza sahası içinde vuruşunda hakem rakibin elle oynadığını belirleyip penaltı noktasını gösterdi. Topun başına gelen Gomis’in vuruşunu Serkan köşeden kornere çeldi. İlk yarının son dakikasında Maicon’un kafası direkte patladı.
İKİNCİ yarıda oyuna giren Sinan maçın kaderini değiştiren adam oldu. 70’te Gomis’e yaptığı orta kilidi açtı: 1-0. 85’te ise Nagatomo’nun ortasına vurduğu vole 3 puanı getirdi: 2-1.

Haberin Devamı

MAÇTAN NOTLAR

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Atiker Konyaspor'u konuk eden Galatasaray'da kadro değişmedi.

Sarı-kırmızılı ekibin teknik direktörü Fatih Terim, ligde son oynanan ve 7-0 kazanılan Kardemir Karabükspor müsabakasının ilk 11'inde değişiklik yapmayarak, takımını aynı kadroyla sahaya sürdü.

Galatasaray takımı, Atiken Konyaspor önünde sahaya, Muslera, Mariano, Serdar Aziz, Maicon, Nagatomo, Selçuk İnan, Donk, Feghouli, Belhanda, Rodrigues ve Gomis 11 ile çıktı.

Sakatlığı bulunan Eren Derdiyok maç kadrosunda yer almazken, tedavisi sonrası takımla çalışmalara başlayan Jason Denayer ise yedekler arasında yer buldu.

Haberin Devamı

Fernando yine yedek

Süper Lig'in 17. haftasındaki Göztepe karşılaşmasında yaşadığı sakatlığın ardından uzun süre takımdan ayrı kalan ve Kardemir Karabükspor maçının ikinci yarısında oyuna girerek sahalara dönen Fernando Reges, Atiker Konyaspor önünde de yedek soyundu.

Teknik direktör Terim'in tamamen iyileşene kadar riske atmak istemediği ve Fenerbahçe derbisi öncesi sarı kart ceza sınırında bulunan Fernando, müsabakaya yedekler arasında başladı.

Tribünler büyük oranda doldu

Galatasaray-Atiker Konyaspor maçına futbolseverlerin ilgisi yüksek oldu.

Türk Telekom Stadı'nda yapılan karşılaşma için sarı-kırmızılı taraftarlar tribünleri doldururken, 40 binin üzerinde futbolsever yer aldı.

Ayrıca, yaklaşık 100 Atiker Konyaspor taraftarı da kendilerine ayrılan bölümden müsabakayı takip etti.

Sergen Yalçın ilk maçına çıktı

Atiker Konyaspor'da teknik direktörlük görevine getirilen Sergen Yalçın, ilk müsabakasına Galatasaray deplasmanında çıktı.

Üst üste alınan kötü sonuçların ardından Konya ekibinde teknik direktör Mehmet Özdilek ile yollar ayrılırken, koltuğu devralan Sergen Yalçın ise Galatasaray önünde siftah yaptı.

Haberin Devamı