Gazete Vatan Logo
Galatasaray Aslan favori ama...

Aslan favori ama...

Yazarımız Güntekin Onay, dört gözle beklenen G.Saray-Beşiktaş derbisinin rötgenini çekti:

Aslan favori ama...

G.Saray, psikolojik olarak daha avantajlı. Arkasında 52 bin taraftarının desteğiyle oynayacak. Ancak gol gecikirse bu durum baskıyı da beraberinde getirebilir.

Beşiktaş’ın ise kafası rahat. Hiç derbi kazanamayan Biliç, şanssızlığını kırmak isteyecektir. Ama takımını bu yönde motive edebilir mi, bunu kestiremiyorum!
DERBİLERDE psikolojik faktörler teknik, taktik ve fizik kalite gibi unsurların önündedir. Daha çok odaklanan, daha çok isteyen hem mental olarak hem de fizik olarak sahada daha çok savaşır. Yüreğini ortaya koyar. G.Saray şampiyonluk maçına çıkıyor. Beşiktaş’a oranla psikolojik olarak daha avantajlı. Ayrıca 52 bin seyircisinin önünde oynayacak. Bu faktörler zaten işin yarısı. Beşiktaş ise iddiasını yitirmiş, psikolojik olarak da bir çöküntü içerisinde. Bu açıdan bakarsak G.Saray’ın maçın net favorisi olduğunu söylemek zor değil.
İŞİN futbol kısmına bakarsak takımlar arasındaki denge birbirine yakın. G.Saray, çoğu kez Muslera’nın ayakta tuttuğu ve maçları çevirdiği bir takım olarak bu noktaya geldi. Zaman zaman da Sneijder’in aklı ve kalitesi ortaya çıktı. Melo’nun hırsı ve tecrübesi; Selçuk’un devamlılığı Cimbom’un artıları oldu. Bugün Chedjou sahada olmayacak. Selçuk ise sakatlıktan çıktı. Bu durum G.Saray için tabii ki bir dezavantaj. Ancak TT Arena’da şampiyonluk bekleyen 52 bin seyircinin itmesiyle G.Saray, büyük bir hırsla oynayacaktır. Bu durum G.Saray için bir avantaj gibi gözükse de erken gol bulamazsa bir baskıyla beraber olumluzlukları da beraberinde getirebilir.
GÖRKEMLİ FUTBOL OLMASA DA...
BEŞİKTAŞ ise son derece rahat. Kaybedecek bir şeyi yok. G.Saray’a ters gelebilecek son derece tehlikeli oyuncuları var. Sarı-kırmızılıların iç sahada hiçbir iddiası olmayan G.Birliği ve Konyaspor gibi mütevazı rakiplere karşı bile çok zorlandığını hesaba katarsak Beşiktaş karşılaşmasının da kolay geçmeyeceğini öngörebiliriz.
SLAVEN Biliç, Türkiye’de çıktığı 7 derbiyi de kazanamadı. Hatta bu sezon puan alamadığı gibi gol dahi atamadı. Hırvat teknik adma mutlaka bir galibiyetle sezonu noktalamak isteyecektir. Oyuncularını da bu yönde motive etmiştir.
ANCAK takımını galibiyete götürecek mental kararlılığı nasıl enjekte edecek onu kestiremiyorum. Beşiktaş sahada G.Saray kadar yürek ortaya koyabilir mi, bunu ancak karşılaşmanın içinde göreceğiz.
DERBİDE sarı-kırmızılı kulüp bu sezon çok görkemli bir futbol oynamasa dahi istediğini almaya daha yakın olan taraf. Ancak Beşiktaş’ın da kazanması hiç sürpriz olmaz.
Göçek baskıyı kaldırır mı?
HAKEME gelirsek.. Maalesef ülkemizdeki hakemler seyirci baskısından çok etkileniyor. Hüseyin Göçek bu maçı kaldırabilir mi? Düdüklerini adil çalabilir mi? Kartları gereken yerde aynı standartta gösterebilir mi? Onun da işi kolay değil. Büyük baskı altında olacak.
BU arada keşke derbiyle birlikte Başakşehir-F.Bahçe maçı da aynı saatte başlasaydı. Herkesin üzerindeki baskı inanın daha az olurdu.
Kader adamları Muslera-Sneijder
G.Saray’da ise her zamanki gibi Muslera ve Sneijder en büyük kozlar olacak. Sabri, Melo, H.Balta gibi tecrübeli oyuncular da belli bir çizgide oynuyorlar. Burada mühim olan dalgalanmalı bir performans gösteren diğer oyuncuların sahada ne verecekler. İyi gününde olan Burak ve Selçuk da G.Saray’ı galibiyete taşır.
Sosa sahada yalnız kalıyor
Beşiktaş’ta Sosa, son haftaların en iyi ve formda oyuncusu. Ancak takımdaki diğer arkadaşları özellikle karşılaşmaların en kritik anlarında saha içinde ona fazla yardımcı olmuyor. Demba Ba, oynaması halinde G.Töre-Olcay ikilisi ve tabii ki de Tolgay, siyah-beyazlıların kozları. Rahat bir Beşiktaş çok tehlikeli olabilir.

Haberin Devamı