Gazete Vatan Logo
Galatasaray Aslan final için ilk adımı attı!

Aslan final için ilk adımı attı!

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Galatasaray deplasmanda Akhisar'ı 2-1 mağlup etti.

Aslan final için ilk adımı attı!

BURSA’YI farklı yenen, Başakşehir’in de puan kaybetmesi sonrası averajla liderlik koltuğuna oturan G.Saray bu moralle Akhisar deplasmanına gitti. Sarı-kırmızılılar geriye düşmesine rağmen sahadan galibiyetle ayrılmayı başardı: 2-1.

SELÇUK’UN ETKİSİ

LİGİ düşünen ama kupayı da ikinci plana atmayan Fatih Terim, aslarla yedeklerden karma bir onbir tercih etmişti. İki taraf da istekli başladı doksan dakikaya. Akhisar ilk tehlikeli atağında golü buldu. 19’da Muğdat, Mariano’nun üstüne gidip rahat geçti ve şutu çekti. Ancak top dış falso alınca bir anda oraya döndü. Pozisyonu iyi takip eden Seleznyov orta şut karşımı vuruşuna Muslara’dan önce dokunarak topu ağlara yolladı. G.Saray’ın gole cevabı ise çok gecikmedi. 21’de Belhanda içeri ortaladı. Oluşan karambolde top direkten döndü, Ahmet son dokunan isim oldu: 1-1.

2. devre iki takımın da oyunu kontrol altında tutma çabası saha ön plana çıktı. Maçın son bölümünde Gomis oyuna girince hareket de geldi. 86’da Feghouli karşı karşı pozisyonu değerlendiremedi. Kazanılan korneri Selçuk kullandı. Ön direğe harika giren Sinan, galibiyeti getiren gole imza attı.

Haberin Devamı

MAÇTAN DAKİKALARDA

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçındaki Teleset Mobilya Akhisarspor karşılaşmasında ligde son oynadıkları Bursaspor karşılaşmasının ilk 11'inde 6 değişiklik yaparak çıktı.

Ligde 5-0 kazandıkları Bursaspor maçının ilk 11'inde 6 değişiklik yapan teknik direktör Fatih Terim, Martin Linnes, Maicon, Ryan Donk, Yuto Nagatomo, Sofiane Feghouli ve Bafetibi Gomis'in yerine Mariano, Ahmet Çalık, Tolga Ciğerci, Iasmin Latovlevici, Yasin Öztekin ve Sinan Gümüş'e şans verdi.

Teleset Mobilya Akhisarspor Teknik Direktörü Okan Buruk ise ligde son oynadıkları Atiker Konyaspor maçındaki ilk 11'de sadece 1 değişiklik yaptı. Yeşil-siyahlı ekipte kaleci Milan Lukac'ın yerine Fatih Öztürk forma giydi. Lukac maç kadrosunda da yer almadı.

Spor Toto Akhisar Stadı'nda 5. maçına çıkan Teleset Mobilya Akhisarspor, "Üç Büyükler"den ilk olarak Galatasaray'ı ağırladı.

Haberin Devamı

İki takım taraftarlarının ilgi gösterdiği maçtan önce taraftarlar birlikte "Şehitler ölmez, vatan bölünmez." tezahüratı yaptı.

Teleset Mobilya Akhisarsporlu futbolcular sahaya "1-7 Mart Yeşilay Dayanışma Haftası" yazılı pankartla çıktı.