Gazete Vatan Logo
Galatasaray Cimbom'dan sürprize izin yok

Cimbom'dan sürprize izin yok

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ikinci maçında Galatasaray, Çaykur Rizespor ile TT Arena'da 0-0 berabere kalmasının ardından finale yükseldi.

Cimbom'dan sürprize izin yok

KÂBUS gibi bir sezon geçiren G.Saray, İstanbul’da Çaykur Rize ile 0-0 berabere kalarak kupada finale adını yazdırdı. İlk maçı 3-1 kazanmanın rahatlığıyla maça başlayan sarı-kırmızılılar sahadaki dizilişiyle Beşiktaş provasını da yapma şansı buldu.

AVRUPA cezasını bir sene çekmek içim ilk hedefi olan Türkiye Kupası’nı almak için önemli bir adım atan G.Saray, B planı olan lig beşinciliği için de pazar günü derbide ter dökeceği için olsa gerek Rize karşısında sahada yokları oynadı. Neredeyse maç boyu net bir pozisyon bile bulamayan sarı-kırmızılılar belki de kaleci Muslera olmasa turu bile zora sokacaktı.

RİZE DAHA ÇOK İSTEDİ

MAÇTA pozisyon bulan, kazanmayı daha çok isteyen taraftı Rize. Onuncu dakikada Ahmet İlhan’ın yerden sert şutu direkte patladı. 22’de yine Ahmet İlhan baş roldeydi. Muslera’yı geçti, güzel de vurdu. Ancak son anda çizgiden Denayer kafayla çıkardı.
İKİNCİ yarı da Rize’nin net pozisyonuyla başladı. 54’de Sercan karşı karşıya pozisyonda uzak direğe plase vurdu. Muslera son anda çizgiden ayaklarıyla çıkardı. Oyuna sonradan giren Sinan Gümüş 25 metre top sürerek rakip ceza sahasına girdi. Yerden gönderdiği şutu, direği yalayarak dışarı gitti. Son dakikalardan da gol sesi çıkmadı ve G.Saray finale yükselmeyi başardı.

Haberin Devamı