Gazete Vatan Logo
Galatasaray Aslan gibi Başakşehir

Aslan gibi Başakşehir

Şampiyonluğa oynayan turuncu-lacivertliler, Devler Ligi ümitlerini sürdürmek isteyen Galatasaray'ı sahadan sildi.

Aslan gibi Başakşehir

BÜYÜK umutlarla sezona başlayan ancak hedeflerinden bir bir uzaklaşan G.Saray, Medipol Başakşehir karşısında bozguna uğrayarak Şampiyonlar Ligi hayâline de veda etti: 4-0.

TEKNİK direktörlük koltuğuna oturduktan sonra G.Saray’da büyük sorunlar olduğunu fark eden Tudor (herhalde yolunda gitmeyen bir şeyler olmasa Riekerink gitmezdi) bunları aşmak için olsa gerek her hafta farklı 11 anlayışını sürdürdü. Geçen hafta kadroya bile almadığı Chedjou’yu stopere, uzun bir aradan sonra ise Semih’i sağ beke çekmişti. Yani neredeyse bütün defans kurgusu farklıydı. Zaten yenen 4 golde de savunma da seyirci havasındaydı!

BİR değişiklik ise Adana maçının etkili ismi Podolski, Sneijder ile birlikte kulübede oturuyordu. Hemen hemen her pozisyonda denediği Yasin ise bu sefer de 10 numara pozisyonundaydı. Yani kısaca ligin en oturmuş takımı Başakşehir karşısına Tudor zaten ayarı kaçmış G.Saray’ı karman çorman edip sahaya sürmüştü.

TUDOR TAKIMDAN MEMNUN KALMIŞ!

DURUM böyle olunca da 90 dakika sahada üstün, 4-0’a rağmen daha da fazlasını kaçıran Başakşehir vardı. 5’te Mossoro ceza sahası içinde plase vurdu, top az farkla dışarı gitti. 11’de Semih’in büyük hatasını savunmadaki arkadaşları izlerken Adebayor cezayı kesti: 1-0.

Haberin Devamı

44’te G.Saray’ın solundan gelen ortada bütün savunma yine derin uykudaydı. Arka direkte harika yükselen Adebayor farkı ikiye yükseltti: 2-0.

İLK yarıda nedeyse pozisyon bile bulmayan takımından Tudor memnundu ki 2. yarıya değişiklik yapmadan başladı! Farkı kapatmak için sarı-kırmızılıların daha ofansif oynamasını beklerken Başakşehir tek kaleye çevirdi oyunu. 57’de Visca harika getirdi, son dokunan Adebayor hat-trick yaptı: 3-0. Son bölümlerde açılan Muslera’yı çalımlayan Mustafa gecenin skorunu belirledi: 4-0.