Gazete Vatan Logo
Basketbol Aslan'a tek yarı yetti

Aslan'a tek yarı yetti

EuroLeague D Grubu 2. maçında Galatasaray Liv Hospital, Valencia ile karşılaştı.

Aslan'a tek yarı yetti

EUROLEAGUE'DE ilk hafta sergilediği vasat oyun ve mağlubiyet sonrası, evinde oynadığı ilk maçta son derece konsantre çıktı G.Saray Liv Hospital sahaya. Etkili hücumlarla çembere giderek art arda sayılar bulan sarı-kırmızılılar, sert savunmasıyla rakibini dengesiz atışlara zorladı. Arroyo’nun ilk haftanın aksine kendi oyununu sahaya yansıtmasnın meyvelerini kısa sürede alan temsilcimiz Zoran-Furkan ve Micov'un skor katkısıyla ilk çeyreği 25-12 gibi farklı skorla önde tamamladı.
OYUNUN temposu ve kontrolünü eline alan Cimbom 2. çeyrekte de benzer görüntüdeydi. Baskıyı bırakmayan G.Saray, rakibinin savunma zaaflarını çok iyi değerlendirerek hücumdaki etkinliğini devam ettirdi. Süre alan her oyuncusunun skor katkısı yaptığı ilk yarı 47-24 tamamlandı.
ANCAK 2. yarı bambaşka bir görüntüdeydi temsilcimiz sahada. İlk yarıdaki temposunun da baskısının da fazlasıyla uzağında kalan sarı-kırmızılı ekip; rakibine ilk yarıda yaptığı hataları düzeltmek için şans tanıyınca Valencia bu şansı değerlendirmekte gecikmedi. İlk yarıda G.Saray potasına etkili hücum edemeyen İspanyol temsilcisi düşen tempo ve artan özgüveniyle, ilk yarının tamamında kaydettiği sayıdan fazlasını 3. çeyrekte bıraktı G.Saray potasına (15-26). Harandory ve Buyks'ın sayılarıyla erimeye başlayan fark, Martinez’in 3'lüğüyle 12 sayıya indi ve son periyoda 62-50’lik skorla girildi.
FARK ERİDİ!
FARKIN erimesiyle oluşan strese, Arroyo'nun yorgunluğu, düşen ribaunt sayısı ve dış şut yüzdesi de eklenince Valencia adına Van Rossom’un 3'lüğü 2 kat anlam kazandı, bitime 4.20 kala fark 9 sayıya indi. Son çeyrekte yalnızca 9 sayı bulabilen sarı-kırmızılılar farkın 5 sayıya kadar düştüğü son bölümde rakibine daha fazla sayı şansı vermedi ve Pocious skoru belirlerdi: 71-64.

Haberin Devamı