Gazete Vatan Logo
Galatasaray Aslan gol oldu yağdı! Liderliği geri aldı

Aslan gol oldu yağdı! Liderliği geri aldı

Spor Toto Süper Lig'in 5. hafta açılış maçında Galatasaray evinde Kasımpaşa'yı 4-1 yenerek liderliğe yükseldi.

Aslan gol oldu yağdı! Liderliği geri aldı

Spor Toto Süper Lig'in 5. hafta açılış maçında Galatasaray evinde Kasımpaşa'yı 4-1 yenerek liderliğe yükseldi.

Sarı-Kırmızılıların golleri Garry Rodrigues (2), Eren ve Serdar Aziz'den geldi. Kasımpaşa'nın tek golü ise penaltı pozisyonunda Diagne'den geldi.

Galatasaray böylece 5 maçta 12 puana yükseldi. Kasımpaşa'da 12 puanla Aslan'ı takip etti.

Galatasaray gelecek hafta Akhisar'a konuk olacak, Kasımpaşa ise evinde Alanyaspor ile karşılaşacak.

Galatasaray, Kasımpaşa karşısında aldığı bu galibiyetle hem maç fazlası ve averajla liderlik koltuğuna oturdu hem de UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda 18 Eylül Salı günü Rus ekibi Lokomotiv Moskova ile yapacağı karşılaşma öncesinde moral buldu.
Sarı-kırmızılı takım ligde puanını 12'ye çıkarırken, Kasımpaşa da aynı puanda kaldı.
Evindeki yenilmezlik serisini 22 maça çıkardı
Galatasaray, Süper Lig'de sahasındaki yenilmezlik serisini 22 maça çıkardı.
Türk Telekom Stadı'nda 2016-2017 sezonunun 30. haftasında Kasımpaşa'ya yenilen sarı-kırmızılı takım, daha sonra çıktığı 22 müsabakada rakiplerine boyun eğmedi.
Galatasaray, evindeki son 22 lig maçının 21'ini kazanırken, birinden beraberlikle ayrıldı.
Eren Derdiyok'un 3. golü
Karşılaşmada Galatasaray'ın ilk golünü atan Eren Derdiyok, Süper Lig'de bu sezon 3. kez meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu.
Eren Derdiyok, ligde MKE Ankaragücü ve Aytemiz Alanyaspor karşılaşmalarında da birer kez ağları havalandırmıştı.
Müsabakada iki kez fileleri havalandıran Garry Rodrigues ise ligde bu sezon ilk gollerini Kasımpaşa'ya attı.
Ozan Kabak alkış aldı
Galatasaray'da Süper Lig'de ilk kez 11'de görev yapan Ozan Kabak, Kasımpaşa maçındaki performansıyla taraftarlardan alkış aldı.
Stoperde Serdar Aziz ile birlikte görev alan 18 yaşındaki futbolcu, lacivert-beyazlı takımın birçok atağına başarılı bir şekilde müdahale etti.
Özellikle ilk yarının son bölümünde Kasımpaşa'nın Trezeguet ile girdiği pozisyonları başarılı bir şekilde savuşturan genç futbolcuyu, tribünler uzun süre alkışladı.
Onyekuru'nun golü VAR'a takıldı
Galatasaray'ın maçın 90 5. dakikasında Henry Onyekuru ile bulduğu gol, Video Yardımcı Hakem (VAR) uygulamasıyla iptal edildi.
Eren Derdiyok'un pasıyla sol çaprazda topla buluşan Nagatomo, meşin yuvarlağı ceza sahasında uygun durumda bulunan Onyekuru'ya çıkardı. Nijeryalı futbolcu, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderirken, VAR'ın uyarısıyla hakem Bülent Yıldırım pozisyonu saha kenarındaki ekrandan izledi.
Bülent Yıldırım, görüntüyü izledikten sonra pozisyonun ofsayt olduğunu belirterek golü iptal etti.
Kasımpaşa'nın ilk puan kaybı
Kasımpaşa, Süper Lig'de bu sezon ilk puan kaybını Galatasaray karşısında yaşadı.
Ligin ilk 4 haftasında sırasıyla Çaykur Rizespor, Medipol Başakşehir, Demir Grup Sivasspor ve MKE Ankaragücü ile oynadığı maçları kazanan lacivert-beyazlı takım, Galatasaray'a 4-1 yenilerek hem namağlup unvanını hem de liderliği kaybetti.
Diagne, Galatasaray'ı da boş geçmedi
Kasımpaşa'nın Senegalli futbolcusu Mbaye Diagne, ligde bu sezon 5. maçında da gol atmayı başardı.
Ligin ilk 4 haftasında 6 kez ağları havalandıran Diagne, Galatasaray maçının 76. dakikasında penaltıdan topu filelere göndererek, gol sayısını 7'ye çıkardı.

Haberin Devamı

MAÇTAN DAKİKALAR

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasındaki Galatasaray-Kasımpaşa maçının ilk yarısı 0-0 tamamlandı.
6. dakikada Galatasaray tehlikeli geldi. Orta sahada topla buluşan Sinan Gümüş, rakip oyuncuları geçtikten sonra pasını Garry Rodrigues'e verdi. Rodrigues'in ceza yayından çektiği şutta meşin yuvarlak üstten auta gitti.
24. dakikada Galatasaray gole yaklaştı. Rodrigues'in pasıyla ceza sahasının sol çaprazında topla buluşan Sinan Gümüş'ün açısını düzelttikten sonra dönerek yerden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kalecinin solundan dışarı çıktı.
45. dakikada Trezeguet'nin sol kanattan kullandığı faulde altıpas önünde iyi yükselen Ben Youssef, Muslera'dan önce kafa vuruşunu yaptı ancak topu ters köşeden auta yolladı.
Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.
49. dakikada İlhan Depe'nin sağdan ortasında ön direkte Serdar Aziz'in müdahale ettiği top kaleye yöneldi ancak Muslera ön direkte meşin yuvarlağı kornere çeldi.
51. dakikada Linnes'in sağdan ortasında kale sahası ön çizgisi üzerinde uygun durumdaki Eren Derdiyok kafa vuruşunu yaptı. Top az farkla üstten auta gitti.
55. dakikada Galatasaray öne geçti. Sol kanatta kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Rodrigues, meşin yuvarlağı ön direğe ortaladı. Bu noktada topu kontrol eden Eren Derdiyok sol çaprazdan şutunu çekti. Kaleci Ramazan Köse'nin bacaklarının arasından geçen top filelere gitti: 1-0
59. dakikada sarı-kırmızılı ekip, farkı 2'ye çıkardı. Ndiaye'nin derinlemesine pasında topla buluşan Rodrigues, ceza yayı gerisinden yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2-0
64. dakikada Diagne'nin pasıyla ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Trezeguet'nin plase vuruşunda, kaleci Muslera topu güçlükle kornere tokatladı.
65. dakikada Galatasaray 3 farklı üstünlük yakaladı. Emre Akbaba'nın pasında ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Rodrigues, uzak köşeye yaptığı plase vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 3-0
68. dakikada Ndiaye'nin ceza yayı içinden şutundan top auta çıktı.
70. dakikada Kasımpaşa savunmasının uzaklaştırmak istediği topa Ndiaye ceza sahası dışında gelişine çok sert vurdu. Savunmada Veysel Sarı'nın müdahale ettiği meşin yuvarlak iki direğin birleştiği yere çarparak kornere gitti.
73. dakikada Kasımpaşa penaltı kazandı. Ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Diagne, Ozak Kabak'tan sıyrılmak istediği sırada yerde kalınca, hakem Bülent Yıldırım penaltı kararı verdi.
76. dakikada penaltıyı kullanan Diagne, kaleci Muslera ve meşin yuvarlağı farklı köşelere gönderdi: 3-1
78. dakikada Galatasaray, farkı yeniden 3'e çıkardı. Sinan Gümüş'ün sağdan kullandığı kornerde altıpas önünde yükselen Serdar Aziz, Diagne'nin üzerinden kafa vuruşunu yaptı ve topu ağlara yolladı: 4-1
89. dakikada savunmanın arkasına sarkan Trezeguet, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Mısırlı futbolcunun penaltı noktası civarında yaptığı vuruşta Muslera sağına gelen topu iki hamlede kontrol etti.
Maç Galatasaray'ın 4-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.
MAÇ ÖNCESİ NOTLAR
Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Kasımpaşa'yı konuk eden Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Lokomotiv Moskova maçı öncesinde kadroda rotasyona gitti.
Lokomotiv Moskova ile 18 Eylül Salı günü karşılaşacak sarı-kırmızılı takım, Süper Lig'in 4. haftasında 4-0 kaybedilen Trabzonspor maçına göre ilk 11'de 6 değişiklikle Kasımpaşa karşısına çıktı.
Fatih Terim, Trabzonspor maçında ilk 11'de başlayan futbolculardan Mariano Filho, Ahmet Çalık, Henry Onyekuru ve Fernando Reges'i yedeğe çekerken, Maicon Roque hafif sakatlığı, Younes Belhanda da kırmızı kart cezası nedeniyle kadroda yer almadı.
Terim, Kasımpaşa maçında bu futbolcuların yerine Martin Linnes, Ozan Kabak, Serdar Aziz, Ryan Donk, Badou Ndiaye ve Garry Rodrigues'e ilk 11'de forma verdi.
Galatasaray karşılaşmaya Fernando Muslera, Martin Linnes, Serdar Aziz, Ozan Kabak, Yuto Nagatomo, Ryan Donk, Badou Ndiaye, Sinan Gümüş, Emre Akbaba, Garry Rodrigues ve Eren Derdiyok 11'i ile çıktı.
Ozan Kabak ilk kez 11'de
Galatasaray'ın altyapısından yetişen Ozan Kabak, Süper Lig'de ilk kez bir maça 11'de başladı.
Fatih Terim, 18 yaşındaki futbolcuyu stoperde Serdar Aziz ile birlikte görevlendirdi.
Ozan Kabak, ligde geçen sezon Evkur Yeni Malatyaspor, bu sezon da Aytemiz Alanyaspor maçlarında sonradan oyuna dahil olmuştu.
Rodrigues döndü
Sarı-kırmızılı takımda Garry Rodrigues, Kasımpaşa maçında ilk 11'deki yerini aldı.
Ligin ilk haftasında MKE Ankaragücü ile yapılan maçtan sonraki antrenmanda geçirdiği sakatlık nedeniyle Göztepe, Aytemiz Alanyaspor karşılaşmalarında forma giyemeyen ve Trabzonspor maçında da sonradan oyuna dahil olan Rodrigues, üç hafta aradan sonra ilk 11'de sahaya çıktı.
Linnes'in bu sezonki ilk maçı
Galatasaray'da Martin Linnes, bu sezon ilk kez lig maçında forma giydi.
Fatih Terim, ilk 4 haftada tercih etmediği Norveçli futbolcuyu Kasımpaşa maçında Mariano'nun yerine görevlendirdi.
Feghouli yine yedek
Galatasaray'ın Cezayirli futbolcu Sofiane Feghouli, Kasımpaşa maçında da yedek kaldı.
Teknik direktör Fatih Terim'in bu sezon hiçbir lig maçında ilk 11'de görev vermediği Feghouli, MKE Ankaragücü ve Trabzonspor karşılaşmalarında sonradan oyuna girmişti.
Metin Oktay anıldı
Karşılaşma öncesinde Galatasaray ve Türk futbolunun efsane isimlerinden Metin Oktay anıldı.
İstanbul'da 13 Eylül 1991'de geçirdiği trafik kazası sonrasında hayatını kaybeden Metin Oktay için tribünlerde çok sayıda pankart asılırken, stadın skor tabelasında ise efsane futbolcunun görüntülerine yer verildi.
Bu arada karşılaşmaya yoğun ilgi gösteren sarı-kırmızılı taraftarlar, tribünleri çok büyük oranda doldurdu.
Kasımpaşa'da 2 eksik
Kasımpaşa'da Fode Koita ve Abdul Rahman Khalili, sakatlıkları nedeniyle maçta forma giyemedi.
Lacivert-beyazlı takım, 4. haftadaki MKE Ankaragücü maçına göre ilk 11'de tek değişiklikle sahaya çıktı.
Teknik direktör Kemal Özdeş, yedeğe çektiği Tarkan Serbest'in yerine David Pavelka'ya formayı verdi.

Haberin Devamı