Gazete Vatan Logo
Futbol Aslan gülmekte g'üç'lük çekiyor!

Aslan gülmekte g'üç'lük çekiyor!

Üst üste 3. maçından galibiyet çıkaramadı

Aslan gülmekte g'üç'lük çekiyor!

Lider G.Saray, Başkent’te G.Birliği’nden beraberliği zor
kurtardı, üst üste 3. maçından galibiyet çıkaramadı.

En skorer 2 takımın mücadelesinde goller yağmur gibi geldi. Gençler Azofeifa ile devreyi önde geçse de Cimbom Umut ve Elmander ile 2-1’i buldu. 2 dakikada Aykut ve Jimmy Durmaz’la öne geçen Başkent ekibinin umutlarını Hakan ‘Balta’ladı.

3-3’LÜK düellodan keyif aldık mı? Hem de sonuna kadar. Peki bunu futbol kalitesi olarak anlatabilir miyiz? Asla.

LİDER G.Saray Şampiyonlar Ligi’nde Türkiye’nin tek temsilcisi. Fakat G.Birliği karşısında yediği tüm goller amatör küme takımının ancak ağlarında görebileceği tarzda.

HAFTALARDIR kayıpları oynayan G.Saray bu kez de ilk yarı ortalıkta gözükmedi. 26’da Tosic’in sağdan çizgiye inmesiyle başlayan atakta Azofeifa, G.Saray defansını avlayıp takımı öne geçirdi: 1-0. Evet top hep G.Saray’da ve sürekli orta sahada pas yapıyorlar, lakin kaybedilen tüm maçların da ortak özelliği buydu. Ankara’da da fark yoktu. Terim, Burak-Umut değişikliği ile takımına hareket getirdi. Rakip savunmayı hallaç pamuğu gibi atan Umut, 54’te Amrabat’ın ortasında da beraberliği buldu: 1-1.

HURŞUT OLAYI!

G.BİRLİĞİ daha kendine bile gelemeden 58’de Elmander çıktı sahneye. Umut’tan gelen topu İsveçli golcü ağlara zımbalarken sarı-kırmızılılar ‘oldu bu iş’ diyerek nefes aldı. Ankara ekibi ise bir an olsun disiplinden taviz vermeyen ve birbirlerini çok iyi tanıyan bir takım. Herkes haddini de biliyor yapabileceklerini de. 66’da Hurşut’un sağdan ortasına Aykut arka direkte dokununca yeniden eşitlik geldi. 68’de ise Jimmy Durmaz, ceza sahası çizgisinden Muslera’yı bir kez daha üzdü ve Başkent ekibini öne geçirdi yeniden: 3-2.

DÜELLODA bu kez sıra G.Saray’ındı. Soldan bu kez Riera keserken, kaleci Ramazan ilk hamlede gole engel olsa da, Hakan Balta seken topu ağlara yollayan kişiydi. G.Saray, bir kez daha puan bırakırken, Gençler ise çıkışını sürdürdü.

SON SÖZ: 1- Nordin Amrabat’ın 8 milyon Euro ettiği bir ligde Hurşut, G.Birliği sınırlarını aşamıyorsa sıkıntı da büyüyerek devam eder.

2-Milli Takım’da ve G.Saray’da oyuna kurtarıcı diye Aydın Yılmaz giriyorsa; vah vah vah.

‘Takımımı tanıyamadım’

Elmander: “İlk yarı kötüydük. 2. devrede ise ruhumuzu ortaya koyduk ama yetmedi.”

G.SARAY’IN İsveçli yıldızı Elmander 2 yarıda da çok farklı bir futbol izlettiklerini belirtirken şunları söyledi:

“İLK yarıda oynayan G.Saray’ı tanıyamadım. Maça çok kötü başladık, bize yakışmayan bir oyun oynadık. Sonucunda da devreyi mağlup kapadık. Ama 2. yarıda ruhunu ve kalbini ortaya koyan bir G.Saray vardı. Takımım adına ben de 1 gol attım ama yetmedi. Önemli olan bizim kazanmamızdı. 3 hafta öncesine göre şimdi çok daha iyiyim. Bir süre dinlendim. Ağrılarım sürüyor ama oynayabiliyorum.”

‘Konsantrasyon problemi var’

Amrabat: “Tamamen konsantrasyon eksikliğinden bu sonuç ortaya çıktı.” Umut: “İster istemez güven problemi oluyor. Kayıpları telafi edeceğiz.”

G.SARAY’IN Faslı yıldızı Ambarat, geriye düşmelerine karşın 2-1 öne geçtikleri maçta 1 puanda kaldıkları için üzgün olduklarını ifade etti:

“GEREKSİZ bir puan kaybı oldu. Çok üzgünüz. Konsatrasyon kaybıyla beraber geriye düştük ve yine beraberliği yakaladık. Manchester’a karşı 1, G.Birliği’nden 3 gol yedik. Tamamen konsantrasyon eksikliğinden böyle bir sonuç ortaya çıktı.

Takımın ilk golünü atan Umut ise “Öne geçtik ama anlamsız şekilde tekrar geriye düştük. Güven kaybı ister istemez oluyor. Kaybedilen puanları ilerleyen haftalarda kazanacağız” dedi.

ÇAPA: Oyunun hakkı bu değil

G.BİRLİĞİ’NİN teknik direktörü Fuat Çapa 3 puanı hakeden tarafın kendileri olduğunu söyledi. Oyuncularının berabere kaldıkları için çok üzgün olduğunu belirten deneyimli teknik adam, “Soyunma odasında oyuncularım çok üzgün. Taktiksel olarak çok iyi oynadık. Bu bizim adımıza sevindirici. G.Saray’a karşı iyi oynuyorsun 3 gol atıyorsun ve bunu bireysel olarak değil takım halinde yapıyorsun. Bugün 1 puan kazanmadık, 2 puan kaybettik” ifadelerini kullandı.


MAÇTAN DAKİKALAR İÇİN TIKLAYINIZ


Galatasaray’da A Milli Takım’ın 2014 Dünya Kupası elemelerinde oynadığı ve 3-1 yenildiği Macaristan karşılaşmasında sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyen Selçuk İnan, Ankara’ya gelmesine karşın bu maçta kadroya alınmadı. Burak Yılmaz ise Gençlerbirliği’ne karşı ilk 11’de sahaya çıktı. Sarı-kırmızılıların genç oyuncusu Sercan Yıldırım da Selçuk İnan gibi başkente getirilmesine karşın maçı tribünden izledi.

Sarı-kırmızılılarda teknik direktör Fatih Terim, Eskişehirspor maçından farklı olarak Cris ve Umut’u yedek soyundururken Elmander, Ambrabat ve Semih ilk 11 de şans buldu.

Gençlerbirliği cephesi

Gençlerbirliği’nde sarı kart cezalısı Petrovic ve sakatlığı bulunan Artun, bu karşılaşmanın kadrosuna alınmazken, 3. hafta oynanan Orduspor maçında sakatlanan Oktay ise 5 hafta sonra teknik direktör Fuat Çapa tarafından 18 kişilik maç kadrosuna dahil edildi.

Fuat Çapa, deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında 2-0 galip gelen kadrodan farklı olarak Özgür İleri ve Jimmy’yi ilk 11’de sahaya sürdü.

Başkent ekibine sezon öncesi transfer olan Serkan Kurtuluş, kırmızı-siyahlı formayla ilk kez eski takımı Galatasaray’a karşı mücadele etti. Genç futbolcu Gaziantepspor’da forma giyen ağabeyi Serdar Kurtuluş gibi memleketi Bursa’nın plakası olan ”16” numaralı formayla Gençlerbirliği kadrosunda yer alıyor.

Bu arada, Başkent temsilcisinin başkanı İlhan Cavcav, karşılaşmayı eşi ve torunlarıyla locadan izledi.

Ligin golcüleri karşı karşıya

Öte yandan, Spor Toto Süper Lig’in en çok gol atan iki takımı bu maçta karşı karşıya geliyor.

İlk 7 haftada lider Galatasaray 16 golle ligin en fazla gol atan ekibi olarak dikkati çekerken, puan cetvelinde 3. sırada bulunan Gençlerbirliği de attığı 13 golle ligin en fazla gol atan 2. takımı unvanını elinde bulunduruyor.

Sarı-kırmızılılar, attığı 16 gole karşın kalesinde 9 gol görürken, başkent temsilcisi ise 7 haftada sadece 7 defa meşin yuvarlağı kalesinden çıkarmak durumunda kaldı.

Karşılaşma öncesi şov


19 Mayıs Stadı’nda maç öncesi çeşitli gösteriler yapıldı.

Statta müziği Kırmızı-Kara Sound System yaparken, başkent kulübünün ”Kırmızı-Kara Burası Ankara” marşının sözlerini yazan ve bestesini yapan Ais Ezhel canlı performans sergiledi.

Gençlerbirliği tribünlerinde boşluklar

Bilet fiyatlarının tartışıldığı karşılaşmada Galatasaray taraftarları kendilerine ayrılan kapalı ve kale arkası bölümlerini doldururken, Gençlerbirliği taraftarları için ayrılan kale arkası bölüm boş kaldı.

Kırmızı-siyahlılar daha çok maraton tribünününden maçı izledi.

Karşılaşmada 800 resmi ve 270’i özel olmak üzere 1070 güvenlik görevlisi önlem aldı.

Haberin Devamı