Gazete Vatan Logo
Galatasaray Aslan gündüz gözüyle başka güzel

Aslan gündüz gözüyle başka güzel

G.Saray, bu sezon oynadığı ilk gündüz maçında Karabük’ü devirdi, liderlik koltuğunu F.Bahçe’den geri aldı

Aslan gündüz gözüyle başka güzel

26’da Abdulaziz’in hatasını Yasin affetmezken, 48’de Sneijder ve 59’la Umut’la 3-0’ı buldu Cimbom. 71’de Hakan kendi ağlarını vurdu, 86’da Furkan farkı 1’e indirdi. ‘Eyvah’ diyen G.Saray’ı 90’da Hollandalı yıldızı rahatlattı

ALİ Sami Yen’den kalma bir gündü. Pazar sabahı 35 bin kişi kalkmış G.Saray’a koşmuştu. Stadın dışında uzun kuyruklar, içeri girebilmek için bekleyenler... Sahanın yarısına güneş, diğer yarısına gölge hakim... Bu nostaljik görüntü bundan 20-25 sene önce maçlara gidenlerin yakından tanıdığı bir tablodur. Gündüz maçı sayesinde bu zevki yeni nesilden taraftarlar da 1 maçlığına tatma fırsatı yakalarken yaşça daha büyükler eski günleri yâd etme fırsatı buldu dün Arena’da.
UZUN zaman sonra taraftarının tribünleri doldurmasının ateşiyle maça hırslı ve istekli başladı sarı-kırmızılılar. Daha ilk dakikada sakatlığı geçmediği için kadroya giremeyen Burak’ın yerine sahada olan Umut, Selçuk’un ara pasını iyi kontrol edebilse fileleri havalandırması işten bile değildi. Selçuk ve Sneijder yakaladıkları pozisyonla taraftarları heyecanlandırsa da beklenen gol 27’de geldi.
CHEDJOU’NUN derinlemesine attığı topu kaleci açılarak kafasıyla uzaklaştırmak istedi. Ancak yaptığı vuruş kısa düştü. Yasin hiç beklemeden aşırtarak golü yaptı: 1-0.
WESLEY SNEIJDER ŞOV
İLK yarının son dakikasında Erdem’in frikiğinde topu direk dibinden çıkartan Muslera tabelanın değişmesine izin vermedi. İkinci yarıya ise G.Saray golle başladı. 48’de sahneye çıkan Sneijder, yaklaşık 25 metreden kullandığı serbest vuruşta topu direk dibinden filelerle buluşturdu: 2-0.
SKORU bulmanın da rahatlığıyla sarı-kırmızılılar ataklarını sıklaştırdı. 59’da Bruma milimetrik pasıyla Umut’u buluşturdu. O da bekletmeden vuruşuyla farkı 3’e çıkardı: 3-0.
71’DE Erkan’ın ortasını uzaklaştırmak isteyen H.Balta topu kendi kalesine yolladı: 3-1. G.Saray’ın Karabük’e kiraladığı Furkan’ın 86’da çatala yolladığı topla yürekler hopladı: 3-2. Ancak 90’da Olcan’ın pasını arka direkte yerden vuruşla asiste çeviren Sneijder maçın skorunu belirledi: 4-2.



Haberin Devamı