Gazete Vatan Logo
Galatasaray Aslan hazır!

Aslan hazır!

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final ilk maçında Galatasaray evinde PTT 1. Lig ekiplerinden Manisaspor'u konuk etti.

Aslan hazır!

Cimbom’u 34’te öne geçiren Dzemaili’nin 40’ta kazandırdığı penaltıyı Emre Çolak gole çevirirken Sercan oyundan atıldı. Sinan, Sneijder ve Yasin’le direğe takılan G.Saray, Pandev’in 68 ve 88’de attığı gollerle farka koştu

TÜRKİYE Kupası çeyrek final maçının ilk ayağında G.Saray evinde Manisa’yı 3-0 yenmeyi başardı. Evet kupada çeyrek final önemli ama pazar günü oynanacak derbi ligin gidişatından, belki de 4. yıldıza kadar birçok olayın kaderinde etkili olacak.
HEM sakatlık hem de derbi motivasyonu yüzünden oyuncularının aklını Manisa maçına veremeyeceğini hesaplayan Hamza Hamzaoğlu tam 9 oyuncusunda rotasyona gitti. As takımdan sadece Yasin ve Sneijder sahadaydı. Hollandalı yıldızın bırakın ilk 11’i kadroda olması bile sürpriz olurdu birçoğumuz için. Ama Hamza hoca kararını bu yönde vermişti.
SERCAN ATILDI
SNEIJDER sahanın tartışmasız en iyileri içindeydi, fakat top ayağına her geldiğinde diğer maçların aksine tribünlerden tezahürat sesleri değil adeta dua sesleri yükseliyordu. Herkesin aklında derbi olduğundan sakatlıktan çok korkuyordu sarı-kırmızılı taraftarlar.
MAÇIN ilk dakikalarından itibaren bol pozisyon vardı. Ama ilk net atak Yasin’in şutunun 27’de direkten dönmesiydi. 34’te ise Yasin’in asistini Dzemaili asiste çevirdi: 1-0. 39’da Dzemaili ceza sahasında yerde kalınca Abitoğlu penaltıyı gösterdi. Sercan kırmızı kart görürken Emre Çolak farkı ikiye çıkaran vuruşu yaptı: 2-0.
İKİNCİ yarı oyuna dahil olan Sinan Gümüş 49’da rakibinin müdahalesi ile yerde kalınca hakem bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. Ancak topun başına gelen Emre Çolak bu sefer Umut’u geçemedi. 53’te Sneijder’in füzesi direkte patladı. 68’de Emre Çolak’ın ortasını arka direkte kafayla ağlara yollayan Pandev 88’de de Olcan’ın asistinde kafayla golü attı ve maçın skorunu belirledi: 4-0.

Haberin Devamı