Gazete Vatan Logo
Galatasaray Aslan'ın kalesine 'Yıldırım' düştü

Aslan'ın kalesine 'Yıldırım' düştü

Geçen hafta Eskişehir’le berabere kalan, salı günü Anderlecht’ten 1 puanı zor kurtaran G.Saray, dün ise Balıkesir’e boyun eğdi

Aslan'ın kalesine 'Yıldırım' düştü

G.SARAY’DA işler iyiye gitmiyor. Eskişehir karşısında bir puana razı olan, Anderlecht’ten kendi evinde beraberliği son dakikada kurtaran sarı-kırmızılılar kötü gidişatını Balıkesir’de de sürdürdü ve sahadan 2-0’lık mağlubiyetle ayrıldı.

PRANDELLI’NİN gelişiyle beraber bir önceki sezonda defansında yaşadığı sıkıntıları çözmüş bir tablo çizen G.Saray bunun karşılığında da gol atmayı unutmuştu. Bu problemi çözmek için önce forvet arkasını Sneijder-Bruma ikilisini monte eden İtalyan teknik adam bu formülünde yetersiz kaldığını görünce Bal-Kes deplasmanında Yasin’i sağ bek olarak sahaya sürdü. Bu hamle ile ileride çizgiden daha hareketlenerek gol sıkıntısını aşmayı planlamıştı.

GÖKHAN’A ASİST OLDU!

AMA en büyük problem orta sahanın tel tel dökülmesine bir türlü çözüm bulmadı Prandelli. Balıkesir karşısında da Dzemaili-Selçuk-Yekta ne defansta ne de ofansta etkili olamadı. Neredeyse bütün paslarını defansta veren üçlü, top rakipteyken de etkisiz kalınca mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Nitekim 22’de Alanzinho elini kolunu sallayarak G.Saray orta sahasını geçip yerden pasını çıkardı. Topu önüne alan Sercan’ın sert şutu Semih’e de çarparak ağlara gitti: 1-0.

Haberin Devamı

BU golden sonra toparlanmak bir yana iyice eli ayağına dolaşan sarı-kırmızılılar ilk yarının son dakikasında 2. golü kalesinde gördü. 44’te Chedjou’nun uzaklaştırmaya çalıştığı top Gökhan’a asist oldu. Onun da sert şutu çataldan ağlara gitti: 2-0.

2. yarı skor avantajını elde eden Balıkesir kendi sahasına kapandı. G.Saray topa sahip olma oranını arttırmasına rağmen istediği net pozisyonları yakalayamadı. 58’de Bruma’nın cılız şutu kalecide kaldı. 80’de Sneijder’in frikiğini Emrullah çeldi ve ligde puanı olmayan Balıkesir, G.Saray karşısında 3 puana ulaştı.