Gazete Vatan Logo
Galatasaray Aslan'ın dünyası başına yıkıldı

Aslan'ın dünyası başına yıkıldı

Devler Ligi’nin gediklisi, Avrupa Fatihi G.Saray, Anderlecht’e yenilip 1 maç kala grubu sonuncu bitirmeyi garantiledi!

Aslan'ın dünyası başına yıkıldı

G.SARAY için Avrupa’ya ya tamam ya devam maçıydı. Hatta bir adım öteye taşırsak hafta içi Abdurrahim Albayrak'ın yaptığı açıklamalardan da yola çıkarsak belki de Prandelli içinde ya tamam ya devam maçıydı.
LİGDEKİNİN aksine ofansif bir takım kurmuştu bu sefer İtalyan teknik adam. Burak’ın arkasında Sneijder, kanatlarda Bruma-Hamit ikilisi, beklerde ise Telles ve Tarık. Kağıt üzerinde istenilen, beklenen, hücum gücü yüksek onbirdi. Ancak Telles sadece Şampiyonlar Ligi’nde ayda bir maç yaptığı, Hamit kadroda bir var bir yok, Bruma ise tam 67 gün sonra sahada olduğu için G.Saray doğru tercihlere rağmen istenilen düzeyden uzaktaydı dün gece. Bazen kısa sürelerde kendini gösteren kıvılcımlar bir türlü ateşe dönüp yanmadı Anderlecht karşısında.
HER ŞEY TERS GİTTİ
MAÇA hızlı başlayan, isteyen taraf sarı-kırmızılılardı. Bruma sol kanattan 3 kere çizgiye inmesine rağmen yine bal yapamadı, Sneijder’in 34’te kullandığı serbest vuruşta ise top direği milimetrelerle sıyırdı. İlk yarının son dakikasında 'Murphy Yasası' sahnedeydi. Her şey ters gitti. Melo'nun uzaklaştırmak istediği top rakibe çarptı, Tarık’ın önünden rakibe gitti. Soldan ortayı Mbemba ağlarımıza yolladı:1-0.
İKİNCİ yarının hemen başında Selçuk’un kullandığı frikiği çataldan çelen Proto maçın kırılmasına izin vermedi. 59’da Proto bu sefer de Burak’ın şutunu son anda ayaklarıyla kornere çeldi. 76’da G.Saray’ın en net pozisyonunda Burak’ın şutunda bu defa da üst direk gole izin vermedi. 83’te hakeme itiraz eden Selçuk ikinci sarı karttan kırmızı gördü. 86’da Kawaya’nın yerden sert şutunu Muslera zorlukla çeldi topu tamamlayan Mbemba gecenin skorunu belli ederken G.Saray da bu sezon Avrupa defterini erkenden kapatmış oldu: 2-0.

Haberin Devamı