Gazete Vatan Logo
Galatasaray Düellonun galibi Efes

Düellonun galibi Efes

Olaylı maçta Anadolu Efes, G.Saray Liv Hospital’ı mağlup etmeyi bidi

Düellonun galibi Efes

ERKEKLER Basketbol Ligi’nin 20. haftasında Anadolu Efes sahasında G.Saray Liv Hospital’ı 77-75 mağlup etti. Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanan mücadelede lacivert-beyazlılarda Janning 14, Bjelica 13 ve Lasme 11 sayıyla oynayarak galibiyeti getiren isimler olurken sakatlığı nedeniyle Arroyo&Pocius ikilisinden yararlanamayarak sadece 7 kişilik rotasyonla oynamak zorunda kalan Aslan’da ise Carter 17, Erceg 14 ile Micov 11 sayı üretti.

EUROLEAGUE seviyesinde oynanan karşılaşmaya iyi başlayan sarı-kırmızılılardı ve Sinan’ın basketleriyle ilk çeyreği 20-18 önde geçtiler.

İkinci periyodun başında Bjelica’nın skorer oyunuyla 34-30’u bulan ev sahibine Cimbom’da yanıtı Carter verdi ve soyunma odasına 39-37 üstünlükle giden G.Saray oldu. 2. yarıda da kopmadı oyun. Efes’i Janning, sarı-kırmızılıları ise oyunda tutan isim Erceg oldu ve son çeyrek 64-62 Aslan’ın kontrolünde başladı.

İŞTE ne olduysa bu bölümde oldu ama başrolde maalesef oyuncular değil hakemler vardı. Bitime 3 dakika 20 saniye kala Erceg’e 2 kez faul yapıldı ancak hakemler o pozisyon yerine daha sonra Erceg’e sportmenlik dışı faul ve Ergin Ataman’a 2. teknik faulü çalarak diskaliye etti. Sadece 9 saniye sonra Sinan’a ve 0.56 kala Carter’a çalınan fauller de hakemlerin hayal ürünüydü. Bunca yaşananan rağmen ev sahibinin son 6 serbest atıştan sadece 1’ini sokabilmesiyle oyunda kaldı Aslan ama 3 saniye kala Sinan’ın kaçırdığı şut ve Perperoglou’nun 2’de 0 attığı serbest atıştan sonra verilen hücum ribauntu maçı 77-75 Efes’e kazandırdı.

Haberin Devamı