Gazete Vatan Logo
Galatasaray Aslan'ın ortası yok!

Aslan'ın ortası yok!

Herkes orta sahaya bir takviye beklerken Galatasaray iki oyuncuyu birden kadroya katmanın peşinde...

Aslan'ın ortası yok!

21. şampiyonluk sonrasında G.Saray’ın sezon ortasında yaşadığı zorunlu değişim de unutuldu... Mali sebeplerden dolayı devre arasında Badou Ndiaye gözyaşları içinde satılırken yerine takviye ise yapılamadı. Teknik direktör Fatih Terim, sezonun ilk yarısında kadroda yer almayan Ryan Donk ve unutulan Selçuk İnan ile durumu kurtarırken gelen şampiyonluk sonrasında Terim’in de ilk isteği bu bölgeye transfer oldu.

DENEYİMLİ teknik adam, orta sahada Fernando ile birlikte mutlaka Şampiyonlar Ligi’nde takımı sırtlayacak bir orta saha isterken Selçuk İnan ve Ryan Donk da rotasyonda yeniden yerlerini alacak.

1) NDIAYE’DE UMUT YOK!

İLK etapta sarı-kırmızılıların teknik patronu Badou Ndiaye’nin kiralanmasını istedi. Senegalli oyuncunun kulübü Stoke City’nin küme düşmesinin ardından Ndiaye’nin başka bir takıma kiralanmasının da önü açılırken Aslan da hemen kolları sıvadı. Ancak karşılaşılan tablo pek de iç açıcı olmadı. 27 yaşındaki oyuncuyu Stoke City, ilk etapta Premier Lig ekiplerinden birine kiralamak istiyor. Senegalli oyuncu da Türkiye yerine, Avrupa’nın 5 büyük liginden gelecek teklifleri değerlendirmekten yana olunca bu transfer zora girdi. Neredeyse rafa kalkan bu transferde oyuncunun menajerinin istediği ağır şartlar da G.Saray’ın canını bir hayli sıktı.

Haberin Devamı

2) IMBULA LİSTE BAŞINDA

BADOU Ndiaye transferinin gerçekleşmemesi sonrasında G.Saray da yepyeni bir rotaya doğru yelken açtı. Sarı-kırmızılıların scout ekibinin önerisi, Fatih Terim’in kabul etmesi ile birlikte Giannelli Imbula yeniden liste başına yükseldi.

Bonservisi Stoke City’de olan 25 yaşındaki Fransız oyuncu için Aslan yeniden Ada seferine çıktı. Stoke City’nin küme düşmesi 25 yaşındaki orta saha oyuncusunun da önünü açarken Aslan kiralama teklifi ile bir kez daha Stoke City’nin karşısına çıktı. Imbula transferini direkt Devler Ligi transferi olarak gören Fatih Terim, bu oyuncunun kadroya katılması halinde orta sahayı da Imbula&Fernando ikilisinden kuracak.

3) GELECEĞİ PARLAK!

ASLAN’IN transfer planlarında bir de geleceğe yönelik adım var. Bu konuda hedefteki isim Ismael Bennacer... Empoli forması giyen Cezayirli oyuncuyu Fatih Terim, ilk 11 oyuncusu olarak değil, geleceğe yatırım olarak takımda görmek istiyor.

Haberin Devamı

20 yaşındaki oyuncunun 3 milyon Euro’luk piyasa değeri var ancak sarı-kırmızılılar, İtalyan kulübüne daha düşük bir rakam önerip oyuncuyu bonservisi ile almak istediklerini söyledi. Fatih Terim, Imbula’nın alternatifi olarak da görmüyor Bennacer’i. Terim ilk sırada Imbula’yı isterken imkân olması halinde Bennacer’in de bonservisi ile alınıp gelecekte takıma gelir getirebilecek bir oyuncu haline getirmeyi istiyor.