Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Aslan'ın Uğur'u Mehmet Batdal

Aslan'ın Uğur'u Mehmet Batdal

Spor Toto Süper Lig'in 33. hafta maçında Fenerbahçe, İstanbul Başakşehir'e konuk oldu.

Aslan'ın Uğur'u Mehmet Batdal

Fatih Terim Stadyumu'nda oynanan karşılaşma 2-2'lik eşitlikle tamamlandı.

Fenerbahçe, bu puan kaybıyla şampiyonluğu ezeli rakibi Galatasaray'a kaptırdı ve sarı kırmızılılar 20 şampiyonluğunu ilan ederek 4. yıldızı taktı.

Başakşehir'in golleri 53. dakikada Uğur Uçar'ın asistinde Mehmet Batdal attı. 62. dakikada yine eski Galatasaraylı Mehmet Batdal sahneye çıktı ve farkı 2'ye çıkardı. Fenerbahçe'nin bu gollere ilk olarak 81. dakikada Diego ile karşılık verdi. Sarı lacivertliler beraberliği ise 88. dakikada Pierre Webo ile sağladı.

Fenerbahçe'de Mehmet Topuz 84. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kartla oyundan atıldı. Maçın 90 +2. dakikasında Bruno Alves kale içinde topu elle çevirdiği gerekçesiyle kırmızı kartla oyundan atıldı ve Başakşehir penaltı kazandı. İtirazlar sonucu Fenerbahçe'de Caner Erkin de kırmızı kart gördü. Mehmet Batdal ise penaltı atışından yararlanamadı. Karşılaşmanın 90+5. dakikasında Webo rakibine yaptığı sert müdahele sonrası kırmızı kartla oyundan atıldı ve Fenerbahçe maçı 8 kişi tamamladı.

Haberin Devamı

Abdullah Avcı yönetimindeki İstanbul Başakşehir puanını 58 yaptı ve 4. sıradaki yerini korudu. Fenerbahçe ise sezonu ikinci sırada tamamlayarak Şampiyonlar Ligi ön elemesine kaldı.