Gazete Vatan Logo
Galatasaray Aslan gibi Kadıköy'e

Aslan gibi Kadıköy'e

Erciyes karşısına Melo ve Burak’tan yoksun çıkan G.Saray, 3 puanı 3 golle alıp F.Bahçe derbisi öncesi ligin zirvesinde kalmayı başardı

Aslan gibi Kadıköy'e

5’te Umut’la perdeyi açan Cimbom, 32’de Vleminckx’i durduramadı. Sarı-kırmızılılar 53. dakikada ‘gizli golcüsü’ Chedjou’nun kafasıyla tekrar öne geçerken 82’deki füzesi direkte patlayan Sneijder 90’da ise skoru belirledi

G.SARAY için en önemlisi F.Bahçe deplasmanına puan farkı ile çıkmaktı.. Erciyes karşısında alınan 3-1’lik galibiyet bunu sağlarken, erken oynayıp kazanmanın stresini de rakiplerinin omzuna yükledi.

HAFTA boyunca Hamza hoca uyardı takımını Kayseri Erciyes konusunda... Ligin dibinde olduklarına bakmayın dedi... Dün hocanın haklılığı gözle de görüldü... 5. Dakikada Bruma’nın şutunda kaleciden dönen topu Umut tamamlayıp G.Saray’ı öne geçirince ‘Bu maç fark olur’ konuşmaları da dillendi.. Üst üste kaçan 2 pozisyon sonrasında Aslan durunca hızlı hücum silahı devreye girdi Kayseri ekibinin..

13’te Vleminckx’e atılan uzun topa ‘golcü’ vuruşu yapan Belçikalı Muslera’yı çaresiz bıraktı.. Kendi yarı sahasına iyi yayılan Erciyes G.Saray’ı kilitlerken Sneijder-Yasin ile Bruma kısa paslar ve çalımlarla fırsat aradı.. Kısmet duran topaymış.. 53’te Selçuk’un ortasında Chedjou kafasını kullandı, ‘benim diyen’ forvetlere hava toplarına nasıl çıkılacağının nasıl pozisyon alınacağının dersini verdi: 2-1.

Haberin Devamı

Telles ile Emre Çolak’ın oyuna girmesi, G.Saray’ın orta sahasındaki enerjiyi ayakta tutarken -son vuruşları bir yana bırakalım- Bruma maçın kaderini değiştiren isimlerin başında geldi..

82’DE Wesley Sneijder’in estetik çalımlar sonrasında şutunun direkten dönmesi sezon sonu jeneriklerini öksüz bıraktı. Ama Hollandalı yıldız yılmadı uzatmalarda ağları buldu: 3-1.

AVANTAJ KURALI...

DERBİ öncesinde Melo yerine Hamit denenirken tecrübesi ve sağlamlılığı en büyük artısıydı . Burak’ ın yokluğu ise G.Saray’ın golcüsüz olduğunu kanıtlandı.

DİPNOT: Tolga Özkalfa.. Lütfen avantaj kuralını uygulayalım.. Düdük çalmadan önce pozisyonun ne yönde devam ettiğini süzelim. Futbol daha da güzelleşecektir. Tecrübe ile sabit!