Gazete Vatan Logo
Galatasaray Aslan, Kartal'ı saf dışı bıraktı! Zirvenin sahibi...

Aslan, Kartal'ı saf dışı bıraktı! Zirvenin sahibi...

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Beşiktaş'ı evinde 2-0'la geçen G.Saray, 66 puana yükselerek, Başakşehir'in 1 puan önünde zirveye yerleşti. 62 puanla 4. sıraya gerileyen Beşiktaş ise şampiyonluk şansını zora soktu.

Aslan, Kartal'ı saf dışı bıraktı! Zirvenin sahibi...

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında zirve yarışını yakından ilgilendiren maçta Galatasaray, Türk Telekom Stadı'nda ağırladığı Beşiktaş'ı 2-0 mağlup ederek liderliği Başakşehir'den geri aldı.

Nefes kesen mücadelede gol perdesini sarı-kırmızılı takım Fernando ile açtı. Müsabakanın 23. dakikasında gelişen G.Saray atağında Rodriguez, ceza sahasına sol çaprazdan girdi, içeriye çıkardığı topa Fernando dokundu ve eşitliği bozan gol geldi: 1-0

İlk yarı ev sahibi takımın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısına eşitliği yakalamak isteyen Beşiktaş, daha agresif başlayan taraf olurken, Quaresma'nın harika vuruşunda Muslera gole izin vermedi.

Hata penaltı ve kırmızı kartı getirdi!

Maçın 65. dakikasında Beşiktaş savunma arkasına gönderilen topta Tosic'le Fabri anlaşmazlık yaşadı. Gomis yaptığı baskı sonrasında topu kazanırken, Tosic'in müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem Fırat Aydınus penaltı noktasını gösterdi.

Penaltı kararının ardından Tosic, direkt kırmızı kartla oyun dışında kalırken, topun başına geçen Gomis, penaltı atışından yararlanamadı.

Haberin Devamı

Bu dakikadan sonra geliştirdiği hızlı ataklarla siyah-beyazlıların kalesinde 2. golü arayan G.Saray, aradığı golü 70'de Garry Rodriguez'le buldu.

70'de Linnes hızla içeri kat etti ve aradan nefis bir pas bıraktı. Hafif sol çaprazda topu alan Rodrigues önünü boşaltıp düzgün bir vuruşla topu ağlara yolladı: 2-0

Kalan bölümde başka gol olmazken, G.Saray aldığı 3 puanla yeniden zirveye yükseldi. 62 puanda kalan Beşiktaş ise 4. sıraya geriledi.

MAÇIN ÖYKÜSÜ / MERVE TOY

BİTİME yalnızca 3 hafta kala, ligin büyük ölçüde kaderini belirleyecek maçta G.Saray büyük ölçüde üstün oynadığı maçtan istediğini alan taraftı ve şampiyonluk yolunda en kritik virajı dönmüş oldu.

TARAFTARININ müthiş desteğiyle ev sahibi mücadeleye hızlı başlayan taraftı. Quaresma’nın atakları sonrası art arda Negredo’yla gole yaklaşan siyah-beyazlılar , İspanyol golcünün 14’de dışarı vurduğu kafa sonrası 20’de %100 gol fırsatını değerlendiremedi. Muslera’yla karşı karşıya kalan Negredo topu dışarı attı.

Haberin Devamı

23’TE Nagatamo’nun ortasını Fernando gole çevirdi G.Saray 1-0 önde geçti. Karşılıklı ataklarla gol arayan iki takım da yakaladığı şansları kullanamayınca ilk yarı 1-0 tamamlandı.

BABEL %100’Ü KAÇIRDI

İKİNCİ yarıda tempo yüksek başladı. Q7’nin müthiş şutunda Muslera, Belhanda’nın şutunda Fabri başarılıydı. 53’te gelişen siyah-beyazlıların atağında bu kez Babel %100 gol şansından yararlanamadı. 61’de Feghouli, Beşiktaş ceza sahasında büyük tehlike yarattı ama Medel kritik bir müdahaleyle topu kornere gönderdi.

EV sahibi 64’te Gomis’e, Tosic’in müdahalesiyle penaltı kazandı ve Tosic kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Gomis’in gole çeviremediği penaltı sonrası Beşiktaş 10 kişiyle rakip kalede tehlike yaratmaya çalışsa da etkili olan taraf G.Saray’dı. 1 kişi eksik rakibine karşı art arda atak geliştiren sarı-kırmızılılar 2. golü bulmakta gecikmedi. 70’te Rodrigues durumu 2-0 yaptı.

İKİNCİ yarının büyük bölümünde üstün oynayan taraf G.Saray rakibine geri dönüş şansı tanımadı ve maçı 2-0 üstünlükle tamamladı.

Haberin Devamı

MAÇTAN DAKİKALAR:

1'inci dakikada Gomis'in kafayla indirdiği topa hareketlenen Rodrigues ceza sahasına girdi. Savunmadan seken topa müdahale yapan Rodrigues, meşin yuvarlağa yetişemedi ve top Fabri'de kaldı.
14'üncü dakikada Quaresma'nın sağ kanattan içeri kestiği ortaya Negredo'nun kafa vuruşu auta gitti.
20'nci dakikada Negredo savunmadan sıyrılarak bomboş pozisyonda kaleci ile karşı karşıya kaldı. İspanyol yıldız, Muslera'nın üzerinden topu aşırtmayı denedi ancak meşin yuvarlak dışarı çıktı.
23'üncü dakikada Rodrigues sol kanatta topu Nagatomo'nun önüne bıraktı. Japon futbolcunun içeri yerden kestiği topa dokunan Fernando, ağları sarstı: 1-0.
25'inci dakikada Quaresma, Galatasaray ceza sahasında seken topa vuruşunu yaptı ancak Muslera topa sahip oldu.
29'uncu dakikada Negredo'nun pasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Quaresma, ayağının dışı ile vuruşunu yaptı, top Muslera'da kaldı.
34'üncü dakikada sarı kırmızılı takımın kullandığı köşe vuruşunda kafalardan seken top havalandı. Maicon havalanan topa vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlağa Fabri sahip oldu.
36'ncı dakikada Galatasaray önde yaptığı presle topu kaptı. Feghouli'den aldığı topla kaleci ile karşı karşıya kalan Gomis'in vuruşunu Fabri kornere çeldi.
39'uncu dakikada Adriano'nun sol kanattan içeri kestiği ortaya Talisca kafa vurdu, top dışarı çıktı.
İlk yarı, Galatasaray'ın 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı.
46'ncı dakikada Lens'in sol kanattan çevirdiği topa ceza sahası yayı üzerinden vuruş yapan Tolgay, meşin yuvarlağı dışarı attı.
50'nci dakikada Quaresma topu sol kanattan sürdü ve vuruşunu yaptı. Muslera topu zorlukla kornere çeldi.
53'üncü dakikada Belhanda'nın ceza sahası dışından yaptığı vuruş Fabri'de kaldı. Daha sonra Fabri topu hızlıca ileri gönderdi ve seken top Babel'de kaldı. Babel'in Muslera ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruş dışarı çıktı.
59'uncu dakikada Feghouli'nin pasında topla buluşan Rodrigues bir süre topu sürdükten sonra vuruşunu yaptı, Fabri kurtardı.

Haberin Devamı

60'ıncı dakikada Lens'in içeri kestiği topa Babel hamle yaptı ancak dokunamadı.
61'inci dakikada Fernando'nun pasında Rodrigues topu bir süre sürdü ve sert bir vuruş yaptı. Savunmadan seken top ceza sahası içerisindeki Feghouli'nin önünde kaldı. Feghouli bomboş pozisyonda vuruşunu yaparken, savunma son anda araya girdi ve topu kornere yolladı.
64'üncü dakikada Feghouli'nin uzun pasında Gomis ceza sahası içerisine girdi ve Tosic'in müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem penaltı noktasını gösterdi. Tosic kırmızı kartla oyun dışında kaldı.
66'ncı dakikada Gomis penaltı vuruşundan faydalanamadı.
70'inci dakikada Linnes takım arkadaşlarıyla paslaşarak ceza sahası yayına kadar gitti. Norveçli futbolcunun ara pasında topla buluşan Rodrigues'in vuruşu fileleri sarstı: 2-0.
81'inci dakikada Linnes sağ kanatta rakibinden sıyrılarak ceza sahası içerisine girdi. İçeri çevirdi topu savunma kornere çeldi.
85'inci dakikada Gomis'in ceza sahası yayı üzerinden yaptığı vuruş, savunmaya çarparak kornere çıktı.
Mücadele, Galatasaray'ın 2-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı.

KARŞILAŞMADAN NOTLAR:

Spor Toto Süper Lig'in 31'inci haftasında Galatasaray kendi sahasında Beşiktaş'ı konuk ediyor. Türk Telekom Stadyumu'nda saat 19:00'da başlayan müsabakada Fırat Aydınus düdük çaldı. Aydınus'un yardımcılıklarını ise Serkan Ok ve Aleks Taşçıoğlu üstlendi.
TERİM'DEN TEK DEĞİŞİKLİK
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, takımının Aytemiz Alanyaspor'u 3-2 mağlup ettiği Spor Toto Süper Lig 30'uncu hafta mücadelesinde sahaya sürdüğü ilk 11'de tek değişikliğe gitti. Deneyimli çalıştırıcı, Aytemiz Alanyaspor karşılaşmasında sarı kart görerek cezalı duruma düşen Serdar Aziz'in yerine, Maicon'a şans verdi. Galatasaray sahaya; Muslera, Mariano, Maicon, Denayer, Nagatomo, Fernando, Donk, Feghouli, Belhanda, Rodrigues ve Gomis ilk 11'i ile çıktı.
GÜNEŞ 3 İSMİ DEĞİŞTİRDİ
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ise takımının ligin 30'uncu haftasında oynadığı ve 3-1 galip geldiği Evkur Yeni Malatyaspor karşılaşmasının ilk 11'inde 3 değişikliğe gitti. Tecrübeli teknik adam, Yeni Malatyaspor karşısında sağ bekte görev alan Adriano'ya Caner Erkin'in yerine sol bekte görev verirken, sağ bekte ise Gökhan Gönül'e şans verdi. Domagoj Vida yerine cezası biten Pepe'ye forma veren Güneş, Oğuzhan Özyakup'un yerine ise Tolgay Arslan'ı sahaya sürdü. Beşiktaş sahaya; Fabri, Gökhan, Pepe, Tosic, Adriano, Medel, Tolgay, Quaresma, Talisca, Babel ve Negredo ilk 11'i ile çıktı. Siyah beyazlı takımda Atiba Hutchinson kadroda yer almadı.
ASLAN, BEŞİKTAŞ'A DİŞ GEÇİREMİYOR
Galatasaray, 2014-2015 sezonunun 33'üncü haftasında Türk Telekom Stadyumu'nda oynadığı ve 2-0 kazandığı Beşiktaş mücadelesinden bu yana siyah beyazlı takıma ligde diş geçiremiyor. Sarı kırmızılılar, Hamza Hamzaoğlu yönetiminde kazandığı ve şampiyon olduğu 2014-2015 sezonu karşılaşmasından bu yana ligde oynadığı 5 Beşiktaş derbisinde de gülen taraf olamadı. Bu 5 mücadelede 4 kez kazanan taraf Beşiktaş olurken, 1 mücadele beraberlikle tamamlandı.
ELMANDER, TÜRK TELEKOM STADI'NDA
Galatasaray'ın eski futbolcularından Johan Elmander, derbiyi Türk Telekom Stadı'nda takip etti. İsveçli yıldız futbolcu, Galatasaray'da oynadığı dönemdeki 9 numaralı formasını giyerek taraftarları selamladı. Yıldız oyuncuya mücadele öncesi Sportif A.Ş. Başkan Vekili Abdurrahim Albayrak tarafından bir plaket takdim edildi.
U21'DE BEŞİKTAŞ KAZANDI VE ŞAMPİYON OLDU
Türkiye U21 Futbol Ligi'nin 31'inci hafta mücadelesinde Galatasaray ile Beşiktaş 2-2 berabere kaldı. Bu sonuçla siyah beyazlı takım puanını 67'ye yükselterek ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.
ORMAN MAÇA GELMEDİ
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman derbiyi izlemeye gelmezken 7 yönetici protokol tribünündeki yerini aldı. Hukuk İşleriniden Sorumlu yönetici Şafak Mahmutyazcıoğlu ise karşılaşmayı siyah-beyazlı taraftarlarla birlikte deplasman tribününde izledi.
TERİM'DEN GÜNEŞ'E GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ
Fatih Terim, maç öncesinde Beşiktaş soyunma odasına giderek Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'e geçmiş olsun dileklerini iletti.
KARŞILAŞMAYI 10 YABANCI BASIN MENSUBU TAKİP ETTİ
Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanan derbi maçı 10 yabancı basın mensubu da takip etti. Japonya'dan 4, Ukrayna'dan 2, Hollanda, Çin, Fransa ve İtalya'dan ise 1'er basın mensubu bu maçı Türk Telekom Stadı'nda izledi.
EKŞİOĞLU İÇİN SAYGI DURUŞU
Öte yandan karşılaşma öncesinde geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Türkiye Futbol Federasyonu ile Beşiktaş Kulübü'nün eski yöneticilerinden Yemen Ekşioğlu için saygı duruşunda bulunuldu.