Gazete Vatan Logo
Galatasaray Aslan koltuğu teslim etti!

Aslan koltuğu teslim etti!

Ziraat Türkiye Kupası G Grubu 5. maçında gruptan çıkmayı garantileyen iki takımın maçında Galatasaray deplasmanda Eskişehir'e konuk oldu.

Aslan koltuğu teslim etti!

GÜNDÜZ maçında Balçova Yaşamspor ile Diyarbakır BŞ berabere kalınca hem

G.Saray hem de Eskişehir, Ziraat Türkiye Kupası G Grubu’ndan çıkmayı garantilemişti. Artık iki takımın da hesapları liderlik adınaydı. Bu yolda Eskişehir aldığı 1-0’lık galibiyetle büyük bir avantajı yakalamayı başardı..

HAMZA Hamzaoğlu kupada rotasyonu tercih etmişti. Son lig maçındaki Rize kadrosundan tam 7 oyuncuyu değiştirmişti 11’inde. Bursa karşısında kaptan Selçuk İnan cezalı olmasa büyük ihtimal o da İstanbul’da kalanlar arasında olurdu. Hamza hocanın değişiklik yapmadığı tek bölge stoperlerdi. Semih ve Chedjou’nun yokluğunda biraz da mecburiyetten Koray-Hakan ikilisi sahadaydı. Genç Emre Can ise kulübede.

AVANTAJ ES-ES’TE

MAÇA iki takım da temkinli başladı. Orta sahaya hakim olma mücadelesi halinde geçen dakikalarda maçın ilk şutu 13’te Hamit’ten geldi. Hamit’in ceza sahası dışından sert şutu az farkla dışarı gitti. 25’te Feyzi’nin sağdan Eray’ın üstünden aşırttığı pozisyonda andaç arka direkte zoru başardı ve topu kafayla üstten dışarı yolladı. 40’da yine sağdan Kamil ortaladı. Andaç bu sefer düzgün bir kafa vuruşuyla topu ağlara yolladı: 1-0.

Haberin Devamı

İLK yarıda kayıpları oynayan Hamit ve Yasin’in yerine Emre Çolak ve Bruma ile başladı sarı-kırmızılılar. Ancak yine de ikinci yarıya Eskişehir hızlı başladı. 49’da Eray, Andaç’ın vuruşunda farkın ikiye çıkmasını önledi. 61’de Kaan’ın 30 metreden şutunda ise bu sefer direk gole izin vermedi. Maçın son bölümlerinden başka gol sesi çıkmadı ve G.Saray gruptan lider çıkmak adına çok büyük bir avantajı Eskişehir’e kaptırdı.