Gazete Vatan Logo
TFF 1.Lig Aslan turu Ufuk'ta yakaladı

Aslan turu Ufuk'ta yakaladı

Ligde ve Devler Ligi’nde kötü sonuçlar alan G.Saray, Ziraat Türkiye Kupası’na da az kalsın ilk maçta veda ediyordu!

Aslan turu Ufuk'ta yakaladı

Ligde liderin 9 puan gerisinde, Şampiyonlar Ligi umudu Juventus galibiyetine bağlı olan G.Saray hiç değilse Ziraat Türkiye Kupası’nda yoluna devam etmek istiyordu. Pazar günü Kasımpaşa ile karşılaşan sarı-kırmızılıların kupa maçına hazırlanmak için sadece 1 günü vardı. Teknik direktör Roberto Mancini bu yüzden tamamen yedek bir kadro ile G.Antep BŞ karşısına çıktı.

Uzun bir sakatlık döneminden çıkan Hakan Balta adı artık unutulmaya yüz tutan Engin gibi isimler kendilerine 11’de yer bulmuşlardı. Buz gibi İstanbul gecesinde G.Saray’ın ileri hattında ise Bruma, Aydın ve Amrabat üçlüsü Arena’yı dolduran az sayıda taraftarı ısıtmak için çaba sarf ediyordu. Ancak beraber oynama şansı çok yakalayamamış olan ve maç eksikleri nedeniyle pas tutmaya yakın olan G.Saray 11’i, PTT 1. Lig’den rakibi karşısında geç ritim buldu.
20’de G.Saray defansını önde yakalayan Sinan’ın pasında kaleci ile karşı karşıya kalan İbrahim’in vuruşunda araya giren Bruma’ya rağmen top direkten oyun alanına geri döndü. Bu kırılma anıyla beraber vites yükselten sarı-kırmızılılarda 22’de Engin sahneye çıktı. G.Saray’a geldiği ilk sezon şapkadan tavşan çıkarmasına alıştığımız Engin rakiplerini bir bir geçerek ceza sahası çizgine kadar geldi. Yerden plase vuruşula da takımını 1-0 öne geçirdi. 35’te Bruma defansın arkasına harika bıraktı. Topla buluşan Amrabat kaleciyi yatırıp farkı 2’ye çıkardı: 2-0.

ÇALIMA DALDI, ŞUTU UNUTTU!

İkinci yarıya da G.Saray istekli başladı. 51’de 5 kişinin arasına dalan Bruma ceza sahası içinde kaleci dahil herkesi 2 defa çalımladı. Ancak şut çekmemekte ısrarcı olunca topu kaybetti. Dakikalar ilerledikce zaten maç kondisyonu az olan G.Saray orta sahası pas hatalarını arttırmasıyla direncini iyice kaybetti. 61’de Erkam’ın sağdan ortasına Ramazan vurdu. Ufuk’un direk dibinden çeldiği top kısa düşünce pozisyonu iyi takip eden Sinan topu boş kaleye yolladı: 2-1. 84’te Sinan’ın derinleme pasıyla içeri giren Serdar’ın vuruşu durumu 2-2’ye gitirirken maç uzatmalara gitti. Sessiz sedasız geçen iki uzatma devresinin ardından G.Saray PTT 1. Lig’de 13. sırada bulunan rakibini ancak 9 penaltı atışı sonunda 6-5 eleyebildi.

Haberin Devamı