Gazete Vatan Logo
Galatasaray Aslan uzatmalarda yıkıldı!

Aslan uzatmalarda yıkıldı!

Süper Lig'in 28. haftasında Ankara'da Gençlerbirliği'ne konuk olan Galatasaray sahadan 1-0 mağlup ayrıldı.

Aslan uzatmalarda yıkıldı!

Galatasaray zorlu Ankara deplasmanında 3 puan bırakarak zirveyi Başakşehir'e teslim etti. Galatasaray 57 puanda kaldı ve Başakşehir'in 2 puan gerisine düştü. Gençlerbirliği ise 30 puana yükseldi.

Gençlerbirliği'nin golünü uzatma anlarında Alper Uludağ kontrataktan kaydetti.

MAÇIN ÖYKÜSÜ/YALIMCAN SARPYEL

HAFTANIN son doksan dakikasında, geriye kalan her maçı final olan iki takım G.Birliği ve G.Saray karşılaştı. Ankara ekibi ligde kalmak için, G.Saray ise şampiyonluk için kazanmak zorundaydı. Ancak Ümit Özat’ın oynattığı katı savunma G.Saray’ı durdurmakla kalmadı son dakikada bulduğu golle galibiyete uzandı: 1-0.

LİGE sımsıkı tutunmak isteyen G.Birliği, bunun formülünü defans olarak belirlemişti. 6-3-1 sistemiyle sahaya dizilen Ankara temsilcisi sadece kontra atağı düşündü. Hatta toptan o kadar uzak bir oyun sergiledi ki G.Saray’ın topa sahip olma yüzdesi 75’di.

DENGESİZ YAKALADI

G.BİRLİĞİ’NİN kalabalık savunma hattı aralarında kaybolan G.Saray’ı yetenekli ayakları pozisyon bulmakta bir hayli zorlandı. Hatta Gomis maç boyunca ceza sahasında topla sadece üç kere buluşabildi. Bu durum sarı-kırmızılıları pas hatasına itti. Fatih Terim ikinci yarının hemen başında önce Eren’i sonra da Sinan’ı oyuna alarak ceza sahasında çoğalmayı hedefledi.

Haberin Devamı

ANCAK maçtaki en net pozisyonu G.Saray 80’de buldu. Donk altı pasta topla buluştu. Birkaç metreden o kadar kötü vurdu ki top üstten dışarı çıktı. Son dakika Alper sol çaprazda G.Saray savunmasını dengesiz yakaladı ve cezayı kesti: 1-0. Bu mağlubiyet sonrası G.Saray zirveyi Başakşehir’e kaptırdı.

MAÇTAN DAKİKALAR

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasındaki Gençlerbirliği-Galatasaray maçının ilk yarısı 0-0 bitti.

7. dakikada Selçuk İnan'ın kaleyi karşıdan gören pozisyonda sert şutunda, top kaleci Hopf'ta kaldı.

13. dakikada Manu'nun pasında kaleci Muslera ile ceza alanı içinde karşı karşıya kalan Deniz Yılmaz, ayağı kaydı ve yere düştü. Ayağa kalkarak topa yeniden sahip olan ancak pozisyonunu kaybeden Deniz'in vuruşunda, Maicon topu kornere gönderdi.

Haberin Devamı

18. dakikada Rodrigues'in pasında topla Gençlerbirliği ceza alanının sol çaprazında buluşan Selçuk İnan'ın sert şutunda, kaleci Hopf'un çeldiği topu Luccas Claro tehlikeli bölgeden uzaklaştırdı.

39. dakikada Manu'nun Galatasaray ceza alanının solundan yaptığı ortada Jailton'un kafa vuruşunda, top direğin üstünden auta gitti.

Maçın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı.

Spor Toto Süper Lig'de 28. haftanın kapanış maçında Gençlerbirliği, Galatasaray'ı 1-0 yendi.
57. dakikada Belhanda'nın pasında topla ceza alanında buluşan Gomis'in dönerek gelişine sert şutunda, araya giren Palitsevich'e çarpan top, kornere gitti.
61. dakikada Ahmet Oğuz'un defansın arkasına pasında kaleci Muslera ile karşı karşıya pozisyonda topla buluşan Jailton, vurmakta gecikince Serdar Aziz araya girerek meşin yuvarlağı kornere gönderdi.
62. dakikada Sessegnon'un kullandığı kornerde ceza alanında iyi yükselen Luccas Claro'nun kafa vuruşunda, top direğin üstünden auta gitti.
80. dakikada Gomis'in Gençlerbirliği ceza alanı içinde göğsüyle verdiği pasta topla buluşan Donk'un yakın mesafeden şutunda, meşin yuvarlak direğin üstünden auta çıktı.
90. 2. dakikada Gençlerbirliği öne geçti. Manu, kendi sahasında aldığı topu rakip ceza alana kadar taşıdıktan sonra Alper Uludağ'a pas verdi. Alper, düzgün bir vuruşla topu ağlara göndererek, kırmızı-siyahlı takımı 1-0 öne geçirdi.
Gençlerbirliği, karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı.

Haberin Devamı

MAÇTAN NOTLAR!

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, Gençlerbirliği maçında, geçen hafta Trabzonspor'u 2-1 mağlup eden kadroda tek değişikliğe gitti.

Tecrübeli teknik adam, 28. haftada deplasmanda Gençlerbirliği ile oynanan maçta kart cezası nedeniyle bordo-mavili takıma karşı oynayamayan Fernando'yu yeniden ilk 11'de sahaya sürerken, Donk'a yedekler arasında yer verdi. Martin Linnes ise Ankara'ya getirilmedi.

Sarı-kırmızılı ekip karşılaşmaya Muslera, Mariano, Maicon, Serdar Aziz, Nagatomo, Selçuk İnan, Fernando, Feghouli, Belhanda, Rodrigues, Gomis ilk 11'i ile başladı.

Haberin Devamı

Ümit Özat kadroda büyük revizyona gitti

Düşme hattından bir türlü çıkamayan ve son 5 maçtır kazanamayan Gençlerbirliği'nde teknik direktör Ümit Özat, kadroda büyük revizyon yaptı.

Ümit Özat, altyapıdan yetişen ve sürekli ilk 11'de kendilerine yer bulan takım kaptanları Uğur Çiftçi ve Ahmet Oğuz'u yedek soyundurdu.

Özat, kırmızı-siyahlı ekibin geçen hafta Evkur Yeni Malatyaspor'a 4-1 yenildiği maçın ardından başkan Murat Cavcav ile bazı oyuncuların kadro dışı bırakılması konusunu görüşeceğini dile getirdi.

Başkent ekibi yönetimi bu yönde bir karar almayarak hiçbir futbolcusunu kadro dışı bırakmazken Özat, Galatasaray maçına kırmızı-siyahlı takımın birinci kaptanı Uğur ve ikinci kaptanı Ahmet Oğuz'un bulunmadığı bir ilk 11 ile başladı.

Kırmızı-siyahlı ekibin en fazla forma giyen oyuncuları arasında yer alan Uğur Çiftçi ve Ahmet Oğuz'un yokluğunda kaleci Johannes Hopf, sahaya kaptanlık pazubandını takarak çıktı.

Genç teknik adam, vazgeçemediği isimler arasında yer alan Petar Skuletic, Aleksandar Scekic ve Abdul Rahman Khalili'ye de ilk 11'de forma vermezken, Alper Uludağ, Kamal Issah, Manu ve Deniz Yılmaz ile sakatlıktan dönen Jailton ve kart cezası biten Palitsevich'i Galatasaray karşısında ilk 11'de sahaya sürdü.

Özat, geçen hafta ilk 11 başlayan Aydın Karabulut'u kadroya dahi almadı.

Bu arada kırmızı-siyahlı takım karşılaşmaya "Anadolu Ajansının 98. kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz" pankartıyla çıktı.

Galatasaray taraftarı doldurdu

Karşılaşmada Galatasaray taraftarı, kendisine ayrılan bölümü doldurdu.

Protokol trübünü de tamaman dolarken, kırmızı-siyahlı taraftarların yer aldığı tribünlerde yer yer boşluklar görüldü.

Japon gazeteciler tribünde

Öte yandan Galatasaray forması giyen Japon futbolcu Nagatomo, ülkesinin basın mensupları tarafından takip edildi.

Ankara'da oynanan maçta 3 Japon gazeteci, tribündeki yerlerini alarak vatandaşları Nagatomo'yu izledi.