Gazete Vatan Logo
Galatasaray CANLI Schalke - Galatasaray

CANLI Schalke - Galatasaray

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu 4. haftasında Galatasaray, Almanya'nın Schalke 04 ekibiyle deplasmanda karşılaşıyor.

CANLI Schalke - Galatasaray

CANLI ANLATIM İÇİN TIKLAYIN

Sarı-kırmızılılarda sakat futbolcuların durumu

Galatasaray'da sakatlığı bulunan 4 futbolcu Schalke 04'e karşı sahadaki yerini alamayacak.
Ameliyat edilen Emre Akbaba ve Yuto Nagatomo yanısıra sakatlıkları süren Eren Derdiyok ile Fernando Reges de bu kritik maçta forma giyemeyecek.
Galatasaray’ın kamp kadrosunda şu oyuncular yer alıyor:
"Fernando Muslera, Mariano Ferreira, Maicon Roque, Serdar Aziz, Ahmet Çalık, Garry Rodrigues, Selçuk İnan, Younes Belhanda, Sinan Gümüş, İsmail Çipe, Martin Linnes, Ryan Donk, Badou Ndiaye, Ömer Bayram, Henry Onyekuru, Yunus Akgün, Ozan Kabak, Celil Yüksel, Muğdat Çelik, Sofiane Feghouli."
İŞTE İLK 11'LER
Galatasaray'ın ilk 11'i: Muslera, Mariano, Ozan, Serdar, Linnes, Donk, Ndiaye, Onyekuru, Belhanda, Rodrigues, Sinan
Schalke 04'ün ilk 11'i: Nübel, Nastasic, Uth, Rudy, Stambouli, Caligiuri, Burgstaller, Harit, Sane, Schöpf, Embolo
MAÇ ÖNCESİ NOTLAR
UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu dördüncü haftasında Almanya'nın Schalke 04 takımına konuk olan Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'deki Fenerbahçe derbisinin kadrosundan tek değişikle sahaya çıktı.
Gelsenkirchen kentindeki AufSchalke Arena'da oynanan maçta Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Fernando Muslera, Mariano Filho, Ozan Kabak, Serdar Aziz, Martin Linnes, Ryan Donk, Badou Ndiaye, Sinan Gümüş, Younes Belhanda, Garry Rodrigues, Henry Onyekuru ilk 11'ini sahaya sürdü.
Terim, Fenerbahçe derbisine ilk 11'de başlayan Ömer Bayram'ın yerine Mariano'yu görevlendirdi.
Emre Akbaba, Yuto Nagatomo, Fernando Reges ve Eren Derdiyon'un sakatlığı nedeniyle kadroda yer alamadığı Galatasaray'ın yedek kulübesinde İsmail Çipe, Maicon Roque, Ahmet Çalık, Selçuk İnan, Ömer Bayram, Muğdat Çelik ve Sofiane Feghouli görev bekledi.
Gençlik Ligi'nde Galatasaray kazandı
UEFA Gençlik Ligi'ndeki maçı sarı-kırmızılı ekip, 2-1 galip tamamladı.
İki ekibin 19 yaş altı takımlarının mücadelesinde Galatasaray'ın gollerini 19. dakikada Ali Yavuz Kol, 76. dakikada Mustafa Kapı kaydetti. Alman ekibinin golünü ise 42. dakikada Rene Biskup attı.
Galatasaray'da Ali Yavuz Kol, 70. dakikada kazanılan penaltıyı gole çeviremedi.
ultrAslan'dan Koray Şener pankartı
Galatasaray'ın taraftar grubu ultrAslan, Fenerbahçeli taraftar Koray Şener'i andı.
Sarı-kırmızılı taraftarlar, Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Koray Şener için statta "Mekanın cennet olsun Koray Şener" yazılı pankart açtı.
Galatasaray Kulübü de pankartın fotoğrafını "Koray Şener kalbimizdesin" ifadesiyle sosyal medya hesaplarından paylaştı
Son 4 resmi maçını kazanamadı
Galatasaray, çıktığı son 4 resmi maçında galibiyet alamadı. Sarı-kırmızılı takım, bu süreçte Spor Toto Süper Lig'de 3, UEFA Şamiyonlar Ligi'nde ise 1 müsabakayı kazanamadı.
Ligde Bursaspor ve Fenerbahçe ile berabere kalan Galatasaray, Evkur Yeni Malatyaspor'a mağlup oldu. Fatih Terim'in öğrencileri, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise Schalke 04 ile İstanbul'da yaptığı maçtan beraberlikle ayrıldı.
Bu maçlarda rakip filelere 3 gol gönderen Galatasaray, kalesindeki 5 gole engel olamadı.
Alman ekibinde 3 eksik
Schalke 04'te 3 futbolcu Galatasaray'a karşı forma giyemeyecek. Mavi-beyazlı ekipte kaleci Ralf Fahrmann, savunma oyuncusu Hamza Mendyl ile hücum futbolcusu Cedric Teuchert'in sakatlıkları bulunuyor.

Haberin Devamı