Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Aslı Çakır'ın adı resmen silindi!

Aslı Çakır'ın adı resmen silindi!

2012 Londra Olimpiyatları’nda doping yaptığı belirlenen 31 yaşındaki sporcunun adı salondan da kaldırıldı

Aslı Çakır'ın adı resmen silindi!

Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin (IOC) Aslı Çakır Alptekin’in madalyasını geri isteme kararından sonra Atletizm Federasyonu da harekete geçti ve Ataköy’de bulunan salonun adını değiştirdi

2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda 1500 metrede şampiyon olduğu için adı İstanbul’a Ataköy’de yapılan Atletizm Salonu’na verilen Aslı Çakır Alptekin’de beklenen son. Atletizm Federasyonu aldığı kararla, olimpiyat şampiyonluğunun ardından biyolojik pasaportundaki sapmalar nedeniyle doping kullandığı anlaşılan sporcunun adını salondan sildi. Federasyon, IAAF ve WADA tarafından durumu netleşmesine rağmen Çakır’ın uzun süre adını silmemekte direndi ancak Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin madalyayı resmen geri isteme kararından sonra harekete geçti.

FOTOĞRAFLAR: Barış Acarlı

HARFLER DÜŞMÜŞTÜ

ASLI Çakır, doping vakasının ortaya çıkmasının ardından, örtbas amacıyla Uluslararası Atletizm Federasyonu’yla rüşvet pazarlığına girdiği için de suçlanmış, olay uluslararası resmi kayıtlara da girmiş ve yalanlanamamıştı. Aslı Çakır cezasının bitmesinden sonra geçtiğimiz aylarda atletizm pistlerine dönüş yaptı.

Haberin Devamı

HATIRLANACAĞI üzere daha önce de Aslı Çakır Alptekin’in adının yer aldığı salonun dış cephesinde bazı harfler düşmüş ve uzun zaman yerine takılmamıştı.