Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Aslı'ya neden hala ceza vermediniz?

Aslı'ya neden hala ceza vermediniz?

Eşref Apak dahil 31 atlete doping cezası verip Aslı Çakır Alptekin, Nevin Yanıt ve Pınar Saka ile ilgili olarak ‘incelemeler devam ediyor’ açıklaması yapan federasyonun bu tavrına IAFF büyük tepki gösterdi

Aslı'ya neden hala ceza vermediniz?

Atletizm Federasyonu Disiplin Kurulu 31 atlete ceza verirken, “Aslı Çakır Alptekin, Nevin Yanıt ve Pınar Saka ile ilgili çalışmalar sürüyor” dedi ancak Uluslararası Atletizm Federasyonu’nu (IAAF) bu durumu oyalama olarak değerlendirdi. VATAN’ın edindiği bilgiye göre IAAF, federasyona yazı göndererek Olimpiyat Şampiyonluğu’nu kazandıktansonra biyolojik pasaportuna göre doping yaptığı anlaşılan Alptekin’e neden hâlâ disiplin uygulamasının gerçekleşmediğini sordu.

Federasyon kamuoyundan gizlediği konuyla ilgili uluslararası mercilerden gelen bütün taleplere sürekli “Çalışmalar devam ediyor” şeklinde karşılık verirken, IAAF ceza konusundaki kararlılığını sık denecek periyotlarla gönderdiği yazılarla belli etti.

BAKANDAN GİZLENDİ

Federasyon bu uyarıları umursamazken Türkiye’yi özellikle doping meselelerinde uyaran ve tehdit içeren sözlerle dikkatini çeken IAAF yazılarının bir kısmının Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’tan da gizlendiği ortaya çıktı.
Alptekin, Londra Olimpiyatları’nda 1500 metrede altın madalya kazanarak, ikinci olan Gamze Bulut’la Türk spor tarihinin en önemli başarılarından birine imza atmış ancak daha sonra “biyolojik pasaportundaki” verilerin doping maddesi kullandığına işaret ettiğini açıklamıştı.

Atletizm Federasyonu ise biyolojik pasaportun güvenilir bir değerlendirme biçimi olmadığını ilan edip daha sonra sürekli “incelemeler devam ediyor” açıklamalarında bulunmuştu. IAAF ise biyolojik pasaportun doping kullanımı tespitinde en güvenilir yollardan biri olduğunu açıklamıştı. Alptekin 2004’tede dopingten 2 yıl men almıştı.

Haberin Devamı