Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Asrın maçına sakat çıkmış

Asrın maçına sakat çıkmış

Floyd Mayweather'e puanla kaybeden Manny Pacquiao'nun, maç sırasında omzundaki sakatlığı gizlemesi nedeniyle ceza alabileceği açıklandı.

Asrın maçına sakat çıkmış

Nevada Atletizm Komisyonu Başkanı Francisco Aguilar, profesyonel boks dünyasının "asrın müsabakası" olarak ilan ettiği karşılaşmayı kaybeden Manny Pacquiao'nun, maç öncesinde yetkililere sakatlığının olmadığı yönünde yanıltıcı beyanda bulunduğunu söyledi.

Konuyla ilgili bilgi toplandığını ve durumun değerlendirileceğini vurgulayan Aguilar, "Bunu değerlendireceğiz. Komisyonumuzdan lisans alınması için boksörlerin sağlık durumları hakkındaki son bilgileri vermesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

ABD basınında yer alan haberlere göre, maç öncesinde kendisine verilen sağlık formunda sakatlığı olmadığını belirten Filipinli boksörün, yapılacak incelemenin ardından para veya müsabakalardan men cezası alabileceği iddia edildi.

OMZUNDA YIRTIK VAR

Olayın ardından yazılı açıklama yapan Pacquiao'nun menajeri ise sakatlığın ABD Anti Doping Ajansı'na maçtan önce bildirildiğini ve Filipinli boksörün karşılaşmaya tedavi edilerek çıktığını belirtti.

Öte yandan, doktor Neal ElAttrache, 36 yaşındaki boksörün kontrolden geçtiğini ve omzunda ciddi bir yırtığın bulunması nedeniyle bu hafta ameliyata alınacağını açıkladı.

Haberin Devamı