Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe At Diego'ya gerisine karışma

At Diego'ya gerisine karışma

Spor Toto Süper Lig'de 2013-2014 sezonu şampiyonu Fenerbahçe, ilk hazırlık maçında İran ekibi Sepahan'ı 1-0 yendi.

At Diego'ya gerisine karışma

F.BAHÇE Teknik Heyeti, 12 günlük Topuk Yaylası kampında çalışma hırsı ve taktisel uyumuyla Diego’ya hayran kaldı. Geçen sezon hücum sırası rakipteyken baskı yapıp kazanılan toplarla birçok gol bulan F.Bahçe’de Ersun Yanal bu sene daha güçlü ve agresif takım yaratmaya çalışıyor. Orta sahayla 3. bölge arasında köprü olan Diego’nun sıkışık alanda topu kullanabilme yeteneği herkesi büyülerken, Sambacı kısa mesafede 2-3 kişiyi çalımlayıp pas tercihini de kusursuz yapıyor.

ATAK yönünü terse çevirmede de oldukça başarılı olan Brezilyalı yıldızın oldukça hareketli ve topun oynandığı yere hep yakın olması arkadaşlarının acil durumlarda en büyük yardımcısı oldu.

PROFESYONELLİK DERSİ

KAMPTA F.Bahçeli oyuncuların sezona fit girmeleri de herkesin dilinde. Son yıllarda böyle bir profesyonellikle karşılaşmayan teknik heyet de bu duruma şaşırdı kaldı. Her sezon ödevler verilir ancak çoğu futbolcu kilo alıp dönerdi. Bu yıl ise herkes özel idmanlar yapmış. Alves, Dünya Kupası’ndan sonra babasıyla çalışmış, Emre de bilindiği üzere fazla kiloları için İtalya’da 1 haftalık detoks kampı yapmıştı.

Haberin Devamı

BOLU’NUN performans lideri ise Kadlec oldu. Geçen sezonun devre arası gönderilmesi gündeme gelen deneyimli savunmacı hem stoperde hem de sol bekte acil ihtiyacı karşıladı. İdmanlarda da çok çalışan Kadlec’i öne çıkaran ise tüm testlerde liderliği zorlaması.

‘Zafer yine bizim olacak’
F.BAHÇE’NİN yıldızı Meireles FB TV’ye yaptığı açıklamada Porto’dan eski takım arkadaşı Diego Ribas’a övgüler yağdırdı. Bu sezon da şampiyon olacaklarını söyleyen yetenekli orta saha, “Diego ile 2 sezon beraber oynadık. Futbolculuğunu zaten herkes biliyor, kendisi insan olarak da çok düzgün birisi.
TATİLDE kendimi hazır tuttum. Yeni sezon kampında da çok iyi çalışıyoruz. 4. yıldız hedefimize ulaşmak için elimizden geleni yapacağım.”
Diego ilk maçında ne yaptı?
69 dakika sahada kalan Diego tam da beklenildiği gibi oynadı. Topuz’un golünde asisti yaptı ancak yaptığı sadece yana oynamaktı. Oyunun genelinde topa gitti, aldı verdi. Riskli oynamayı sevmediği için sağlama oynadı. Ara pasları ve oyun zekasına diyeceğimiz bir söz yok, ancak sertliğe karşı direncini biraz zayıf buldum. Ligimizin nasıl sert olduğu malum. Bu sertlik Diego’yu yıldırabilir. F.Bahçe’ye katkısı ilerleyen haftalarda çok fazla olacak.
Yanal: Bu daha başlangıç
SEPAHAN galibiyetinin ardından konuşan Ersun Yanal, "Başlangıç sürecini tamamladık. Oyuncularımızın performanslarını gördük. Oyuncularımızın tüm idmanlara katılması ve maçtaki performansları nedeniyle mutluyum.
ÖNÜMÜZDE oynayacağımız çok önemli maçlar var. Sevilla, Roma, Olympiakos, Beşiktaş, Chelsea gibi takımlarla oynayıp G.Saray'la Süper Kupa maçına çıkacağız" dedi.

Haberin Devamı