Gazete Vatan Logo
Futbol Atam adalet istiyoruz

Atam adalet istiyoruz

On binlerce F.Bahçeli dün "Türkiye için adalet, F.Bahçe için adalet" sloganıyla Anıtkabir'e yürürken, başkan Aziz Yıldırım anı defterine yazdığı yazıda önemli mesajlar verdi...

Atam adalet istiyoruz

"Söz veriyorum ki devrimlerinizi ve ilkelerinizi unutturmak isteyen karanlıkların yüzünde yanan son bir ışık kalacaksa o F.Bahçe Kulübü olacaktır. Ve muhtaç olduğumuz yegane kudret yolunuzda akmak için 1 dakika bile tereddüt etmeyecek olan damarlarımızdaki asil kanımızdır. Her gün biraz daha artan özlem ve hasretlerimizle."

Ankara F.Bahçeliler Derneği'nin "Türkiye için adalet, F.Bahçe için adalet" sloganıyla dün Anıtkabir'e düzenlediği yürüyüşe, başkan Aziz Yıldırım, sarı-lacivertli yöneticiler ve onbinlerce taraftar katıldı. Yürüyüşte F.Bahçelilerin yanı sıra, aralarında Beşiktaş ve G.Saraylılar'ın da bulunması dikkat çekerken, Ankara dışından da çok sayıda kişi Başkent'e akın etti. Taraftarlar çeşitli güzergahlarda biraraya gelirken Anıtkabir’in Tandoğan kapısından polis aramasından geçerek içeri alındılar.

Aziz Yıldırım ve yöneticiler Aslanlı Yol'dan yürüdükten sonra mozoleye çelenk bıraktı. Yapılan saygı duruşunun ardından Yıldırım ve beraberindekiler, Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Yıldırım, daha sonra yazdıklarını okudu. Yıldırım, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Yüce Atatürk, itibar ve iltifatlarınıza mazhar olmuş, yegane ruhu Kuva-i Milliye olan F.Bahçe Kulübü'nün Başkanı olarak heyecan ve gururla huzurunuzdayım. İşgal altındaki bir ülkeyi çağdaş, demokratik bir cumhuriyet haline getiren irade ve devrimlerinize sahip çıkmak konusundaki kararlılığımız ve mücadelemiz tamdır.

‘YOLUN YOLUMUZ...’

İstikbalde dahi bir gün yurdun tüm toprakları işgal edilmiş, tüm tersanelerine girilmiş, bütün kaleleri zapt edilmiş ve bütün ordulara dağıtılmış olsa da istiklal ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetinde kaldığımızda dahili ve harici bedhahlara karşı içinde bulunacağımız vaziyet çok namüsait bir vaziyette tezahür etmiş olsa da; Rahat Uyu Atam. Yolun Yolumuz. Andın Andımız olacaktır.

Söz veriyorum ki devrimlerinizi ve ilkelerinizi unutturmak isteyen karanlıkların yüzünde yanan son bir ışık kalacaksa o F.Bahçe olacaktır. Ve muhtaç olduğumuz yegane kudret yolunuzda akmak için 1 dakika bile tereddüt etmeyecek olan damarlarımızdaki asil kanımızdır. Her gün biraz daha artan özlem ve hasretlerimizle."

Kalabalığı Uslu susturdu

Mozoleye çelenk koyma töreni sonrası Aziz Yıldırım dışarıda bekleyen kalabalığın içine girmesinin imkansızlığı nedeniyle mozolenin içindeki yan kapıdan çıkarılıp Anıtkabir özel defterinin bulunduğu yere götürüldü. Burada da izdiham yaşanırken, konuşma kesilmeyince Mahmut Uslu yüksek sesle herkesin susmasını istedi. Yıldırım çıkışta da izdiham nedeniyle zor anlar yaşadı.

Ünlüler geçidi

Aziz Yıldırm ile birlikte genel sekreter Mahmut Uslu, yöneticiler Nihat Özbağı, Şekip Mosturoğlu, başkanın yakın dostu Celal Doğan, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, İşçi Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Levent Kırca, ünlü gazeteci Uğur Dündar da dün Anıtkabir'deydi. Taraftarların ünlü isimlerden imza alıp fotoğraf çektirmek istemesi de izdihama neden oldu.

‘Tüm renklere sonsuz teşekkür’

F.Bahçe , Anıtkabir'e yapılan yürüyüşte takımlarını yalnız bırakmayan taraftarlara ve diğer katılımcılara resmi siteden teşekkür etti:

"Kelimeler ile anlatılamayacak gurur dolu bu günde, F.Bahçe yine en önde; ellerinde kırmızı beyaz, sarı lacivert bayraklar ile Atamızın yanındaydı...

Ankara F.Bahçeliler Derneği'nin düzenlediği Anıtkabir Ziyareti'nde, F.Bahçe'si için Yüce Atatürk'ün huzurunda bir araya gelen, Türkiye için adalet F.Bahçe için Adalet diyerek adalete yüz binlerce fener yakan kongre üyelerimize, derneklerimize, taraftarlarımıza; Ve bu büyük gurura ortak olan tüm renklere, Sonsuz Teşekkürlerimizle..."

Haberin Devamı