Gazete Vatan Logo
Futbol Avcı'dan Avrupa Ligi yorumu

Avcı'dan Avrupa Ligi yorumu

Abdullah Avcı, galip geldikleri maçın ardından konuştu.

Avcı'dan Avrupa Ligi yorumu

Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor Teknik Sorumlusu Hamit Cihan, takımın küme düşmesine ilişkin, "Önümüzdeki süreci çok iyi bir şekilde değerlendirip, tekrar Süper Lig'e çok güçlü şekilde dönmenin planı yapılmalıdır" dedi.

Cihan, 1-0 mağlup oldukları İstanbul Başakşehir maçının ardından katıldığı basın toplantısında Spor Toto Süper Lig'e veda etmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Son dönemde iyi maçlar oynadıklarını ancak bunu sonuca yansıtamadıklarını kaydeden Cihan, şöyle devam etti:

"Gerçekten çok üzgünüz. Bu maçın sonucuyla Erciyesspor'un bir alt lige düşmesi kesinleşti. Görevi aldığımız bu süreç içerisinde, teknik heyet olarak futbolcuları gösterdiği mücadele dolayısıyla canı gönülden kutluyoruz. Gerek antrenmanlarda gerekse maçlarda inanılmaz bir çaba ortaya koydular. Maalesef karşılaşmalarda sonuç üretemediğimiz, puanlar alamadığımız için böyle bir durum söz konusu oldu."

Kayseri Erciyesspor'un tekrar Süper Lig'e döneceğine inançlarının tam olduğunu vurgulayan Cihan, "Sonbaharda ağaçların yaprakları döküldüğünde öldüğünü zannederiz, öyle düşünürüz. Halbuki ağaçlar yapraklarını dökerek uykuya yatarlar ve bahara daha güçlü şekilde dönerler. Kayseri Erciyesspor'un da böyle bir sürece ihtiyacı var. Önümüzdeki süreci çok iyi bir şekilde değerlendirip, tekrar Süper Lig'e çok güçlü şekilde dönmenin planı yapılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İstanbul Başakşehir cephesi

İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı ise lig dördüncülüğünü koruma adına deplasmana önemli bir galibiyete imza attıklarını ifade etti.

Maça iyi başladıklarını ancak devamını getiremediklerini dile getiren Avcı. "Oyun istediğimiz gibi başladı. Topa sahip olma ve oyunun temposunu ayarlamak bizim elimizdeydi. Bunun sonucunda da 3-4 pozisyona girdik ama eksik olan bir şey vardı, oyunun ritmini ve temposunu daha fazla yükseltebilirdik. İkinci yarıdaki oyundan memnun değilim. Verdiğimiz tek pozisyonda mağlup da olabilirdik ama dönüşünde golü attık" diye konuştu.

Galibiyetin ligdeki konumlarını güçlendirme adına çok iyi olduğunu aktaran, Avcı, sözlerini şöyle tamamladı:

Haberin Devamı

"Bizim için dördüncülüğü korumak ve 9 günde 3. maçı kazanmak son derece önemliydi. Oyunlar bazen sıkıntılı olabiliyor ama kazanmak önemliydi. 32 hafta geçti, oyun kalitemizde fazla dalgalanma yok. Ligin 16 haftasında gol yemedik, bu bizim için son derece önemli. 57 puana ulaştık, oyuncularımı tebrik ediyorum."