Gazete Vatan Logo
Kasımpaşa Spor Avcı'dan penaltı açıklaması

Avcı'dan penaltı açıklaması

İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, 1-0 kazandıkları Kasımpaşa maçının ardından açıklamalar yaptı.

Avcı'dan penaltı açıklaması

Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Avcı, ligin en fazla gol atan takımlarından biriyle karşılaştıklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"İki takım da dengeli ve kontrollü oynadı. Maçın ritmi, temposu belki düşüktü ama topa hakimiyet fazlaydı. Kırmızı karttan sonra kazandık ama pas ritmini hızlandırmalıydık. Daha çabuk oynamamız lazım. Avrupa kupaları hedefine giderken, Bursaspor, Trabzonspor gibi Kasımpaşa da rakibimiz. Kasımpaşa'yla puan farkını açtık. Önemli bir dönemeci geçtik."

Karşılaşmanın 77. dakikasında kazanılan penaltı vuruşunda oyuncuları Semih Şentürk ile Jeremy Perbet'in tartışmasıyla ilgili gelen soruya Avcı, "Soyunma odasında bu olayı çözdüler. Kimin penaltı kullanacağı bellidir. Birinci penaltıcı Semih, o olmadığı zaman Perbet. Perbet de bir hücum oyuncusu olarak gol atmak istediği için ısrar etti. Şık durmadı ve saha dışından müdahale ettik. Penaltı atan oyuncuyu da sıkıntıya sokar bu durum. Biz bunu aramızda çözeriz" cevabını verdi.

Haberin Devamı

Yeni transferleri Senegalli futbolcu Stephane Badji'nin orta sahada fizik kalitesi yüksek bir oyuncu olduğunu aktaran Avcı, Kasımpaşalı Adem Büyük ve Tunay Torun'un kırmızı kartlarının doğru olduğunu da sözlerine ekledi.

Kasımpaşa Teknik Direktörü Shota Arveladze, Spor Toto Süper Lig'de İstanbul Başakşehir'e 1-0 kaybettikleri maçta kontrollü bir oyun oynandığı söyledi.
KASIMPAŞA CEPHESİ
Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Arveladze, iki takımın da maça dikkatli başladığını belirterek, şunları kaydetti:
"Kontrollü bir maç oldu. İlk devre biz onları biraz soldan kapattık. Bizim sağ taraf daha açıktı, oradan pozisyon bulabilirdik. Ani atak fırsatı olmadı. Rakip topun arkasında kaldı. Oyun tam hareketlenecek derken, Adem atıldı. 10 kişi kalınca ve Türk oyuncu bu kartı görünce, Viudez'i zamanında oyuna alamadık. Sonra 9 kişi kaldık. Mücadele ettik. Yine de gol atmaya çalıştık. Kötü maç olmadı. Eksik kalınca topu mecburen rakibe verdik ve gol yedik."
Karşılaşmanın hakemi Süleyman Abay'la ilgili gelen bir soru üzerine Gürcü teknik adam, "Hakem, Adem için sanki 'atlasın da kart vereyim' diye geldi oraya. Eli cebindeydi yani. O kadar da net bir pozisyon değildi. Bazen hakemin oyunu okuması lazım. 'Bu hakem kolay veriyor, bu hakem kolay vermiyor' olmasın. Kurala göre hareket edilsin" değerlendirmesinde bulundu.
Transfer sorularını yanıtlamayan Arveladze, sakatlığı bulunan Eren Derdiyok'un 1,5-2 ay içinde sahalara dönebileceğini kaydetti.

Haberin Devamı