Gazete Vatan Logo
Futbol Avrupa, Almanya ve Hırvatistan'ı konuşuyor!

Avrupa, Almanya ve Hırvatistan'ı konuşuyor!

2018 Dünya Kupası finalisti Hırvatistan ve 2014 Dünya Kupası Şampiyonu Almanya, Uluslar Ligi'nde adeta çöktü, San Marino gibi bir ülkeyle aynı kabusu gördü. Galibiyetsiz iki dev ülke, San Marino gol de atamadı.

Avrupa, Almanya ve Hırvatistan'ı konuşuyor!

UEFA’nın bu sezon ilk kez uyguladığı Uluslar Ligi’nde birbirinden ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Özellikle Avrupa futbolunun iki favori ülkesi Almanya ve Hırvatistan herkesi şaşırttı.

3. hafta maçlarının geride kaldığı Uluslar Ligi’nde sadece 3 takım rakip fileleri havalandıramadı. A Ligi’nde yer alan 2018 Dünya Kupası’nın finalisi Hırvatistan ve 2014 Dünya Kupası’nın şampiyonu Almanya, gol atma başarısı gösteremeyerek büyük hayal kırıklığı yarattı.

Hırvatistan ile Almanya’nın özellikle San Marino gibi UEFA sıralamasında 55 ülke arasında sonuncu olan bir ülkeyle yan yana anılması gözlerden kaçmadı. Hırvatistan, 2 maçta 1 puan topladı, İspanya’ya 6-0 yenilip, İngiltere ile 0-0 berabere kaldı.

Almanya da sürprizlere devam edip, Hollanda’ya 3-0 mağlup oldu ve Fransa ile 0-0 berabere kaldı. San Marino da D Ligi’nde 4’te sıfır çekti. (Skorer Dış Haberler)