Gazete Vatan Logo
THY Euroleague Türk gecesinde 4X4'lük Kanarya

Türk gecesinde 4X4'lük Kanarya

Basketbol THY Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe Doğuş deplasmanda Anadolu Efes'i 84-89 mağlup etti.

Türk gecesinde 4X4'lük Kanarya

EUROLEAGUE’İN 19. haftasında zorlu CSKA deplasmanından dönen Anadolu Efes, F.Bahçe Doğuş’u konuk etti. Lacivert-beyazlılar faul problemlerinin kritik rol oynadığı mücadelede hücumda düzenden çıkarmakta zorlandığı rakibine mağlup olmaktan kurtulamadı: 84-89.

HÜCUMDA SIKINTI

10-0’lık seriyle hızlı bir başlangıç yapan Anadolu Efes’e karşı F.Bahçe Doğuş, Wanamaker’ın önderliğinde toparlanmakta gecikmedi. 24-24 tamamlanan ilk çeyrek sonrası ikinci çeyrekte konuk ekip adına Melih Mahmutoğlu sahnedeydi ve art arda 3 sayılık isabetleriyle Melli’nin sayıları da eklenince fark çift hanelere çıktı.

F.BAHÇE skoru lehine çevirmeyi başardı. Hücumda ciddi sıkıntı yaşayan ev sahibi, Mccollum ve Douglas’la cevap vermeye çalışsa da devre skorunu Melli’nin 3’lüğü belirledi: 46-35. 2. yarıya iyi başlayan taraf Efes olsa da Dunston’un oyunda olmadığı bölüm yaşanan sıkıntılar, Vesely-Wanamaker’ın hareketliliği, top paylaşımını başarıyla yapan sarı-lacivertlileri önde tuttu.

SON 10 dakikaya 11 sayı farkla 57-68 önde giren F.Bahçe Dragic’in 5 faulle oyun dışında kalmasıyla eksilen rakibine karşı düzenden çıkmazken Douglas’ın yağmur gibi 3’lükleriyle sarsıldı. Son dakikalarda gelen Efes presi sarı-lacivertlileri zorlasa da yetmedi. Oyun genelinde üstün olan Kanarya hanesine 1 deplasman galibiyeti daha yazdırdı.

Haberin Devamı