Gazete Vatan Logo
THY Euroleague Avrupa'da Türk derbisi nefes kesti! Kazanan...

Avrupa'da Türk derbisi nefes kesti! Kazanan...

Avrupa'nın en büyük basketbol organizasyonu THY Avrupa Ligi'nin 4. haftasında oynanan Türk derbisi nefesleri kesti. Anadolu Efes 16 sayıya kadar çıkan farkı kapatarak geriden geldi ve maçı kazandı.

Avrupa'da Türk derbisi nefes kesti! Kazanan...

THY Euroleague’de 4. hafta müthiş çekişmeli İstanbul derbisine sahne oldu. Sinan Erdem’e namağlup gelen F.Bahçe 40 dakika sonunda sahadan mağlup ayrılan taraftı. Maçın en kısa ve net özeti konuk ekip ilk yarıda ev sahibiyse 2. yarıda kontrolün sahibiydi.

HÜCUMDA etkili başlayan sarı-lacivertliler, oyunun iki yönünde boyalı alanda kurduğu üstünlükle kısa sürede skor avantajını ele geçirdi. Savunması sertlikten uzak görüntüdeki A.Efes, top kayıpları ve ribauntlarda yaşadığı sıkıntılar nedeniyle oyuna ortak olmakta zorlandı. Sloukas liderliğinde, Vesely ve Ahmet’in etkili oyununa Guduric’den gelen katkı F.Bahçe’yi ilk çeyrekte 14 sayılık üstünlüğe taşıdı (26-12).

2. çeyrekte Vesely ile Melih’in kenardan girerek verdiği katkıyla farkı yeniden çift hanelere taşıdı.

2. yarıda Efes bambaşka bir görüntüdeydi. Micic önderliğinde hücumda daha sabırlı, boyalı alanda Moerman’ın katkısıyla ve Pleiss’ın skor gücü F.Bahçe’nin dengesini bozdu. Çemberi kullanamayan sarı-lacivertliler dış atışlara yönelip istediği isabeti bulamayınca fark hızla eridi. Efes, Beabois’le denge getirdi, Dunston’la çeyreğin bitimine 1 dakika kala 64-62 öne geçti. 3. çeyrek skorunu Micic belirledi: 66-65.

Haberin Devamı

MÜTHİŞ mücadeleye sahne olan karşılaşmada F.Bahçe, son 10 dakikada Datome’den katkı alamamanın sıkıntısını yaşadı. Melih’le skora tutunmaya çalışsa da ritm bulan Efes hücumlarını durduramayınca mağlubiyete engel olamadı.