Gazete Vatan Logo
Futbol Avrupa devi Sevilla’yı çimlere gömdük

Avrupa devi Sevilla’yı çimlere gömdük

Saracoğlu Stadı’nda yeni bir destan daha yazıldı. F.Bahçe, sezonun en zorlu maçında Sevilla’yı Edu’nun kendi kalesine attığı gole rağmen Kezman, Lugano ve Semih’le devirdi

F.BAHÇE için altılıyı bulma günüydü. Bu sezon sarı-lacivertlilerin mağlup ettiği Avrupa’da Anderlecht, Inter, PSV ve CSKA, ligde de G.Saray hep eski UEFA Kupası şampiyonlarıydı. Sevilla da son iki yıl kupayı almıştı. Olur mu olurdu!

Sevilla’nın Türkiye’de en çok dehşet saçan futbolcusu Capel’in Jimenez tarafından kulübede tutulması herkesi şaşırttı. Tamam biz şaşırmıştık ama F.Bahçe, maça öyle bir başladı ki sanki takımın bir parçası gitmiş gibiydi. Capel’in yerine Duda’nın oynamasını beklemiyorlardı ve soru çalışılmayan yerden gelmişti.

İlk 10 dakikada Sevilla sağlı sollu öyle bir geldi ki, “Bunlar uzaylı” diye düşünmeye başladık. 5. dakikada Kanoute’nin ceza alanı içinden sert şutunu kurtaran Volkan 2 dakika sonra da Keita’nın vuruşunda doğru yerdeydi. 10. dakikadan itibaren F.Bahçe özellikle soldan rakip kaleye inmeye başladı. Uğur Boral, Capel olmuştu! 12. dakikada Alex’in soldan ortasına uzak direkte Kezman vurdu ama Palop, şutun tehlikeye dönüşmesini engelledi. 17’de ise Uğur soldan sağ ayağıyla harika bir orta çıkardı. Sevilla’nın zayıf halkası stoperleri uyurken Kezman kafayı çaktı: 1-0.

F.Bahçe için işler iyiye gitmeye başlamıştı ki Avrupa maçlarında kendini kaybeden Edu, Sevilla’nın can simidi oldu. Sağdan Jesus Navas ortaladı. Edu, topa niye dokundu bilemiyoruz, kendi ağlarını buldu: 1-1.

VOLKAN PANTER GİBİYDİ

İkincİ yarı da Sevilla pozisyonlarıyla başladı. 49’da Duda’nın ve Kanoute’nin uzaktan şutlarında Volkan panter gibiydi. Fenerbahçe panik havasındaydı ve top hep Sevilla’nın ayağındaydı. İşte bu sırada Fenerbahçe’ye can veren gol geldi. 57’de Alex’in kornerinde Lugano kafayı vurmadan önce hem fotoğraf çektirdi hem saçını taradı: 2-1.

Bu gol cesaret getirmişti. 61’de Kezman’ın ceza alanına girmeden plasesi Palop’ta kaldı. 66’daysa hevesleri kursakta bırakan gol geldi. Hem de defansın ortasında F.Bahçe’ye katkıda bulunan Escude’den. Kornerden gelen top, karambol yarattı. Fransız stoper de Poulsen’in kafasından seken topla yakın mesafeden ağları buldu: 2-2. 87’de Alex, sağdaki Semih’e aktardı. Sakatlıktan yeni çıkan Semih köşeye nefis bir plase gönderdi: 3-2.

F.Bahçe belki tur için avantajlı bir skor almadı. Ama altılıyı bulmanın yanı sıra galibiyetle deplasmana gidiyor. Sanchez Pizjuan da bu kadar cılız bir avantajı korumak kolay değil. Ama futbolun da güzelliği bu tip beklenmedik olayların hep mümkün olması değil mi?

İŞTE KARŞILAŞMANIN GOLLERİ

KEZMAN'IN GOLÜ



EDU'NUN KENDİ KALESİNE ATTIĞI GOL



LUGANO'NUN GOLÜ



ESCUDE'NİN GOLÜ



SEMİH'İN GOLÜ

Haberin Devamı