Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Avrupa Fatihi'ne Osmanlı tokadı

Avrupa Fatihi'ne Osmanlı tokadı

Perşembe günü Avrupa Ligi’nde Liverpool’u eleyip tarihi bir zafer elde eden Beşiktaş dün ise Ankara’da lig sonuncusu Balıkesir’den çelme yedi

Avrupa Fatihi'ne Osmanlı tokadı

35’te Ba’nın penaltıdan öne geçirdiği Kartal’a 50’de Zec yanıt verdi. 53’te Opare’yle durumu 2-1 yapan siyah-beyazlılar, 83’te Vargas’ın penaltısıyla yine yakalandı.

90+2’de Franco atıldı, 90+3’te Vargas direğe takıldı. 2 kez öne geçtiği maçta 1 puana duacı olan Beşiktaş, Osmanlı Stadı’ndaki 3. maçında ilk kez puan kaybetti

BİLİÇ, Eskişehir yenilgisini ilk Liverpool maçının yarattığı tahribata bağlamıştı. Dün ise perşembe günkü rövanş maçının yarattığı tahribat 2 puan daha götürdü siyah-beyazlılardan...

LİG sonuncusu Balıkesir can havliyle oynadı Beşiktaş karşısında. Kartal’ın 120 dakika süren Liverpool maçından sadece 2 gün sonra çıktığı mücadelenin sonunda yorulacağı tahmin ediliyordu. Bu nedenle siyah-beyazlıların 3 puanı alabilmesi için skorda rahatlayabilmesi şarttı. Fakat bunu bir türlü başaramadı Beşiktaş...

6’DA Gökhan Töre soldan ceza sahasına girdi ama ne kaleye vurdu ne içeri çevirdi. Ardından Balıkesir’in iki tehlikesi var. 13’te altı pasta Gökhan Ünal vole yaptı, Cenk iyi kapattı. 15’te ise sağdan Uğur kesti, Zec’in vuruşunda top auta gitti.

Haberin Devamı

SONRA Beşiktaş arka arkaya tehlikeler yarattı. 17’de Gökhan Töre, 19’da Atiba, Vukovic’i geçemedi. 31’de Serdar’ın ortasına Ba’nın vurduğa kafa Hasan’dan döndü, devamında Olcay 2 kez vurdu, 2’sinde de Vukovic gol izni vermedi. 34’te ise Töre’nın ortasını Aykut elle kesince kazanılan penaltıyı Ba gole çevirdi.

2 FARKI BULAMADILAR

BUNA yanıtı 50’de verdi Balıkesir... Sağdan gelen topu Franco uzaklaştıramadı, arkasından Berkan’ın şutu Ersan’a çarpıp Zec’e pas oldu ve Boşnak oyuncu boş kaleye topu yolladı. 3 dakika sonrasında ise tekrar öne geçti Beşiktaş. Ne zaman atağa katılsa etkili olan Opare, Ba’dan aldığı topu sıfırda geri çekti, vurdu, dar açıdan golü yaptı.

BEŞİKTAŞ’IN 2 farkı yakalaması gerekiyordu. Denediler ama net pozisyonlar bulamadılar. Genelde uzaktan atılan ve Vukovic’i zorlamayan şutlar vardı. Balıkesir bu sayede hep umutlu ve dirençli kaldı. 83’te de Gökhan Töre, Berkan’ı düşürdü, Halis Özkahya penaltıyı çaldı. Atışı kullanan Vargas skoru 2-2 yaptı.

Haberin Devamı

İYİCE yorulan Beşiktaş kalan sürede 1 puana bile duacı oldu. 90+2’de Franco, gole giden Sercan’ı düşürüp kırmızı kartı görmek zorunda kaldı. Kazanılan frikiği kullanan Vargas’ın şutu ise çataldan döndü.