Gazete Vatan Logo
Galatasaray Avrupa için Burak kozdu

Avrupa için Burak kozdu

Sarı-kırmızılılar, Burak Yılmaz’ın satışından 6 milyon Euro kazanırken gelecek sezonlarda ödeyeceği 11 milyon Euro’dan da kurtuluyor. Bu rakamlar 23 Şubat’ta UEFA yetkililerine de tüm detayları ile anlatılacak ve zararın istenilen orana düşeceğinin kanıtı olacak

Avrupa için Burak kozdu

UEFA’NIN mali kıskacında olan G.Saray yönetimi, Avrupa’dan 1 yıl men cezasını kabullenirken artı bir yıl daha ceza gelmesi ihtimalini ortadan kaldırmak için ise büyük çaba sarf ediyor. Bu nedenle Burak Yılmaz, alternatifi olmamasına rağmen elden çıkarılırken oyuncunun kulübe toplam maliyeti ve satışından da elde edilen bonservisi UEFA yetkilileri ile 23 Şubat’ta gerçekleştirilecek toplantıda cezayı engellemek için ortaya koyulacak.

BEIJING Guoan kulübünden alınacak 8 milyon Euro’luk bonservis bedelinin Trabzonspor’a ödenen bölümü sonrasında 6 milyon Euro kazanacak olan G.Saray, ayrıca milli oyuncunun önümüzdeki 3.5 yıl alacağı yüksek ücretten de kurtuldu. Bu sezon için 2 milyon 800 bin Euro’ya imza atan ve 1 milyon 400 bin Euro’sunu almayan Burak, 2016-17’de 2 milyon 850 bin Euro, 2017-18’de 2 milyon 900 bin Euro ve 2018-19 sezonunda da 2 milyon 950 bin Euro kazanacaktı.

BÜYÜK BİR ADIM!

OYUNCUNUN toplam ücret yükü 10 milyon 100 bin Euro olurken ayrıca da maç başı ücreti ile birlikte bu rakam daha da artacaktı. Bonservis bedeli olarak da 6 milyon Euro kasasına koyan sarı-kırmızılılar 23 Şubat’ta UEFA yetkililerine yapacakları sunumda Burak’ın ayrılması ile birlikte mali disiplini sağlamak için büyük bir adım attıklarını ve en az 17 milyon Euro artıda olunacağını da gösterecek.

Haberin Devamı