Gazete Vatan Logo
Futbol Avrupa'nın en eski Türk kulübü şampiyon!

Avrupa'nın en eski Türk kulübü şampiyon!

Alman Futbol Federasyonu (DFB) yerel amatör ligi 'Kreisligi'nde 49 yıldır mücadele eden Avrupa’nın en eski Türk Futbol Kulübü 'FC. Ankara Gengenbach' Cumartesi günü şampiyon oldu.

Avrupa'nın en eski Türk kulübü şampiyon!

Ligin son karşılaşmasında kendi sahasında güçlü rakibi VfR Hornberg takımına karşı 3-2 yenilen FC.Ankara 55 puanla şampiyonluğunu ilan etti. Türk takımı FC. Ankara Gengenbach 2013-2014 sezonunda rakip fileleri 99 kez havalandırdı. Kendi kalesinde 43 gol gören temsilcimiz rakip filelere gönderdiği 99 golle ligin en çok gol atan takımı oldu. Sezonun son karşılaşmasında rakip fileleri 32. ve 40. dakikalarda Aydın'ın golleri havalandırdı.

Başkan Bülent Küsmez '1965 yılında kurulan FC. Ankara Almanya'da federasyona bağlı en eski Türk takımıyız ve aynı zamanda Avrupa’nın en eski Türk takımı olarak üçüncü kez şampiyon olduk. İlk defa 1988-1989 sonra 2003-2004 ve şimdi 2013-2014 sezonunda B grubundan A grubuna yükseldik" dedi.

Antrenör Aytaç Kaya, Menajer Koray Özkan, yöneticiler Şahin Boşnak, Aykut Avşar, "yeni sezonda yeni transferle seyircimize layık bir takımla A grubundan şampiyon olarak yükselmeyi istiyoruz. 50. yıldönümü kutlamalarına Türkiye'den gelecek sanatçılar ve zengin şov programıyla Gengenbach kasabasında adeta Türkiye rüzgarı estireceğiz' diye konuştular.

Karşılaşmadan sonra sabaha kadar eğlenen futbolcular, taraftarlar davul, zurna eşliğinde sahada halay çekti. Kulüp binasında devam eden kutlamalara kasabada ve çevrede yaşayan 500'e yakın Türk, FC Ankara tezahüratıyla hasret kaldıkları şampiyonluğu doyasıya kutladı.

Kulüp yönetimi şampiyonluk anısına futbolculara, eşlerine, çocuklarına ve yöneticilere 'Şampiyon FC Ankara Gengenbach' yazılı tişört ve eşofman hediye etti. Yeni sezon 10 Ağustos Pazar günü başlayacak. FC.Ankara Gengenbach kadrosunda Ferdi, Ufuk, Fatih, Erol, Tarık, Aydın, Claudio, Joe, Osman, Koray, Aytaç, Canşeker, Erhan, Hami, Serkan, Atilla bulunuyor.

Haberin Devamı