Gazete Vatan Logo
THY Euroleague Avrupa'nın zirvesinde ezeli rakipler karşı karşıya

Avrupa'nın zirvesinde ezeli rakipler karşı karşıya

Turkish Airlines EuroLeague'de altıncı hafta iki Yunan devinin karşılaşmasına sahne olacak. Ezeli rekabetten kalan anılarda 2009 yılına dönüyoruz...

Avrupa'nın zirvesinde ezeli rakipler karşı karşıya

Turkish Airlines EuroLeague'de altıncı hafta iki Yunan devi Olympiacos ile Panathinaikos'un karşılaşmasına sahne olacak. Organizasyonun bu haftaki "Pazartesi Anıları" da bu maça ayrılmış durumda.

2009 EuroLeague Final Four'unda Olympiacos ve Panathinaikos, yarı final etabında karşı karşıya gelmişlerdi.

2008-09 sezonu Olympiacos'un büyük yatırım yaptığı döneme denk geliyordu. NBA'den rekor kontratla gelen Josh Childress, yine NBA patentli Jannero Pargo, o dönemin en önemli yıldızlarından Nikola Vujcic, Sırp yıldız Milos Teodosic, daha sonra ülkemizde de forma giyecek olan Lynn Greer ve Zoran Erceg ile Yunan yıldızlar Papaloukas, Printezis ve Bourousis o dönemde Olympiacos'un yıldızlarla dolu kadrosunu oluşturuyorlardı.

Panathinaikos kadrosunda ise Avrupa'nın büyük yıldızları Sarunas Jasikevicius, Dimitris Diamantidis ve Nikola Pekovic yer alıyordu. Bu isimlerin yanında ülkemizde de izlediğimiz Dusan Kecman, Drew Nicholas, Mike Batiste gibi önemli oyuncular da vardı. Ayrıca Yunan yıldızlar Hatzivrettas, Tsartsaris, Fotsis de kadrodaydılar. Her şeyden önemlisi ise takımın başında Zeljko Obradovic bulunuyordu.

Haberin Devamı

Olympiacos için daha sonradan anlam kazanacak iki ismi de ayrı tutmak gerekiyor. Panathinaikos kadrosunda yer alan Stratos Perperoglou ve Vassilis Spanoulis, kariyerlerinde kısa süre sonra Olympiacos ile büyük başarılara imza atacaklardı.

2009'daki yarı final maçı son derece çekişmeli geçti ve kritik bir son bölümle noktalandı. Büyük çekişmeyle geçen maçın son hücumunda Olympiacos aradığı isabeti bulamayınca karşılaşmayı kazanan taraf 84-82 ile Panathinaikos oldu. Spanoulis ise Panathinaikos formasıyla ürettiği 18 sayıyla Olympiacos'u yıkan isimlerdendi.

Obradovic yönetimindeki Panathinaikos, sonrasında finalde CSKA Moskova'yı da mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı. Olympiacos ise sonraki dönemde Spanoulis liderliğinde efsane şampiyonluklara imza atacaktı...