Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Avrupa şampiyonluğu bu kez neden olmasın!

Avrupa şampiyonluğu bu kez neden olmasın!

Sultanlar’ın tecrübeli ismi Seda Tokatlıoğlu, Grand Prix’sinde 3’te 3 yapmak istediklerini belirtip, asıl hedeflerini açıkladı:

Avrupa şampiyonluğu bu kez neden olmasın!

Milli Bayan Voleybol Takımımız’ın 2013 FIVB Dünya Grand Prix¥nde mücadele edecek olan kadrosunda yer alan Seda Tokatlıoğlu, Ankara’da oynanacak maçlarda hedeflerinin 3’te 3 yapıp zirveye çıkmak olduğunu söyledi. Grand Prix mücadelesi öncesi VATAN’a konuşan Tokatlıoğlu yeniden milli takıma dönmesi ve takımın hedefleriyle ilgili olarak özel açıklamalar yaptı:

İlk önce Akdeniz Oyunları’yla başlayalım istersen?

AÇIKÇASI kendi evimizde düzenlediğimiz bir turnuvada şampiyon olarak ayrılmayı isterdik. Ama daha ilk kez, ilk defa birlikte oynadığımız bir turnuvaydı. O yüzden yolumuz uzun hedefimiz Avrupa Şampiyonası daha çok oraya kilitlendik diyebilirim.

Uzun bir zaman sonra milli takıma döndün bu konuyla ilgili düşüncelerin nedir?

2 senedir çok büyük şanssızlıklar yaşadım. Yaşadığım sakatlıktan dolayı milli takımda bulunamıyordum, bu aradan sonra dönmek açıkçası beni çok mutlu etti. Çok gurur verici bir şey bu. Ay-yıldızlı formayı giymek her şeyden daha gurur verici. İki senedir çok üzülüyordum sonunda burada olduğum için çok mutluyum; inşallah güzel bir bitiriş yaparız hakkını vererek evimize döneriz.

Peki GrandPrix hakkında ne söylemek istersin?

GrandPrIx’de Ankara’da başlıyor hafta sonu herkesin bizi gönülden desteklemelerini bekliyoruz. 3 maçımız olacak 3’ünü de kazanabileceğimizi ve oradan birinci olarak ayrılabileceğimizi düşünüyorum ama dediğim gibi hedefimiz Avrupa Şampiyonası yani buradaki bütün maçları süper oynayıp, kazanıp Avrupa’da bir düşüş değil. Bizim amacımız yavaş yavaş, tek tek, maç maç, oynayıp en iyi şekilde Avrupa Şampiyonası’na hazırlanmak.

Avrupa Şampiyonası için bu sene ne düşünüyorsun? Geçen sene kıl payı kaçırmıştık?

GÜZEL bir jenerasyon var, bizim takımımızda da şu an çok güzel bir hava var. Bir öncekinde 3. olmuştuk zaten ne kadar ciddi bir takım olduğumuzu gösterdik, kimse Türkiye’ye karşı çok rahat bir şekilde çıkamıyor. Bu sefer neden olmasın diyoruz.

‘Takıma pozitif destek oluyorum’

Peki milli takımda daha çok savunma yapıyorsun, daha çok manşete giriyorsun bu nasıl bir duygu senin için?


AÇIKÇASI kolay bir şey değil burada şu an herkes oynadığın mevkiide oynuyor. Ama bu şekilde faydalı olacaksam elimden geleni ben her zaman yapmaya çalışıyorum. Pozitif olup takımıma pozitif bir şekilde yardımcı olmaya çalışıyorum. Böyle bir meziyet olmasaydı beni oraya antrenörümüzün de koyacağını sanmıyorum açıkçası. Bu işi kıvırabileceğimi düşündüğü için de oradan değerlendiriyor. İnşallah onu da haklı çıkarırız.

Hangi mevkiide daha fazla yararlı olacağına inanıyorsun?

YILLARDIR pasör çaprazında oynuyorum aynı zamanda savunmada da yardımcı olduğum için takıma, benim açıkçası pek bir şey farketmiyor. Kolay bir şey de değil farklı bir mevkiide oynamak ama şu an çok fazla bir fark görmüyorum açıkçası.

Haberin Devamı