Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda 1 altın 2 gümüş madalya

Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda 1 altın 2 gümüş madalya

Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da düzenlenen Avrupa Tekvando Şampiyonası'nın üçüncü gününde kadınlar 62 kiloda İrem Yaman altın, 67 kiloda Nur Tatar Askari ile erkekler 74 kg Muhammed Emin Yıldız gümüş madalyanın sahibi oldu.

Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda 1 altın 2 gümüş madalya

45 ülkeden 363 sporcunun mücadele ettiği Büyükler Avrupa Tekvando Şampiyonası'na Türkiye, 9 erkek ve 13 bayan olmak üzere toplam 22 sporcu ile katılım gösteriyor. Şampiyonanın üçüncü gününde

Kadınlar 62 kiloda İrem Yaman finalde İspanyol Marta Calvo'yu yenerek altın madalya kazandı ve Avrupa şampiyonu oldu. Erkekler 74 kg Muhammed Emin Yıldız Hırvat Toni Kanaet'e, bayanlar 67 kiloda Nur Tatar Askari ise İngiliz Lauren Williams'a finalde yenilerek gümüş madalyadanın sahibi oldular.

Erkekler 80 kiloda tatemiye çıkan Yunus Sarı çeyrek finalde Rus Maksim Khramtcov'a yenilerek şampiyonaya veda etti.

Avrupa Şampiyonasının dördüncü ve son gününde yarın, erkekler 87 kiloda Ömer Fırat Çelik ve Muhammed Talha Sarı, +87 kiloda Ensar Uğuz ile kadınlar 73 kiloda Nafia Kuş ve Ayşe Asma ile +73 kiloda Sude Bulut madalya mücadelesi verecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İrem Yaman'a tebrik telgrafı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda altın madalya kazanan millli sporcu İrem Yaman'a tebrik telgrafı gönderdi.
Bakan Osman Aşkın Bak da milli tekvandocuları tebrik etti
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Büyükler Avrupa Tekvando Şampiyonası'nın üçüncü gününde altın madalya kazanan İrem Yaman ile gümüş madalya kazanan Muhammed Emin Yıldız ve Nur Tatar Askari'yi tebrik etti.
Bakan Osman Aşkın Bak, "Avrupa Taekwondo Federasyonu (WTE) tarafından düzenlenen Büyükler Avrupa Taekwondo Şampiyonası'nda ülkemizi temsil eden milli sporcularımızdan altın madalya kazanan İrem Yaman kardeşim ile gümüş madalya elde eden Muhammed Emin Yıldız ve Nur Tatar Askari'yi gönülden tebrik ediyorum. 2020 olimpiyatları yolunda hedeflerine adım adım yaklaşan sporcularımıza kariyerlerinin devamında başarılar diliyorum. Bu madalyalarda emeği geçen herkesi kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı