Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Avrupa'ya Kartal pençesi!

Avrupa'ya Kartal pençesi!

UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda Beşiktaş, rövanç maçında Hapoel Beer-Sheva'yı 2-1 mağlup ederek bir üst tura adını yazdırdı.

Avrupa'ya Kartal pençesi!

BEŞİKTAŞ ilk maçta aldığı 3-1’lik galibiyetin ardından dün Atiba, Gökhan Gönül, Oğuzhan ve Cenk gibi aslarını dinlendirme fırsatı yakaladı. Orta sahada Necip-Gökhan İnler ikilisiyle başlayan siyah-beyazlılar, 17’de golü bulup iyice rahatladı.

TALISCA’NIN getirdiği topu soldan Ryan Babel içeri çevirdi. Turgeman’ın dokunduğu topu bir anda önünde bulan Vincent Aboubakar tam çatalı gördü: 1-0.

ANCAK bu gol fazlasıyla rahatlattı siyah-beyazlıları. Kartal basit pas hataları sonrası rakibine fazla gol fırsatı tanıdı. Takım arkadaşları karşı tarafta önemli şansları harcarken uzun süre kalesinde direnen Fabri, 64’te çaresiz kaldı. Soldan Turgeman’ın ortasında Nwakaeme topu düzeltip köşeye bıraktı. 65’te Gökhan İnler’in 40 metreden attığı füzeyi kaleci Goresh kurtarırken 68’de Hapoel Beer Sheva geldi, arka direkte boş kalan Hoban kafayla topu dışarı yolladı.

GORESH’İN ELİNİ DELDİ

75’te Kartal, Talisca ile bir gol daha kaçırsa da skoru belirleyen isim, sakatlanan Aboubakar’ın yerine giren Cenk oldu. Soldan taşıdığı topu ceza sahasına girmeden kaleye sert şekilde gönderen Cenk, adeta Goresh’in elini deldi: 2-1.

Haberin Devamı

TURU belki de İsrail’de aldığı skorla cebine koyan Beşiktaş dün de kazanma alışkanlığını sürdürerek son 16 turuna adını yazdırdı.