Gazete Vatan Logo
Futbol Ayhan Şahenk'te süper mücadele!

Ayhan Şahenk'te süper mücadele!

Rakibini devirdi ve ligin yeni lideri oldu

Ayhan Şahenk'te süper mücadele!

Top 16’da iki maçta 198 sayı yiyen F.Bahçe savunması bu defa da bir başka Avrupa Ligi takımı lacivert-beyazlılara 94 sayı izni verdi. Pota altında hakimiyet kurmayı başaran Semih 23 dakikada 27 sayı attı.

F.BAHÇE Ülker savunması öylesine dökülüyor ki, hücum ne yaparsa yapsın bunu dengelemenin imkanı yok. 10 günlük bir süreçte önce Barcelona’dan 100 yiyen sarı-lacivertliler ardından Siena’dan 98, dün de Efes’ten 94 sayı yediler. Bu 3 takımın da sezon ortalamalarının yaklaşık 20 üzerine çıktığını hatırlatalım.
Ayhan Şahenkte süper mücadele
MAÇA bir kez daha 4 kısayla başlayan F.Bahçe, bu şekilde rakibi hiçbir şekilde yavaşlatamayacağını çok çabuk gördü. Üstelik tek uzun da yavaş ayaklı Oğuz olunca 4 dakikada 18 sayı buldu Efes. Boyalı alana adeta hükmetti. Her ikili oyunda yardım savunmasında 2. uzun olmayınca sonuca gitti evsahibi ekip. Semih boyalı alanda mutlak hakimiyet kurdu. Emir’in 2 faul alması belki de şans oldu F.Bahçe için. Oyuna İlkan girince en azından iki pota altı oyuncusuyla biraz daha direnç gösterdi sarı-lacivertliler. İkinci çeyrekte ise Ömer Onan ve savunma zaafı tahammül edilemez boyutlara çıkınca kendi attığı buzluktan Kaya’yı çıkardı Pianigiani.

2 uzunlu beş, Kaya ve Ömer kolay sayıları azaltsa da Efes cephesinde de oyuna giren Sinan ve Kerem Gönlüm benzer bir etki yarattı. Oyun dengelense de F.Bahçe’nin üst üste gelen top kayıpları skorun dengelenmesine izin vermedi.

İLKAN VE KAYA DİRENDİ

İLK yarının hikâyesini anlatan en önemli veri F.Bahçe’nin yegâne serbest atışlarını devrenin son topunda bulması oldu. Efes ise 13 kez gitti çizgiye. Sadece bu bile takımların teması ne kadar zorlayabildiğini, boyalı alanda ne kadar aktif olduğunu veya olmadığını belgeliyor.

KAYA-İlkan dirense de F.Bahçe’de savunma sorunları özellikle ikili oyun savunması tek kelimeyle felaket. Sezona formsuz giren Kerem’in 29 dakika sahada kalmasının en önemli sebebi de bu zaten. İkili oyunların ustası Kerem özellikle Semih’in her yaptığı perdeden sonra potaya devrilişinde tehlike yarattı. Semih de faul problemine rağmen (hem dört faul yapıp sadece 23 dakika oynayabildi hem de kendisine yapılan faullerde çizgiden ancak 7/15 attı) 10/12 isabetle 27 sayı attı. Karşısında durmaya çalışan Oğuz, Batiste ve Kaya üçlüsü ise toplamda 32 dakika oynadı ve 11 faul yaptılar.

EFES iyi şut atmadı dün. Son çeyrekte üst üste gelen üçlükler sadece farkı açtı. Yine de toplam 6/18’de kaldılar. Faul çizgisinden de 16/27 isabet geldi ancak. Buna rağmen 94 sayı buldu. Sadece doğru oynayarak, korkunç bir zaafı sonuna kadar zorlayarak.

Mahmuti: Topu iyi paylaşıyoruz

F.BAHÇE Ülker’i yenerek liderlik koltuğunu oturan Anadolu Efes’te coach Oktay Mahmuti, bütün maçı kontrol ettiklerini söyledi. Mahmuti, “Bütün maçı kontrol ettik. İlk yarı fast breakler yedik ama sonra bunu durdurduk. İkinci yarıda oldukça isabetli şutlarla birlikte ritmimizi bulduk. Son zamanlarda topu çok iyi paylaşıyoruz. Bunun sonucunda da oyunu kontrol edip iyi bir sonuç aldık” dedi.

Haberin Devamı