Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Aynı tas aynı hamam

Aynı tas aynı hamam

Beşiktaş'ın kamp performansını Erdal Cömert değerlendirdi.

Aynı tas aynı hamam

HER şey yolunda' demeye dilim varmıyor ama Beşiktaş'ın geçen seneden pek bir eksiği de yok! Ligin son haftalarında ikinciliği ezeli rakibine kendi elleri ile veren siyah-beyazlılar, sezonu erken açmak zorunda kaldı. Yaklaşık 25 günlük hazırlık kampının ilk ayağını Almanya'nın Bielefeld şehrinde, ikinci ayağını da İngiltere'nin Leeds şehrinde geçiren Beşiktaş'ta neredeyse her gün yeni bir hadise yaşandı, yeni bir yol çizildi.

HAREKETLİ BİR KAMPTI!

AHMET Nur Çebi'nin futbol şubesinin başına gelmesiyle başlayan yeni dönem... Yalçın Ayhan'ın KAP'a bildirilmeden kampa katılması ve ardından çıkan krizde Önder Özen'in istifası... Başkan Fikret Orman'ın 'Müzmin sakat' dediği Demba Ba'nın takıma katılması... Manchester United 5 yıl için 125 milyon pound bedelle göğsüne Chevrolet reklamı alırken, bizim 5 yıllığına 29 milyon dolara aldığımız Vodafone armasıyla İngiltere'de lansman yapmamız... Son olarak da aylardır uğraşılan ve kenarına gelinmesine rağmen transferi bir türlü bitirilemeyen Lanzini için başkanın "Bulunmaz Hint kumaşı değil, tepe tepe kullansınlar" açıklaması... Nereden bakarsanız bakın çok renkli ve hareketli bir kamp geçirdi Beşiktaş.

Haberin Devamı

UMUDUM METE VARDAR

HANİ yıllardır 'Dünya çapında bir marka yaratamadık' deriz ya, işte o markayı zaten yaratmış bir iş adamı; Jolly Tur'un sahibi Mete Vardar... Onun gibi başarılı bir kişiliğin Beşiktaş'ın A Takımı'nın başına gelip geçirdiği süre ve takıma yaşattığı o mükemmel atmosfer benim bu sezon için tek umudum inanın.

FUTBOLA geçersek, 'Uğur Boral' derim ve sözü bitiririm ancak Biliç'ın ısrarla ona takımda yer vermek istememesine bir anlam veremedim. Hoca tecrübeye karşı sanki. Elinde belki de Türkiye'nin en iyi 10 numarası Sezer Öztürk var fakat bir nedenle onu kadro dışı bıraktı ve bu kararından dönmüyor. Aynısı İbrahim Toraman için de geçerli.

GENÇLER İDMANA GELMİŞ

GENÇLERE gelirsek veya 'genç kalanlara' diyelim, altyapıdan A takıma yıllardır oyuncu katamayan Beşiktaş'ta özkaynak düzeninin bir gözden geçirilmesi gerekir bence. Yıllardır akademisyen denilip Emrah Bayraktar'a emanet edilen ama nedense bir futbolcunun bile yetiştirilemediği altyapının yeni patronu Berkan Gocay, umut ediyorum ki bu sistemin arızalıları ile yolları ayırıp treni raylar üzerine oturtacaktır.

Haberin Devamı

ALTYAPIDAN gelenlerde hiçbir hırs göremedim açıkçası. Sanki sadece idman için gelmişler. 'Zaten ben forma bulamam' mantığını ya kendileri ya da Emrah Bey kafalarına yerleştirmiş. Kalede ise Tolga, 'Her türlü bu takımın birinci kalecisiyim' tavırlarında ama Cenk Gönen gösterdiği performansla hiç de ikinci kaleci olmaya razı olmadığını ortaya koydu.

KONTRATIN VERDİĞİ RAHATLIK

BİR parantez de Olcay Şahan ve Oğuzhan Özyakup’a açalım. Sözleşmeleri devam ediyor olmasına rağmen ücretlerinde iyileştirme yapılıp uzun süreli kontratlara imza atan bu ikili kendilerini garantiye almış gibi 'rahat' tavırlar içerisindeydiler. Mainz ile yapılan son hazırlık maçında bunu başkan Fikret Orman da görerek dile getirdi zaten.