Gazete Vatan Logo
Futbol Ayrılık hikayesi

Ayrılık hikayesi

Galatasaray, UEFA ve Avrupa Süper Kupası’nı kazanan efsane kadronun son neferini de kaybetti

"Canım kadar sevdiğim Galatasaray’da 11 yıl şerefimle mücadele ettim. 500 maça çıkıp, 15 kupa kaldırdım. Ayrılırken kimseye kırgın değilim. Galatasaray’a veda ediyorum ama Galatasaraylılığım ölünceye kadar sürecek."

Aralıksız 11 yıl formasını giydiği sarı kırmızılı forma altında 500 maça çıkan, 15 kupa kaldıran, ay yıldızlı takımla dünya üçüncülüğü sevincini yaşayan Hasan Şaş, yuvası olarak bildiği G.Saray’dan üzgün ayrılıyor. Onu en çok canı gibi sevdiği G.Saray taraftarı incitmiş.

Sarı kırmızılı takımda son sezonunda yaşadığı vefasızlığı bir türlü hazmedemediğini ifade eden Hasan, içini Hürriyet’e döktü. Bir hayli kırgın ve üzgün olan Hasan, duygularını şu sözlerle dile getirdi:



Tüylerim diken diken oldu

"Acısıyla tatlısıyla 11 koca yılım geçti Florya’da. Veda etmek kolay olmadı. Tüylerim diken diken oldu. Ayrılık vakti geldi. Başta yöneticiler, teknik direktör Bülent Korkmaz olmak üzere kimseye kırgın değilim. Beni üzen tek olay, canım kadar sevdiğim taraftarımızın tepkisi oldu. Ben, 11 yıl boyunca şerefimle taşıdığım G.Saray forması altında 500 maç oynadım. Umarım bundan sonra benim durumumdaki futbolculara sahip çıkarlar.

Bülent Hoca’nın suçu yok

Sezon başında, ’ayrılık sırası bana da gelecek’ demiştim. Ayrılık zamanını kabullenmek ve üzerine düşen görevi yapmak gerekir. Ama bu şekilde ayrılacağımı hiç düşünmemiştim. Bana gösterilen tepkiler yüreğime oturdu. Galatasaray formasına veda ettim ama Galatasaraylılığım ölünceye kadar sürecek. İçimdeki Galatasaray aşkı hiç bitmeyecek."

Hasan Şaş, teknik direktör Bülent Korkmaz’ın kendisine sakatlığı tam olarak düzelmeden forma verdiği için seyirci tepkisi aldığı ve bu yüzden gönderildiği şeklindeki yorumlara ise, "Bu yaşananların hiçbirinde Bülent Hoca’nın suçu yok. O bana güvendiği için forma verdi. Kritik maçlarda o yüzden sahaya sürdü. Zaten kendisiyle de gidip konuştum" karşılığını verdi. (hürriyet)

Haberin Devamı