Gazete Vatan Logo
Galatasaray Aysal'dan istifa sinyali!

Aysal'dan istifa sinyali!

G.Saray Başkanı Ünal Aysal, geleceği ile ilgili kararı yarın yönetim toplantısında vereceğini açıkladı

Aysal'dan istifa sinyali!

G.SARAY'DA dün olağanüstü divan kurulu toplantısı vardı.. Muhalefetin sert eleştirilerde bulunduğu toplantıda başkan Ünal Aysal, hem borçlarla ilgili açıklama yaptı hem de sözünün sonunda rest çekti!

KULÜBÜN gayrimenkullerinin satılacağı iddialarına yanıt vererek sözlerine başlayan Aysal, şunları söyledi:

"HİÇBİR gayrimenkulumuzu satmak durumunda değiliz. Ben bunu daha önceki genel kurullarda net bir şekilde anlatmıştım. Bizim 3.5 senedir satış ehliyetimiz var. Satabilecek tek mülkümüz de Riva arazisi ancak 3.5 yıldır bu satışı yapmadığımıza göre bundan sonra da satmayacağız demektir. Gayrimenkullerimiz bir kenarda duruyor, 300 milyon dolar da bir kenarda duruyor. Bu borç 2011'den bu yana duruyor. Tüm belgeler sizde zaten inceleyebilirsiniz. Bu borcu ne kadar taşıyabiliriz? Ben daha fazla taşımak istemiyorum. Bizim niyetimiz bu değerleri çarçur etmek değil. Kulübün yararına imkanlar yaratıp kullanmak.

‘HERKESİN?BORCU?VAR’

BİZİM formulümüz kulübün elindeki gayrimenkulleri kullanıp maliyetimizi asgariye indirmek. Bunları bu şekilde aşabiliriz. Türkiye'deki her kulübün borcu var. Her kulüp öldürücü borçlar altında. Kulübü düzlüğe çıkarmalıyız. Bunu sportif gelirlerle gidermemiz imkansız. Formulümüz gayrimenkul yatırım ortaklığı kurmaktır. Elimizdeki bu değerleri akıllıca kulllanırsak kulübümüzü düzlüğe çıkarabiliriz."

Haberin Devamı

BU sözlerin ardından muhalefeti dinleşen Aysal, bir kez daha kürsüye geldi... Eleştirilere yanıt veren G.Saray'ın 1 numarası, "Gördüm ki divan üyelerimiz gayrimenkullerimizle ve Basketbol AŞ'nin kurulması ile ilgili fikirlerimize katılmıyor. Benim geri vitesim olmaz. Hayatım boyunca hep ileriye dönük hamleler yaptım ve hiç geriye dönük bir iş yapmadım. Bu fikirlerimizin tümü gelecek içindir.

2016'YA kadar görevimin başındayım. Ancak bu kesin kalacağım demek değil. Genel kurulla ilgili yönetimle görüşeceğim" sözleriyle son karar için yönetim kurulu toplantısını gösterdi.