Gazete Vatan Logo
Futbol Aysal'dan Kaka transferine açıklık!

Aysal'dan Kaka transferine açıklık!

Kaka hakkındaki gerçeği açıkladı

Aysal'dan Kaka transferine açıklık!

Başkan Ünal Aysal Brezilyalı yıldızın transferi hakkındaki gerçeği açıkladı:

Terim’in de istediği Sambacı için başkan Aysal net konuştu. Yıllık 8 milyon € kazanan Kaka’nın sarı-kırmızılılara gelmesi neredeyse imkânsız.

G.SARAY’DA sezon başından bu yana devam eden Kaka iddiasının ardından başkan Ünal Aysal, bu transferin gerçekleşmesinin zor olduğunu söyledi. Aralık ayı divan toplantısına işleri nedeniyle katılamayan Aysal, G.Saraylılar Cemiyeti’nde ise üyelerle bilgilendirme toplantısı yaptı.

ÜYELERİN sorularını yanıtlayan Aysal, kurumsallaşmanın önemine vurgu yaparken transfer hakkında da açıklamalarda bulundu. Sezon başında takıma kazandırılacak yıldız oyuncu için ‘Çilek’ yorumunu yapan Aysal, teknik direktör Fatih Terim’in de bu isim için Real Madrid’in Brezilyalı yıldızı Kaka’yı istemesinin ardından son durumu değerlendirdi.

‘ODAKLANACAĞIZ’

TEKNİK heyetin planlarına göre hareket edeceklerinin altını çizen Aysal, yıllık 8 milyon Euro kazanan Brezilyalı oyuncunun pahalı olmasına da dikkati çekerek, “Teknik direktörümüz Fatih Terim’in transfer planını gerçekleştirmeye çalışacağız. Ancak bunun Kaka olması çok zor. Ne yapıp edip, bir an önce kurumsallaşmayı tam anlamıyla gerçekleştirmeyi planlıyoruz ve her gün kurumsallaşma yolunda adımlar atacağız” yorumunda bulundu. Terim’in, başkana sunacağı ismin ardından transfer harekatının başlaması ve devre arasında kadroya yeni bir yıldız oyuncunun katılması bekleniyor.

ZİRAAT Türkiye Kupası 5. tur maçında turnuvaya veda edilmesini de değerlendiren başkan Ünal Aysal, bu durumun bir yol kazası olduğunu da söyledi. 1461 Trabzon karşısında Türk Telekom Arena’da alınan 2-1’lik yenilginin büyütülmemesi gerektiğini de belirterek Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi’nde yollarına devam edeceklerini hatırlatan Aysal, artık daha da odaklanarak hedefe yürüyeceklerini de sözlerine ekledi.

‘G.Saray bir kültürdür’

Aysal: “G.Saray’ı anlamak için Sami Yen ve arkadaşlarının kulübü hangi şartlarda kurduklarına iyi bakmak gerekir.”

G.SARAY Başkanı Ünal Aysal, dün ‘Cumhuriyetin 100. Yılında G.Saray Kültürü’ konferansına katıldı. Eski bakanlardan Fikri Sağlar, eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç gibi isimlerin de katıldığı toplantıda konuşan Aysal, G.Saray’ın spor kültürünün spor kulübünün kurulmasından çok daha önceye dayandığını vurgulayarak şunları söyledi: “G.Saray temeli, kültürlü bir yapıdan gelen dünyanın sayılı ve en büyük kulüplerindendir. Kısır dedikodulardan ve çekişmelerden uzak bir şekilde böylesi bir konuda konuşmaktan son derece memnunum. G.Saray’ın spor kültürü spor takımızın kuruluşunda çok eskisilere dayanır. G.Saray, her zaman hem spor da hem de kültürde öncü olmuştur.

G.SARAY’I anlamak için Sami Yen’i ve arkadaşlarının kulübü hangi şartlarda kurduklarına bakmak lazım. Fedakârlık ve cesaretin yanı sıra birçok özelliği barındırır. Her zaman liderlik anlayışımız olmuştur.

‘MİSYONUMUZ VAR’

SPORDA kardeşilik ve dostluğun, Fair-play’in ilk örneklerini verdik. Gündüz Kılıç’ın “G.Saray bir his takımıdır. Renklerine aşık futbolcuların takımıdır. G.Saray, şımarıkları, kendini beğenenleri sevmez. G.Saray, bir halatı hep beraber çekenlerin hep beraber mücadele edenlerin takımıdır” sözü G.Saray’ın spora bakışını en iyi şekilde anlatıyor. Bir spor kulübü olmaktan öte modern dünyanın temsilci olan G.Saray’ın bu misyonu her zaman devam edecek.”

F.Bahçe&Trabzon’u yen 50’şer bin doları kazan!

Yönetim, ligin ilk yarısını lider bitirebilmek için kesenin ağzını açtı.

LİGDE ilk yarının bitimine 2 hafta kala yönetim de yeni yıla lider girebilmek için kolları sıvadı. 29 puanla F.Bahçe’nin 2 puan önünde lider durumda bulunan sarı-kırmızılı takımın son iki haftada önce evinde F.Bahçe, ardından da deplasmanda Trabzonspor ile oynayacak olması nedeniyle yönetimin de bu iki zorlu karşılaşmanın kazanılması için 50 bin dolarlık prim vadettiği iddia edildi.

ÖZEL HAZIRLIK

HER iki maçta da galip gelinmesi halinde 50’şer bin dolar prim dağıtacağını açıklayan yönetim, takımın da moralini yüksek tutmak için elinden geleni yaparken teknik heyet ile yapılan görüşmelerin ardından primin kabul edildiği öğrenildi. Oyuncuların da yönetimin hem maddi hem de manevi desteğinin ardından daha da kenetlenip 2 maça özel hazırlandıkları öğrenildi.

‘Gerginlik hiç yok’

AYSAL, derbi öncesinde ise en büyük sıkıntısının stat olduğunu söyledi. Yağmur nedeniyle bozulan zeminin kendilerinin oyun düzenini bozduğunu belirten Aysal, “Konsantrasyonu iyi olan, gücünü ekonomik kullanan takım buradan galip ayrılacaktır. G.Saray-F.Bahçe maçlarından önce gerginlik havası eser. Ama benim izlediğim hiçbir gerginlik yok.

Buna bir sebep de yok. Dostane kardeşçe güzel bir maç olacak. Aziz Yıldırım teşrif ederlerse seviniriz. Orası aynı zamanda onların da stadı. Her başkana gösterdiğimiz saygıyı F.Bahçe başkanına da göstereceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı