Gazete Vatan Logo
Futbol Aysal listesini açıkladı!

Aysal listesini açıkladı!

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, 23 Haziran'daki seçim öncesinde yeni yönetim kurulu listesini açıkladı...

Aysal listesini açıkladı!

GS TV'de yayınlanan Seçime Doğru programına katılan olan Ünal Aysal burada yaptığı açıklamayla divan kuruluna sunacağı yönetim kurulu listesini de açıkladı.

Eski yönetimde yer alan ağır toplardan Abdürrahim Albayrak, Adnan Öztürk ve Ali Dürüst'ün yer almadığı yönetim kurulu listesinde şu isimler bulunuyor:

Asil Üyeler: Özkan Olcay, Ümit Özdemir, Dursun Özbek, Şükrü Ergün, Sedat Doğan, Aka Gündüz Özdemir, Emir Sarıgül, Doğan Nas, Mete İkiz, Mehmet Cibara

Yedek üyeler: Necati Demirkol, Mehmet İpekdokuyan, Mehmet Kartop, EBru Köksal

Aysal'ın bugünkü konuşmalarından satır başları şöyle:

- Son dönemde yönetim kurulumuzda fikir ayrılıkları vardı. Bu yüzden seçime gitme kararı aldık. Bu kararı vermek için ise son maçın bitmesini bekledim. Artık yeni takviyelerle yola devam etmek gerekiyor diye düşünüyorum.

- Ali Dürüst hakikaten çok büyük bir karakter. Kendisine "Bak camiada seni de destekleyen isimler var. İstersen "gel sen başkan ol" dedim. Ama o da yorgun olduğunu ve yönetim listesinde de yer almayı düşünmediğini söyledi.

- Benim kimseye kırgınlığım yok. Yöneticilik, gönülsüzlük söz konusu olduğu zaman bırakmak gereken bir iş.

- Yaptığımız iş sahne önü. Bir de sahne arkası var... Sahne önünde futbolcular, arkasında ise başkan ve yöneticiler var. Fatih Hoca sahne önündeki görevi çok iyi yaptı. Ben de arkasında iyi görev yaptım diye düşünüyorum. Rakiplerin amacı bu sinerjiyi bozmaktır. Bu da dezenformasyon yoluyla yapılır.

- Bu tüzüğü ben hazırlamadım. Ben bu tüzükle geldim ve bu tüzükle gideceğim. Ben diğer arkadaşlarla aynı süreyi kullandım ve bugün listemi vereceğim. Diğer aday arkadaşların yolunun kapatıldığını düşünmüyorum.

- Fatih Terim'i göndermek gibi bir niyetimiz hiçbir zaman olmadı. Gönlümüzden geçen Fatih Terim'le uzun süreli sözleşme yapmaktır. İnşallah pratikte böyle olur. Kendisi Galatasaray tarihine mal olmuş bir teknik direktör.

- Bütün camianın eşit temsil edilmesine dikkat ettim. Galatasaray'ın geleneklerini gözardı etmedik. Yenilikçiliği geleneğin üstüne kurmak istiyoruz. Biraz gençleşelim istedik.

- Yeni yönetimde futbol şubesinden sorumlu bir yönetici olmayacak.

- Artık profesyoneller ve yöneticilerin yanında bir danışma kurulu olacak.

- Bugün eski acemiliğimi yaşamıyorum. Ama tabi hatalar yapabilirim, yapacağımdır da.

- Stadın üstünün kapatılması gibi bir planımız bu sezon için yok.

- Melo'nun gidip kalma meselesi var. Melo çok iyi bir oyuncu. İçerideki maçlarda bizi biraz üzdü. Sınavlar yaklaşırken çalışmaya başlayan bir öğrenci gibi. Hocamızın sol bek talebi var ayrıca.

- Burak'la ilgili benim önüme gelen bir teklif yok. Ama teklif gelirse de konuşuruz. Tabi ki önce oyuncuyla ve hocamuzla da konuşmamız gerekir. Arda Turan dönebilir ama Arda'nın öncelikleri var.

- Robben için şimdilik şunu söylebilirim ki bizim bütçemizi ne yazık ki şuan için aşıyor. Ama unutmayın ki ben ilk senemde de Drogba'yı isteyip alamamıştım ama bu sene kısmet oldu. Robben'i de belki seneye alabiliriz.

- Alper Potuk iyi bir oyuncu. Bizim için esas önemi orada bir yabancı kontenjanını serbest bırakmaktı. Almak istedik ama olmadı. Bir kıza 10 kişi talip olur 1 kişi alır. Rekabeti fazla da zorlamak iyi değil. Ama burayı da en iyi şekilde dolduracağız. En kötü ihtimalle o bölgeyi Melo'yla dolduracağız.

- Yabancı sınırlamasıyla Türkiye'nin kendisini geride bırakmasının açıklaması yok. Yabancı kısıtlaması tüm takınların gelişmesine engel oluşturuyor.

- Yönetim kurulu listemiz de şu isimlerden oluşuyor:
Özkan Olcay, Ümit Özdemir, Dursun Özbek, Şükrü Ergün, Sedat Doğan, Aka Gündüz Özdemir, Emir Sarıgül, Doğan Nas, Mete İkiz, Mehmet Cibara
Yedek üyeler: Necati Demirkol, Mehmet İpekdokuyan, Mehmet Kartop, EBru Köksal



Haberin Devamı