Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Aziz’im artık Koç var!

Aziz’im artık Koç var!

enerbahçe’de Ali Koç’un yapılacak ilk kongrede aday olacağını açıklaması camiada olumlu tepkilere yol açtı. Ali Şen, “Ali Koç Fenerbahçe’yi Şampiyonlar Ligi şampiyonu yapar” dedi. Abdullah Kığılı ise, “Gerçek Fenerbahçeli böyle olmalı. Koç seçimi yüzde 100 kazanır” açıklamasında bulundu.

Aziz’im artık Koç var!

1907 Derneği Başkanı, iş adamı ve bir dönem Aziz Yıldırım başkanlığı sürecinde yöneticilik yapan Ali Koç’un adaylığı açıklaması sonrasında Sarı-Lacivertli camiadan ve Fenerbahçeli taraftarlardan destek mesajları geldi.

Fenerbahçe eski başkanlarından Ali Şen, Koç’un kararını memnuniyetle karşıladığını söyledi. 18 yıl önce başkanlığı Aziz Yıldırım’a devreden Şen,“Ben Ali Koç’un Fenerbahçe’yi Şampiyonlar Ligi şampiyonu yapabileceğini düşünüyorum. Şampiyonlar Ligi şampiyonu yaptıktan sonra, Dünya Kulüpler Şampiyonası’nı kazandırmasını bekliyorum. Biz efsane bitsin istemiyoruz, bir efsane daha doğsun istiyoruz. Ali Koç’un başkanlığa gelmesi benim rüyamdır ve rüyam da gerçekleşiyor. Biliyorum ki takıma başarıyı getirecektir” ifadesini kullandı.

Fenerbahçe’de daha önce Aziz Yıldırım’ın başkanlığında yöneticilik yapan, daha sonrasında ise Yıldırım’a karşı başkanlık için yarışan Hulusi Belgü ise Ali Koç’un başkan adayı olacağını Twitter’dan ilk duyuran isimdi.

BELGÜ: AZİZ BEY ÇOK YIPRANDI

Koç’un Yargıtay sürecinden bağımsız olarak adaylığını açıkladığının altını çizen Belgü, “Aziz Yıldırım çok yıprandı, çok yoruldu. Zor süreçler geçirdi. Bu Aziz Yıldırım için de, Fenerbahçe için de iyi olacaktır” diye konuştu.16-10/26/26krsp14-belgu-1477435114.jpgAli Koç aday olursa Aziz Yıldırım’ın aday olmayacağını ileri süren Hulusi Belgü, “Aziz bey kazanacağını bilse aday olur” açıklamasında bulundu. “İki dönemden daha fazla başkanlık yapıldığı zaman kurum size hizmet ediyor” görüşünü savunan Belgü, “Belli bir dönemden sonra başkanlığın bırakılması lazım” dedi. Başkan kim olursa olsun maddi ve manevi bütün desteğini vereceğini ifade eden Belgü, kimseden yöneticilik gibi bir talebinin olmadığını da söyledi. ‘Başka aday çıkar mı sorumuza?’ ise Hulusi Belgü, “Keşke başka aday çıksa ama görünmüyor. Ali Koç’un adaylığı konusunda bütün Türkiye onun arkasında” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

KOÇ’LA KURUMSALLIK GELİR

Ali Koç’un Fenerbahçe’yi daha kurumsal bir şekilde yöneteceğini söyleyen Belgü, “Aziz Yıldırım tek başına yönetiyordu, Koç aileden daha kurumsal. İşi daha çok uzmanların eline bırakacak. Gelir-gider dengesi olan bir bütçeyle kulübe hizmet edecek” diye belirtti.

Haberin Devamı

Kulübün finansal durumundan dolayı çok büyük sıkıntı yaşayacağını ve Koç’un bir enkaz devralacağını ifade eden Belgü sözlerini şöyle noktaladı: “Futbol takımını daha profesyonelce yönetecek bir sistem getirmeli menajerinden teknik direktörüne kadar. Ayrıca erken seçim olur diye düşünüyorum. Yargıtay erken karar verirse başkanın sözü var erken seçim olacak diye. Ancak kim başkan olursa olsun şu unutulmamalı; önemli olan Fenerbahçe.”

YILDIRIM ADAY OLMAZ

Ali Koç’un adaylığını açıklamasıyla ilgili Fenerbahçeli eski yönetici Abdullah Kığılı ise şöyle konuştu: “Harika bir olay. Kendisine bu ortamda bütün Fenerbahçelileri birleştirici tavrından dolayı tebrik ediyorum. İnanılmaz güzel bir konuşma yapmış. İşte gerçek Fenerbahçeli böyle olmalı. Yüzde 100 seçimi kazanır. Erken seçim de olur. Koç’un adaylığını açıklaması sonrası da Aziz Yıldırım’ın sandıkta rakip olarak ortaya çıkacağının da düşünmüyorum.”

Haberin Devamı

Fenerbahçeli eski yönetici Nihat Özdemir ise TFF’deki görevi sebebiyle konuşmasının yanlış olacağını belirterek soruları cevapsız bıraktı. Fenerbahçe’nin eski başkanı Metin Aşık da Fenerbahçe’yle ilgili konuşmayacağını söyledi.

ERKEN SEÇİM MÜMKÜN

Fenerbahçe Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük de tüzüğe göre erken seçimin mümkün olabileceğini belirtti. Küçük, “Genel Kurul’a katılma hakkı bulunan kayıtlı üyelerin yüzde 20’sinin imzası gerekiyor erken seçim olabilmesi için” diye konuştu. Fenerbahçe ise şu andaki üye sayısının 1 milyon üye kampanyası dahil 40 bin olduğunu açıkladı. Kampanya dışında ise 20 bin üye bulunuyor.

Hakan Akar / KARAR