Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Aziz Yıldırım, CNN Türk'te önemli açıklamalar yaptı

Aziz Yıldırım, CNN Türk'te önemli açıklamalar yaptı

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, hafta sonu yapılacak seçim öncesi CNN Türk'te gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Aziz Yıldırım, CNN Türk'te önemli açıklamalar yaptı

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, CNN Türk'ün konuğu oldu. Cem Yılmaz'ın moderatörlüğünü yaptığı programda Milliyet Gazetesi Spor Müdürü Tayfun Bayındır ve Hürriyet Gazetesi Spor Müdürü Mehmet Arslan'ın sorularını yanıtladı.

Yıldırım'ın konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:

"Delegeler Pazar günü niye size oy versin?"

— Bir kere tecrübe var. Fenerbahçe Kulübü'nde vefa var. Ayrıca Kuvayı Milliye ruhunu 3 Temmuz sürecinde yaratmış bir Aziz Yıldırım var... Sonuçta bir hesaplaşma yapılması lazım. 2011 yılında başta ben ve kongre üyeleri Metris'te hapise girerek 1 yıl orada yatmaları. Çıktıktan sonra mücadeleye devam etmemiz. Ankara'dan dönemedi, mahkeme kararıyla bunun tescil edilmesi lazım. Görsel ve yazılı basında sanki her şey gerçekmiş gibi algı operasyonu yapıldı. Emenike para sayarken görüntüleri verildi. Fenerbahçe manevi anlamda yıprandı. Alınacak mahkeme kararı ile gönüllerimiz ferahlayacak. Hiç değilse mahkeme bizi bu davadan akladı diyeceğiz. Öbür tarafta maddi anlamda hesaplaşma yapmazsak 30-40 yıl sonra bunlar tekrar gündeme gelecek. Bir daha aday olmayacağım bundan sonra. Yargıtay kararından sonra Fenerbahçe başkanlığımız bitmiş olur. Kongre üyelerinden tek isteğim bize bir kez daha şans verin ve gerekeni biz yapalım. Bizden başka bunu yapamaz. Mahkemelerde kavga eden, polislere dik duran biziz. Savcıya mahkemede atışıp çıkıp giden adamım. Bu hikayenin en büyük başrol oyuncusuyum.

Haberin Devamı

— Kumpas davasında biz yanlız kaldık. Kimse gelip gitmedi. Bu davayı be hesaplaşmayı korkmadan sonuna kadar takip etmek lazım, F.Bahçe camiası için bunu yapmamız lazım. Hem davayı takip edeceğiz hem de kulübün başarısı için elimizden geleni yapacağız. Taraftarlarımızı heyecanlandırmak için ne gerekirse, transfer de dahil, onu da yapacağız.

— Yönetim bir kişiden ibaret değil. Herkesin bir görevi var, kulübün başarılı olması için kime ne düşüyorsa yerine getirecek.

— Üç yıl içinde yargıtaydan beklenen karar çıkmazsa arkadaşlara devreder, giderim. Ben sadece bir dönem istiyorum. Zaten o sürede çıkacaktır. Eminim. Bu son kongrem. Bir daha aday olmam.

Haberin Devamı

"3 yıl içinde Yargıtay kararı çıkmazsa ne yapacaksınız?"
— Karar çıkacaktır, çıkmazsa arkadaşlara bırakır giderim. Ama 3 yılı tamamlayacağım, hesap sormak için her şeyi yapacağım.
— Türk futbolunu yeniden organize etmezsek, bizim için her şey tesadüf. 2000 yılında söylediğim söz geçerli olacaktır. Bütçeyi 200-250 milyonlara çıkarırsak, Avrupa'da başarılı olabilecek seviyeye geliriz. 2011'de gelmiştik ama 3 Temmuz'u yaptılar.
— Basketbolun bütçesi 30 milyon euro. Oyuncu maaşlar ve artı diğer bedeller var. CSKA'nın bütsesi 30-40 milyon euro. Yunan takımlarının bütçesi düşük. Geneli bizim bütçemizin yarısı. Bütçenin iyi olması iyi oyuncuların transferini kolaylaştırıyor. Her istediğiniz oyuncuyu alma şansını yakalıyorsunuz. Futbola dönemlim 8 defa Avrupa'da şampiyon olmuş antrenör var mı? Bütçemiz ne kadar 80 milyon euro. Oyuncu maaşları, personel, vergi ve diğer masrafları karşılayan bir bütçemiz var. Manchester United gibi kulüplerin 500 milyon, onun aşağısı 400, onun aşağısı 300 daha 100'e gelemedik. 2000 yılında söyeldiğim tesadüf sözü her zaman geçerli.
— Fenerbahçe'nin 400 milyon euro borcu var. Bunun yanında bizim kulübe kazandırdığımız gayrimenkuller var. Bunların değeri 329 milyon dolar. Yarın zor durumda kalırsanız, malımızı satarsanız, 100 milyon borcunuz kalır. 100 milyon borcu da Fenerbahçe her türlü öder.
—Futbol takımıyla ilgili bir altyapı modeli çıkardık. Bizim altyapıdaki scoutları Avrupa'ya gönderdim, oradaki takımları incelettim. Mimarları da gönderdim. Binaları nasılmış, nasıl çizmişler, kaç odaları var...
— Galatasaray maçında penaltımızı vermiş olsalardı, bugün karşınızda şampiyon başkan olarak konuşuyor olacaktım. Ama izin vermediler, engellediler.
— Van Persie'yi aldık, hepimiz çok mutluyduk transfer ettiğimizde ama beklediğimiz verimi alamadık. Bunun gibi birkaç oyuncu daha oldu. Bunlar hayatın gerçekleri. Hem transferlerin hepsini biz yapmıyoruz ki...
— Biz kimi aldık? Anelka'yı aldık. Alex'i biz getirdik. Bu tip büyük oyuncularda yönetimin katkıları olmuştur. Ama diğerleri hocaların katkısıyla alınmıştır. Burada bir kayıp varsa, yönetimin payı azdır yani.
— Capello'yu getirecektik. Büyük teklif aldı Çin'den. Terraneo, Klopp ile de konuştu, olmadı. Sonra Pereira'yı alıp geldi.
— Aykut bizim için başka bir değerdir. 3 Temmuz'u yaşayıp da orada durmak... Para yok, pul yok, başkan hapiste, yöneticiler hapiste... Böyle bir ortamda futbol takımını topluyorsunuz ve berabere kaldığınız için yarım puanla falan ligi kapatıyorsunuz.
— Emre'yi aradım, telefonu çaldı ve açılmadı. Sonra duydum ki, sözleşmesini 1 yıl uzatmış. Uzatmasaydı, yönetime alacaktım.
"Bu sezon takımınızı kaç maçta keyifle izlediniz?"
— Kaç maç diye söylemeyeyim. Bazı maçlarda keyif aldık yani. Bazılarında da hep beraber üzüldük.
— Taraftar 18 ay önceden ikiye bölündü. Süreç erken başladığı için tribünlerde bölünme başladı. Bunu diğer aday mı yaptı? Hayır. Onun açıklamaları nedeniyle arkada bekleyen başka örgütler buralara sızmaya başladı.
— Tribünde eroin, kokain, esrar içenlerle mücadele ettim. Bu tribünlerde Fenerbahçe oyuncusuna hakaret edenlerle mücadele ettim. Son dönemde ne yaparlarsa yapsınlar dedim. Önümüzdeki yıllarda tribünlerle tamamen ben ilgileneceğim. Tribüne gelen hakaret etmeyecek.
Yıldırım: “Sor, bundan sonra nasıl ilgilenecekmişim tribünlerle?”
"Nasıl ilgileneceksiniz?"
— Görürsünüz. Bundan önce nasıl ilgilenip hallettiysem, öyle yapacağım.
— Ben hapishaneye gittim, bir insan beni ziyarete gelmedi. Kim geldi? Kayseri Başkanı Recep bey ve Manisa başkanı geldi. Bir de Eskişehir Başkanı Halil Ünal geldi. Kırıldım yani. Çoğu da değişti. Bu kadar şey yapmama rağmen, bir tanesi destek vermedi."
— Ayrıldığım günden itibaren ne muhalefet yaparım, ne başka bir şeye bulaşırım. Damarıma basmadıkları sürece beyanat bile vermem. Ben 66 yaşındayım. Zaten kaç sene yaşayacağım. Hayatımı yaşamak için gezerim, kendim için bir şeyler yaparım...
— 6 şampiyonluk ve 9 ikinciliğimiz var. Denizli'de maçın 16 dakika uzatılması var, atılan konfetiler var, halbuki maçın düdükle bitirilmesi lazım ve maçın tatil olarak, hükmen mağlubiyet ile Fenerbahçe'nin şampiyon olması lazımdı.
19 senedir Galatasaray, Fenerbahçe'yi Kadıköy'de yenemiyor. 4-5 kere berabere kaldı, hepsinde sevindi.
— Obradovic hiçbir yere gitmez, 2 sene daha sözleşmesi var. Kendisine en az 1 yıl daha uzatalım mukaveleni dedim. İnşallah devam ederiz, ayın 3'ünden sonra mukavelesini de uzatırım. Kim gelirse gelsin, Obradovic gitmez diye düşünüyorum.
"Ali Koç, adil bir seçim olursa ben kaybetmem diye konuşmuştu..."
— Kasıt ne? Ne olacakmış yani, ne çalınacakmış? Bugüne kadar herhangi bir seçimde bir şey oldu mu? Bu kongrede de bir şey olmaması için bana düşen bir görev varsa yerine getiririm.
"Ali Koç, bir tarafın seçimi farklı kazanacağını söylüyor. Sizin tahmininiz nedir?"
— Bilmiyorum. Ben o kadar bilemem. Fenerbahçe kongre üyelerinin gelip oy kullanmalarını bekliyoruz. İradelerine saygılı olacağız. Kim ne kadar oy alır, bunu tahmin etmek zor.
Aziz Yıldırım'ın kulüp dergisini seçim kampanyası olarak kullanılmasına tepki gösteren Ali Koç'a Aziz Yıldırım:
— Ali Koç ile aramızda şartlar eşit olmaz. Ben Fenerbahçe kulüp başkanıyım. Herhangi bir kişi değilim. Beraber aynı şartlarda yarışalım meselesi olamaz. Ben bu kulüp için hapis yatmışım. 26 bin üyenin 20 binini bire bir tanıyorum. Bütün televizyonlar ben adaylığımı açıkladığımda canlı yayın yaptı. Benim 20 senedir kazandığım imtiyazlar bunlar. Neymiş derginin kapağında resmim varmış... Bunlar basit şeyler.

Haberin Devamı