Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Aziz Yıldırım'dan Vatan ve Milliyet Gazetesi'ne ziyaret

Aziz Yıldırım'dan Vatan ve Milliyet Gazetesi'ne ziyaret

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Vatan ve Milliyet Gazetesi'ne gerçekleştirdiği ziyarette birbirinden önemli açıklamalarda bulundu.

Aziz Yıldırım'dan Vatan ve Milliyet Gazetesi'ne ziyaret

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, 2-3 Haziran'da yapılacak başkanlık seçimi öncesi Vatan ve Milliyet Gazetesi'ni ziyaret etti.

İşte Yıldırım'ın açıklamaları: "Gelirleri mümkün mertebe dolara çevirmek lazım, sporcularla olmadı ama kim yapacak, nasıl yapacak, kime sorup yapacak? Yabancı futbolcu gelmiş, iyi bir futbolcu. Adama ne diyeceksin kur çok yükseliyor. 'Bana ne' diyecek. Nasıl bağlarsınız, bir anlaşma var şartları belli. Teklif ettiğinde 'Bana tazminat ver' der gider. Kalır alır parayı sen önce Türk çocuklarını çöz, yabancı oyuncu sonraki iş. Kuru sabit edemezsiniz. Ben senden euro alırım der. 2 milyon euro der, kabul etmezler, ben olsam etmem.
'Genel olarak spor anlayışı değişecek'
Kulüplerin ayağa kalkabilmesi için birinci madde, gelir-gider tablosu. Fenerbahçe için demiyorum bir kere genel olarak spor anlayışı değişecek. Basınla başlayacak. Basın 'bomba patlattık' gibi manşetleri bırakacak, yeni bir dönem başlatacaksınız.
Dortmund örneği
Kulüplerin dayandığı yer taraftar... Maç taraftarı olmayacak. Galip geldi taraftar geldi, yenildin gelmedi olmayacak. Kulübü tutacak. Dortmund küme düşmeye oynarken, 80 bin kombine, kongre üyeleri ve taraftar kombine alıyor. Sezon başında geliri hasılattan belli olacak. Şu an belli mi? Değil. Galipsen 30 bine oynuyorsun. Kazanamıyorsun 15 bin... Hiçbir kulübün yok."
Emre Belözoğlu konusu
Bir soru üzerine Başkan Aziz Yıldırım, Emre Belözoğlu'nun kulüpten ayrılışı ile ilgili şu açıklamayı yaptı: "Sportif direktörlüğe o dönem Terraneo'yu getirince Emre'yle ilgili konuştuk. 'Emre kalsın' diye Terraneo'ya deklare ettik. Hocayla konuşalım dedik, kalmasını istiyoruz. 1907 Derneği'nde bir toplantı yaptılar. Inter'deyken aralarında sorun varmış, o sorundan dolayı emri vaki yaptı. Biz de bir şey yapamadık, gitmeseydi iyiydi, öyle davrandı. Göreve getirdik diye, hep karışmayın diyorsunuz. Biz de karışmadık. Emre ile hep görüşüyorum. Futbolu bıraksa yönetime alırdım."

Aziz Yıldırımdan Vatan ve Milliyet Gazetesine ziyaret

Aykut Kocaman'la 1 yıllık sözleşmemiz daha var
Aykut Kocaman'la problemimiz yok. 1 yıl daha sözleşme var, zaten antrenörümüz. Maçtan sonra da görüşemedik. Kuyt'ın jübilesine gitti, oradan İngiltere'ye geçti. Cuma günü dönecek, seçim sonrası konuşacağız. Geçen sene neler yanlıştı? Değerlendirir, ona göre hareket ederiz. Vefayla alakası yok. Birincisi Aykut Kocaman doğru düzgün bir sistem yaratmaya çalışıyor. Sisteme inanıyorsak da ona destek olmalıyız. Taraftar illa hemen şampiyon olalım, takımı ileride hücum eden pozisyona getirelim istiyor. O zaman bunun devamlılığını yaşayamayız. Şimdi olursun da 3 sene şampiyon olamazsın. Ama sistem olması lazım. Alttan yukarı herkes aynısını oynayacak. Herkes her şeyi bilecek, bu sistemle başarı gelecek.

"Şampiyonlar Ligi'nde başarı için iyi oyuncular lazım"
Şampiyonlar Ligi'nde başarı için iyi oyuncular lazım. Ya çok parayla alacaksın ya da altyapıdan yetiştirip iyi hale getireceksin. Sen ben yok, bunu kim yapacaksa kim seçilirse, projelerini incelersiniz. Bizimki iyiyse kullanırsınız. Bunu böyle çizelim. Getirdik Hollandalı'yı. 3 Temmuz oldu, o iş durdu. Daha sonra amacımız toparlayıp tesisler yapmaktı.
"2016'da 8 takımı analiz ettik"
2016'da Kemalettin, Saffet ve Müjdat'ı Avrupa'ya gönderdim, 8 takımı analiz ettik. Nasıl sahaları var hepsini gezdiler. Real Madrid, Ajax, Manchester United... Bizim mimarlar da aldı ne yapmamız gerektiğini çıkardılar. 2016'da aldık gittik fotoğrafla gösterdik. Sen, ben, biz söyledik önemli değil, kazanan projeleri uygulamalı.

"TSYD Kupası'nın kaldırılmasına karar verdim"
TSYD Kupası'nın kaldırıldığında mutlu oldum. Rıdvan Dilmen teknik direktördü. Galatasaray maçı vardı, teknik direktör Fatih Terim'in çocuklarına küfür ettiler. Kupanın kaldırılmasına karar verdim, oyuncular da sakatlanıyordu.

"Arsaları borçtan almadık"
Arsaları borçtan almadık. 1 milyon üye projesinde sözler verdik. Fenerbahçelilerin olduğu yerde ev yapacağız. Arsaları da ondan aldık, 1 milyon üyeden 129 milyon lira para var, o parayla aldık.

Haberin Devamı


"Galatasaray gol atınca 'yönetim istifa' diye bağırdılar"
Süper Lig'de son Konyaspor maçında 3-0 galiptik. Galatasaray gol atınca yuhalama oldu. Yönetim istifa diye bağırdılar. Niye bu oldu, neden oldu?

"Seçim çalışmalarını gizlice yaparsınız"
Bir kongre hazırlığı ayrıdır. Uzun süreç varsa siyasette de öyle çalışma yaparsınız. Hangi zemindeyse bireyler üzerine çalışırsınız gizlice yaparsınız. Deklare etmezsiniz. Ama 18 ay önceden başlarsa, FETÖ'nün yapamadığı şekilde taraftar bölünürse bu tehlike. Ali Bey iyi niyetlidir.

Bireysel ve kurumsal davalar
Rakam şu, burada davalar, bireysel ve kurumsal... Birincisi 2011'de Şampiyonlar Ligi'ne gidemedik. TFF'ye yapacağımız şey; o zaman neler kazanacaktık, tespit edip TFF'den alacağız. 2013-14'ten dolayı yine dava açacağız. Sonra UEFA bizi ön elemeye aldı, Şampiyonlar Ligi'nde play-off turunda Arsenal'e elendik, bizi UEFA'ya göndermediler, UEFA'ya da dava açacağız. 2011 yılında 150 milyon dolar borç vardı, hisse senetlerimiz şubatta 1.8 milyon dolardı. Nihat Özdemir geldi, 'Halka arz' dedi. Yüzde 15, 235 milyon dolar gelir olacaktı. 150 milyon doları kapatacaktık. 20 milyon doları da kulübe, 100 milyon nakit kalacaktı. -400'e geldik buradan, Fenerbahçe 3 Temmuz'da darbe yedi. Devletle konuşacağız. Senin polisin ve savcın operasyon yaptı, TFF, devlete havale edemez. Onun sorumluluğu var, UEFA diyor ki, 'TFF göndermedi, alacaktım' diyor, sorumluluk TFF'nin. Öderler, kaçışı yok. Devletle de uzlaşarak, mahkemeye git diyebilirler. Ön konuşmasını yapmadık.

"Ali Bey'i zaten ben aday yaptım"
Yargıtay kararı sonrası küçük kızımı omzuma alacağım, geleceğim, teşekkür edeceğim. Benden sonra aday Ali beydir diyorum. Bu Sadettin Saranlar, Hulusi Belgüler konuşuyorlar, bazen de Ali beyin arkasına sığınıyorlar. Ben aday yaptığım kişiye 'Erkeksen çık' diyecek kadar aptal değilim. Zaten Ali Bey'i ben aday yaptım.

"38 tane sandık falan anlatıyorlar, tüzük burada"
38 tane sandık falan anlatıyorlar, tüzük burada. Sandık diye bir şey yok, iki tane kabin var, 10 metre bir sıraya girmek için bant çekecekler. Orada bir başkan, 2 üye oturuyor, önlerinde de 3 tane camdan şeffaf sandık var. Kutu var, içinde atmak için başkan ve yönetim kurulları yazıyor, önümüzde de bizim kart var, kimliğimizi verip alacaklar. 3 tane zarf verecekler, onları alıp karşıda iki tane yan yana kabin var, gizli oy atma, hangisini istiyorsanız koyup geri geleceksiniz. Sandıklara attık, herkes görüyor, kutuların olduğu yerlerde gözlemciler var. Birincisi bizim, diğeri Ali beylerin. Sandık başında geziyorlar. İmzanızı attınız, ya gidiyorsunuz ya da tribünde oturacaksınız. Burada herhangi bir şey var mı? 38 sandıkta 76 görevli var. 19 sandık bizim, 19 sandık Ali beylerin. Paylaştık, kendi kendine bir şeyler yapıyor.

Haberin Devamı