Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe 'G.Saray yenmedi biz kaybettik'

'G.Saray yenmedi biz kaybettik'

F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım'dan 2-1 kaybettikleri derbi için sarı-kırmızılıları kızdıracak açıklama:

'G.Saray yenmedi biz kaybettik'

"Orada biz kendimiz mağlup olduk. Oyuncumuz kendini attırdı, skoru dengelemek için açılınca 2. golü yedik, Hakemin de yanlışlıkları vardı."

"Emenike'nin pozisyonu penaltıydı. Ama F.Bahçeliler rahat olsun. İsmail Kartal takımı yavaş yavaş oturtacak ve yine biz şampiyon olacağız."

F.BAHÇE'DE başkan Aziz Yıldırım uzun süredir devam eden sessizliğini dünkü idman sırasında bozdu, takımın durumu, geride kalan G.Saray derbisi ve İsmail Kartal'ın geleceği başta olmak üzere birçok konuda çarpıca açıklamalar yaptı.

"G.SARAY maçı geçti artık G.Birliği maçını kazanamalıyız, bunu konuştuk. Geçen sene kaybettik, 2. devrede 10 puandan 4 puana inmişti fark ve ayağa kalktık. Biz orada kendimiz mağlup olduk. Bizi G.Saray yenmedi. Oyuncumuz kendini attırdı, arkasından da psikolojik olarak yediğimiz golün karşılığını verebilmek için açılınca da ikinci golü yedik. Ama hakemin de yanlışlıkları vardı.

'SUSUYOR VE BEKLİYORUZ'

G.SARAY maçındaki ve Konya maçındaki kırmızı kartlar haklı. Ama hakemlerin hataları oluyor. Elle atılan goller var ama biz yine de sustuk, ses çıkartmadık. Elle atılan goller, hak edilmeyen pozisyonlar yaratılıyor. Başkanların da söylemleri var. Bana göre ilk 7 dakikada G.Saraly'ın 3 sarı kartı vardı, hakem 'devam' dedi. Oyuncu atıyor kendini, Emenike gidiyor sonra sarı kart gösterecek devam ediyor. 'Bahane altına sığınıyorlar' derler diye sesimizi çıkartmıyoruz ama gereğinin yapılmasını bekliyoruz. Bütün hakemlerin herkese eşit olmasını bekliyoruz.

Haberin Devamı

ALVES ve Bekir'in de kartları da doğru, Ama Konya maçında Kuyt'a yapılan pozisyonda kırmızı kart gösterilmeliydi, karşı taraf da cezalandırılacak. Emenike'nin G.Saray maçındaki pozisyonu da penaltı, verilmedi. Ayağını koyuyor ve hareketi engelliyor, ayağını kurtamayınca da düşüyor, bunun verilmesi lazım.

'TAKIMDAN MEMNUN DEĞİLİM'

TAKIM beklenenin altında kaldı. Ben memnun değilim. Ama geçen sene de memnun değildim. İkinci yarı başladığında peş peşe alınan mağlubiyetler vardı. Basında şöyle bir algı var, bir hafta kazandıysak iyiyiz, kaybettiysek kötüyüz. Ben çıkardım tüm maçları. Biz kazanınca diğerleri de kaybediyordu. Derbi maçları var içerde Trabzon ve Beşiktaş'la berabere kaldık, G.Saray'ı yendik. Şimdi tam tersi ilk devrede üçünü deplasmanda oynuyoruz.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ maçını kazanırsak, geçen seneden bu takımlara göre daha iyi netice almış oluruz. Ben diyorum ki gol atın, basketbolda da üçlük sayı atın. Çünkü bunu yaptığınız zaman kazanıyorsun. Gol atın kazanın. Türkiye'de kimse 'iyi oynadı kazandı'ya bakmıyor. Herkes sonuca bakıyor.

'YANAL'I GÖNDERDİM ÇÜNKÜ...'

ERSUN Yanal’ı neden gönderdim? Geçen sene ikinci yarı takım düşüşe geçti. Takım son birkaç haftada antrenman falan yapmıyordu. Bu 1.5 ay zaman yapıyor, sonra 1.5 ay da tatil yaptılar. F.Bahçeliler rahat olsun. İsmail Kartal takımı yavaş yavaş oturtacak ve yine biz şampiyon olacağız."

'Ben oldukça Kartal'la devam'

"Beşiktaş maçında kötü sonuç alınsa da İsmail hocayı göndermem ben. Devre arasında hiç hoca göndermedim. 'Ayrılacağım' derse kendi bilir."

"BEŞİKTAŞ maçında kötü sonuç alınsa da İsmail Hocayı göndermem ben, kendisi gitmediği sürece antrenörü göndermem. Devre arasında kendisi gitmezse hiç antrenör gönderdim mi? Sezon sonunda iyi de olsa kötü de olsa şartlara göre ayrımı yaptım. İsmail hoca buranın çocuğu, sonuna kadar burada kalacak. Gidecek gelecek yok. Aziz Yıldırım gittiği gün, 'ben gidiyorum' derim. Arzu ederse bırakır. Hiç arada da antrenör göndermedim. Kendisi 'ben ayrılacağım' derse, bir şey diyemem. Aykut hocayı kaç kez geri çevirdiğimi biliyorum.

Haberin Devamı

İSMAİL hoca duygusal, çalışıyor çok çalışıyor. Gereksiz şeyleri de televizyonda söylüyor. Kendisini zor duruma sokacak şeyleri de söylüyor. Bunları söylememesi gerektiğini de kendisine söyledim. 'Haddini bilerek' sözünü söyledi, telefonda konuştum, düzgün konuşacak. 'Haddini bilmek' açıklaması talihsiz.

'Gererikse bırakırız'

HANİ diyorlar ya 'Aziz başkan bırakmalı', Türk sporunda uzun yıllar spor yazarlığı yapanların da hepsi bırakmalı. Spor basınındaki baronlar bıraksınlar, gençler gelsin yeni dönem başlasın. Gerekirse biz de bırakırız."

Haberin Devamı

'Beşiktaş stat için bizi suçlayamaz'

"İkide bir çıkıp 'kimse stadını vermiyor' diyorlar. Sen en baştan 'Olimpiyat'ta oynayacağım' dedin. Oradaki şartları bilmeliydin."

BEŞİKTAŞ 2. başkanı devamlı konuşuyor; 'Koskoca İstanbul'da stat bulamadık, F.Bahçe samimi davranmadı' diyor. Fikret Bey'e de söyledim ben aynı şeyleri. Ben hapisten çıkınca Fikret bey geldi, sonra dışarıda bir yerde de aynı konuyu konuştuk. 'G.Saray da veriyor' dedi Fikret Bey, 'o zaman G.Saray'la anlaş, bize aynı anlaşmaya gelin imzalayalım' dedim.

'VEREMEYİZ DEDİK'

BU sezon başında da 2. Başkanı ve Fikret bey geldi, bir şeyler duymuşlar 'verebiliriz' diye ama açıkça yüzlerine veremeyeceğimizi söyledik. Şimdi senin planlaman yoksa, kimseyi suçlamaya hakkın yok. Baştan söylesen, stadı yıkmadan söylesen konuşulurdu. İkide bir de çıkıp 'kimse stadını vermiyor' diyorlar. Türkiye'de stadını tek başına yapan tek kulüp F.Bahçe'dir. Sponsor aldık, yer verdik sadece.

BU beni rahatsız ediyor. Bana sormadan beni suçlıyorsun bu olmaz. Baştan Olimpiyat'ta oynayacağım diyorsun, oranın şartlarını da bilmen lazımdı. Şimdi kimseyi suçlayamazsınız."

'Kiğılı'ya gönül kırgınlığım var'

"ABDULLAH Kiğılı Bey'le tartışmadık. Müdürünü görevden aldım, çünkü görevini yapmadı. Biz 24 saat çalışyoruz, formalar satışa çıktığı zaman o görevinin başında olacak, bilgileri de bilmiyosa gereğini yaparım. Benim kulüpte 1 TL'ye tek başıma imza atma yetkim yok ama o zata Abdullah Bey 100 milyon liralık imza yetkisi verdi tek başına. Yanında çalışan biri için benim kalbimi kırdı.

GÖNÜL kırgınlığım var ama o ayrı konu, bunu biz aramızda konuşuruz. Biz arkadaşımızı dostumuzu, yanımızda çalışan kişi için kırar mıyım. Benim kitabımda yazmaz bu"

'Alp Yalman'a teşekkürler'

"ALP Yalman'a teşekkür ediyoruz. Her zaman Galatasaray camiasından dostlarımız olmuştur. Seçim sona ersin, ondan sonra konuşuruz. Kulüpleri birbirleriyle kavga ettirmeyi bırakın. Zaten ülkede sıkıntılar var. Bunlara destek olmamız lazım. Hepimizin aklı selim düşünmemiz lazım. Ben 15 sene önce fikirlerimi söyledim. Aziz Yıldırım yanlış söylüyor denildi. Bu sene dediklerim ortaya çıktı."

'Alex tezahüratları beni ilgilendirmiyor'

"VOLEYBOL maçındaki tezahüratlar beni ilgilendirmiyor. Söyler söyler dururlar. Voleybola da giremeyecekler yakında, onlar Fenerbahçeli ise gelsinler kulübe üye olsunlar. 300 kişi toplanıyorlar bir maça gelip bağırıyorlar sadece. Amatör maçta bağırabilirler, ama statta söylerse rahatsız eder. Gerekirse sert de konuşuruz ama basket maçında sevgilerini dile getiriyorlar ne olacak"

'Kulübe zarar veren cezasını çekecek'

"ALVES'E 50 bin euro ceza vermedik, menajeri de yanımızdaydı. bu haberleri o size veriyor, hukukçulara da sorduk, 30 bin Euro verebiliyoruz, 30 bin Alves'e, 20 bin de Bekir'e ceza verdik. Bundan sonra F.Bahçe'ye zarar verene ceza vereceğiz."

'Diego adapte olacak'

"ALMAN milli takımından yardımcı olayını medyadan öğrendim. Bu konulara ben bakmam, İsmail hoca bakıyor. Biz elimizden geldiğince fazla masraf yapmamaya, bankalardan kredi almamaya, içerideki gelirlerle yetinmeye çalışıyoruz. Transferde tek oyuncu alacağız dedik, tek oyuncu aldık. Diego'nun da 3 senelik sözleşmesi var. Yavaş yavaş adapte olur, bir günde olmaz. "

'Kavga edilecekse Mahmut Bey konuşur'

"KAVGA edecek bir şey varsa Mahmut Bey konuşur. (Gülerek) Ben ceza yiyemem, Beşiktaş ve G.Birliği maçında tribünde olacağım. Bir seyahatim olmazsa gideceğim. G.Saray derbisine uğurlamadım ama işlerim var, gidip geliyorum. Dernekleri geziyoruz, Sapanca'da hastaydım, ben de robot değilim ben de insanım. Şimdi de Mahmut Bey hastalanmış.. "

Ne G.Saray ne hakemler tek konum; 1 milyon üye

"MAÇTAN nce ve sonra konuşma yapmadım. Ne G.Saraay ilgili ne hakemlerle ilgili.. Tek çalıştığım konu 1 Milyon Üye."

'Mayısta kongre var'

"VOLEYBOL maçında bilet satılıyor, biz 1 TL almıyoruz federasyon alıyor. Televizyon yayınını alıyorlar, ne alıyorlarsa bize söylemiyorlar, bunu da alıyorlar. Ayrıca voleybol kız-erkek takımı için 1.5 trilyon tescil parası veriyoruz. Karşınızda Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Bankası var. Devletin bankaları ile mücadele ediyoruz. Devlet aldığı para ile fiyatları yükseliyor.

MÜCADELE edince futboldan kısıp buraya vermen lazım. bu sistem yanlış. Mayıs'ta amatör branşlar hakkında kongre yapacağım, her şeyi açıklayacağım. 250 milyon dolar açık var, amatörden dolayı oluyor. Bunun dışında açık yok."

'Biz çekilelim ENKA da çekilir'

"AMATÖRDE küçülmek yanlış olur, büyümek lazım. Mesela atletizmde F.Bahçe ve ENKA var, 3. takım yok. F.Bahçe bugün çekilsin ENKA da çekilir veya küçülür. Türkiye'de Avrupa şampiyonu çıkardık, Olimpiyat 4.'sü çıkardık. Bunlar yok olur. Bununla, belediye ile olmaz, Gençlik Spor Müdürlüklerinin destek olması lazım kulüplere".

'Sorun yabancı sayısı değil'

"MİLLİ Takım'ın durumu yabancı sayısından dolayı değil. 2000'de 3-5 yabancı vardı, milli takım başarılıydı. Arkadan gelen jenerasyonu iyi eğitmek lazım, taktiksel, beslenme açıdan iyi hazırlık yapmamız lazım. Kulüplerde bunu yaparsak, milli takımlara da yansır."

'Devlet katkı yapmıyor'

"F.BAHÇE Üniversitesi kurmak için bir yılı aşkın bir süre önce Yüksek Öğretim Kurulu'na (YÖK) başvuru yaptıklarını ancak yanıt alamadıklarını belirten Yıldırım ayrıca "Devlet bize hiçbir katkı yapmıyor. Devlet, ancak amatör sporcular şampiyon olursa bireysel ya da takım halinde çağırıp kutluyor, ellerini sıkıyor" dedi.